Ponorné čerpadlo do studne: Problémy s výkonom a spoľahlivosťou

Ahojte, potrebujem pomôcť ,poradiť. Mám problém s ponorným čerpadlom na vodu zo studne do domu. (Studňa hĺbka cca 9m., dopravovaná dĺžka cca 15m). Dom sme prerábali ,komplet, kupelňa,kuchyňa,čiže vodárske práce,batérie pred 12rokmi, do studne som dal čerpadlo Easy E deep 1200 1,1kw. Fungovalo až nečakane dobre 10 rokov,ani sme nevedeli že ju máme. Ale, doslúžila. Takže som hľadal náhradu ale nikde nebola dostupná len slabšie, typ 650,900, ale ja som chcel minimálne taký istý . Tak som sa vybral do NAY, tam mi odporučili Einhel 1100, parametre približne podobné ,tak som zobral ,spustil do studne a vydržala asi 3mes.,(niečo bolo vypálené, uznali reklamáciu po 1mesiaci,vymenili kus za kus). Doniesol som domov výmenný kus, spustil, a dnes po 2mes. znova voda netečie. Mám 16A nový istič EATON ,ktorý vyhodí. Prúd v zásuvke mám. Chcem sa spýtať na váš názor, či tam treba pridať aj tlakovú nádobu?? ( pri tej prvej E-deep nebola ,a pri tejto som sa dočítal že je možné ,odporúča sa napojiť) Príznaky boli ktoré som zbadal ,že pri spustení kohútika netiekol prúd vody rovnomerne ale tak nárazovo ,ako keď furt doťahuje čo vypustí , čiže nie rovnomerne. Prosím viete niekto pomôcť, či mali ste niekto rovnaký problém? Ide zima nechcem cez vianoce zase riešiť ,objednávať, a behať dole do šachty a studne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mamuko666:

Ahojte, potrebujem pomôcť ,poradiť. Mám problé…
@mamuko666 Samozrejme že je potreba dať tlakovú nádobu, nakoľko nebudeš mať tlakové nárazy..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@mamuko666 Samozrejme že je potreba dať tlakovú …
@technik007 a pri tej Easy E deep som nemal a v pohode dala 10 rokov, len preto som sa pýtal..
Odpovedať

@technik007 a pri tej Easy E deep som nemal a v …
@mamuko666 Montujem s kolegom /ja elektriku/ /on vodu atď/ ale ku každému ponornému čerpadlu +/ponorka/ sme dávali tlakovú nádobu.. Však aj Tebe odporúčajú dať tlakovú nádobu, preto idišli obe čerpadlá..
Odpovedať

@mamuko666 Montujem s kolegom /ja elektriku/ /o…
@technik007 ďakujem. 💪
Odpovedať

@technik007 ďakujem. 💪
@mamuko666 OK.🙂
Odpovedať

Ahojte, potrebujem pomôcť ,poradiť. Mám problé…
@mamuko666 Jasné, že si daj tlakovú nádobu. Žiaden normálny vodár by domáci rozvod neurobil bez nej. A ešte jedno: Kúp si riadnu ponorku od Sigmy, Pumpegu, alebo pod.... a nie také hračky, ktoré spomínaš. A kupuj v profiobchode čo sa venujé čerpadlám, vodárčine. Preboooha, Ty ideš do obchodu s elektronikou a radíš sa s predávačmi, ktorí rozumejú televízorom, diaľkovým ovládačom... Preto si aj takto dopadol
Odpovedať

@mamuko666 Montujem s kolegom /ja elektriku/ /o…
@technik007 Nemyslim si, ze mu odisli tie cerpadla kvoli absencii tlakovej nadoby. Jedno proste poslo na starobu a druhe - einhell - je proste hobby hracka. Ale tiez by som ju dal.
Odpovedať
... dnes už považujeme za ohromný úspech, ak nám niečo vydrží fungovať 10 rokov... 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@technik007 Nemyslim si, ze mu odisli tie cerpadl…
@kejsix Mal k dispozícií 3 čerpadlá...Jedno odišlo na starobu, druhé po 3.mesiacoch ďaľšie po reklamáciá po 2.mesiacoch...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

... dnes už považujeme za ohromný úspech, ak nám …
@petersd Dnes sa počíta životnosť výrobkov /práčky, sušičky,čerpadlá, atď/ max. 6-7 rokov životnosti..
Odpovedať
Mi tak povedal kdesi predavač na kaziacu sa pračku v šiestom roku - a čo by ste chceli, čo by sme predávali ak by to vydržalo dlhšie? Kúpil som kvalitnejšiu i keď drahšiu. Zatiaľ drží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?