Zapojenie vodarne s ponornym cerpadlom a frekvencnym menicom

Ponorne cerpadlo ma nastavec na 1 collovu ruru...ako sa riesi ich vzajomne spojenie? resp. ako sa dostat z PE na vystup ponorky, cez ake redukcie? viem ze vo vyske 5m ma byt spatna klapka (cize tu tiez ako riesit spojenie spatnej klapky a PE)?
Odpovedať
1
2
@radoslavc na cerpadlo treba toto http://www.imperialshop.sk/LDPE-Prech... potom ideš PE rurou buď 1ˇ teda 32 alebo 5/4 teda 40 kou zo studne hore kde osadíš ďalšiu prechodku ale s vonkajším zavitom na ktorý našrobuješ 1ˇ spatnú klapku . inak jednu klapku už máš aj dole v čerpadle.
Odpovedať
@radoslavc - ak ides davat ruru priemer 40 (5/4") tak pouzijes to co ti poradil gkrivanek akurat ze potrebujes z vonkajsim zavitom nie s vnutornym. Taketo ako vidis tu, kod 1003: http://www.aquacentrum.sk/index.php?s... Hore potom zase to iste a pripojis klapku. Ale ja myslim ze ked mas 1" vystup tak ruru budes davat o32, takze potrebujes 32x1" vonkajsi zavit
Odpovedať
@radoslavc nekupuj hlavne tie plastove mrdky, co ti odporucaju, kup mosadz, klapku daj hned za cerpadlo, chod do obchodu povec ze chces spojit hadicu a cerpadlom daku ti co treba. Na foto je klapka rekukcie do toho ide uz priamo plastova rura.
Odpovedať

Odpovedať
@sysell - tie plastove mrdky su certifikovane na 16Bar a uplne bezne sa montuju na cerpadla a nepocul som o pripade ze by na tento ucel neboli vhodne. Samozrejme pokial sa nejedna o neake "noname" čudo ale pri takom nemas istotu ani pri mosadznom. Kupovat si mosadzne je uplna zbytocnost a vyhodene peniaze.
Odpovedať
@mirec1 vždy treba kupovať tie prechody s vnútorným zavitom do vrtu! S vonkajším sa to ulomi pri štartoch čerpadlá. Pár krát som to už riesil ;-)
Odpovedať
@sysell co to je za cerpadlo? znacka, model?
Odpovedať
@radoslavc tu mas stitok
Odpovedať
vdaka, inak ako vysoko ho nechavas nad dnom? To istenie mas poistene aj zeleznym aj platenym lanom? Na tom zeleznom tie dva uchyty su stahovacie...ten treti to je co zac?
Odpovedať
@sysell Stačí Ti len 370W čerpadlo??? Nie je to málo??? ;-)
Odpovedať
@radoslavc ocelove bolo pri cerpadle, dal som pre istotu aj druhe. Tie svorky boli pozinkovane vymenil som za nerezove, lanko je inak poplastovane. Ta posledna vec je hlinikova objikma lisovacia dal som len pre istotu ale je to zvytocne. Odporucam dokupit tu ohnutu vec co chrani lanko pred predratim to tam nedali. Studniar povedal ze ma byt spodok cca pol metra od dna tak zhruba tak je. Inak ked das mosadzne spojky tak cerpadlo vytiahnes aj za tu hadicu. @technik007 ked som videl.tie waty tak som nechapal ale aj ine take mali, hlbka vytlaku, lrietok bol dostacujuci tak som neriesil, voda tecie tak asi to funguje. @mirec1 ked vidim tu spojku ako z tej trci vonkajsi zavit tak mam divne pocity v anali, proste vyzsra to ze odpadne ako nic, ako tlak to urcite vydrzi len ide o mechanicku pevnost.
Odpovedať
cerpadlo ma byt 3 m pod hladinou a 1 m nad dnom studne. Ocelove lano nepouzivat, ideal je horolezecke. Redukcie maju v zeleziarstve, ked im ukazes nakres ponorky, budu vediet presne, co treba. Kabel treba prilepit paskou do vody k hadici kazdy 1 m, ma byt volny, aby nebolo riziko, ze cerpadlo zostane visiet na kabli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell myslis tu spojku na hadicu?
Odpovedať
@sysell ok..ak to stačí tak je to dobre..Len mne sa to zdalo nejako málo, čo ale nie je podstatné, nech Ti to funguje ako má.. ;-)
Odpovedať
Zohnal som nejake diely na 40mm hadicu (spojky, spatnu klapku, vypinac vody) a mam rozvod na 32mm. Uvazoval som, ze z cerpadla by som natiahol 40mm PE a tam pouzil tieto veci a niekde v studni by som presiel na 32mm, co myslite?
Odpovedať
@technik007 Tiez mam s takym prikonom. Tlaci mi z 22m hlbky 30L minutovych, odmerane.
Odpovedať
@matorado Tak to je ok...neveril som že s takým príkonom dokáže takto fungovať...stále som bol v tom že musí byť okolo 1KW..no ale mýlil som sa..Tak nech slúži. ;-)
Odpovedať
@technik007 - viem ze znackove cepradla mavaju na stiku P1 a P2 kde P1 je vykon a P2 prikon. Predpokladam ze kedze to nie je povinnost tak na taketo cerpadla kde si stitok robi dovozca z ciny sa udava vzdy ta nizsia hodnota teda vykon. Prikon bude o malo vyssi....ale aj tak na tie parametre co to ma to staci...
Odpovedať
@peto99 cerpadlo ma byt 1m od dna studne? Cerpadlo predsa ma byt az nad perforaciou rury, nizsie bude akurat tak virit piestok.
Odpovedať
@gashtaan nie, cerpadlo ma byt 3 m pod hladinou a MIN 1 m nad dnom, co sa stava zriedka, lebo vacsina ma vysoky vodny stlpec
Odpovedať
keby to bolo uplne na spodu tak to nasava bordel alebo preco to nemoze byt na dne? tu prvu spatnu klapku do akej vysky nad vstupom hadice do cerpadla?
Odpovedať
@mirec1 Pozri, nie je problém zmerať skutočnú hodnotu príkonu..ale keď to funguje tak ako má a si spokojný tak čo to budeš riešiť, no nie?? :-) Nech TI to funguje veľmi dlho bez poruchy... :-)
Odpovedať
@peto99 mne viac ludi hovorilo (aj Dobrucky), ze cerpadlo nema byt v mieste perforacie rury. Vidim to tak, ze ten 1m od dna je minimum, 0.5m od performacie optimum. To sa asi casto nedosiahne, ked sa na to nemysli dopredu. http://www.ebara.sk/index.php?stranka...
Odpovedať
zaujimalo by ma ako dosiahnut aby bolo cerpadlo v strede rury a nedotykalo sa jej...? Este by ma zaujimalo kde sa da zohnat nejaky lepsi poklop. Mam sachtu 120x120x140, cela betonzelezova a potrebujem aby potom mohlo prejst auto...dekel uvazujem 60x60cm...najlepsie vodeodolny
Odpovedať
@radoslavc kedze colova hadica sa kruti, do stredu ponorku nedostanes
Odpovedať
@peto99 svata pravda, do stredu ho dat je nerealne, ale snazil som sa aspon aby sa o ruru neopieralo... ono ked cerpadlo bezi tak na tej rure hore citit, ak je o nu oprete, vibruje viac.
Odpovedať
@radoslavc To by som vobec neriesil. Co tym akoze dosiahnes? Cerpadlo bude mat vzdy silnu tendenciu nalepit sa na stenu, lebo za behu jednoducho prudenim vody vznikne kdesi podtlak a je to. Jedine zeby si natvrdo urobil nejaky golier tomu cerpadlo, cim ho vystredil.. Ale stale mi unika pointa.. :-.
Odpovedať
@matorado tusim ty si tu minule vypisoval, aky su ludia sprosti a davaju si vibracne cerpadla do vrtanych studni... myslis, ze ponorka opreta o stenu vrtu ma iny efekt? Ako som pisal, ked sa cerpadlo oprie o ruru, je to na vyusteni rury citit, lebo ju celu rozvibruje, takze som si isty, ze ja ho o ruru oprete nemam.
Odpovedať
@gashtaan Ano a stale to tvrdim. Ale to predsa nemozes porovnavat :-N Vibracne ma uplne iny princip fungovania... Nemyslis, ze keby to bolo take super dolezite, tak by ako prislusenstvo davali k cerpadlu aj nejaky prstenec na vystredenie? Alebo by sa dal aspon kupit kdesi, kde maju cerpadla? ;-)
Odpovedať
@matorado prstenec predavaju, ale dava sa na ustie rury, co po mojich skusenostiach so zapojenim ponorky do studne povazujem za vysmech
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?