Prípojka plynu a vody v jednej ryhe

Je nejaké riziko v prípade, ak je prípojka plynu a vody v jednej ryhe? Zistili sme, že bývalý majiteľ to riešil touto cestou. Ďakujem.
Odpovedať
Ak dodržal vzdialenosti, žiadny problém, bežné sa tak robia aj veľké dialkovody v jednej ryhe..
Odpovedať
AKo sa pise vyssie, pokial su dodrzane vzdialenosti, tak je to OK. Priklad: vzdialenost ma byt 50cm. Je lepsie/lahsie vykopat jednu 60cm ryhu a umiestnit plyn a vodu na kraje vykopu ako kopat dve 10-15cm ryhy vo vzdialenosti 50-60cm. Cisla nie su smerodajne, iba ako priklad.
Odpovedať
@reindeerko dohledal bych prislusnou normu, ktera toto definuje (Cechach ČSN 73 6005 ta tusim rika voda x plyn 50cm) a podle toho se zaridil(pripadne dotaz na nejakeho projektanta ten by vam mel umet odpovedet). Obecne spis vidim problem v pripade opravy protoze voda bude pravdepodobneji hloubeji. Jinak voda a plyn je jeste relativne ok horsi je plyn a kanalizace.
Odpovedať
Klasika, plyn na jednu stranu, voda na druhu, borci do stredu este v klude jebnu aj elektrinu.
Odpovedať
Voda je cca 1.5m pod zemou a viac. Plyn 60cm....je to trošku od veci, lebo bude problém s vodou a nad tým je plyn. Teraz sme to riešili. Plyn máme asi +- 1m od vody.
Odpovedať
Podla STN 736005 v pripade subehu: el. kabel (NN) od vodovodu min 40 cm el. kabel (NN) od plynovodu (do 5 kPa) min 40 cm Vodovod od plynovodu min 50 cm Robí sa to tak bezne6, si myslíte, že developeri maju čas sa srať s 3 vykopmi?? Nehľadajte problémy zase ... že čo by ak by 🤷‍♀️
Odpovedať
@irin121 1,5m voda bežne určite nebýva...
Odpovedať
@kejsix myslím keď to je pod sebou. Teraz sa tak nedá urobiť. Voda je vždy hlbšie ako plyn kvôli mrazom
Odpovedať
@irin121 tak v inom vlakne riesis problem s ele. pripojkou, ktoru nemas spravne urobenu lebo "nevies ako", ale tu sa snazis radit dalsim ludom? 🙂 vtipne no...
Odpovedať
@marekjahoda veď logicky 1 ryha=voda a plyn. Voda musí ísť hlbšie nemôže byť 60cm pod zemou🙏 Riešim prerabku domu a pomáham mužovi aby mal o starosť menej s elektrikou.
Odpovedať
@irin121 ved logicky ked vykopem jednu ryhu tak aj tep plyn dam hlbsie ked mam subeh. Tak daleko ta to nenapadlo domysliet? Mam to v jednej ryhe cca 90cm hlbo a je. Naco by som to daval nad seba ked ryha ma 60cm na sirku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?