Má galvanická úprava vody zmysel?

Zdravim, poprosil by som o nazor hlavne vodarov - ma galvanicka uprava vody zmysel? Jedna sa o zariadenie v cene okolo 200-300 eur, ktore udajne chemickou reakciou rozbije castice vody a tym sa nebudu usadzat v potrubi. Udrzba takmer ziadna. Funguje to alebo to je len marketing? Pri tej cene mam pochybnosti. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja osobne idem radsej cestou 3-stupnovej filtracie. Filter na necistoty, filter s aktivnym uhlim na chlor a katexovy filter na ktory sa viaze vapnik. Vsetky filtre sa daju recyklovat. Takze na cca pol roka mam pokoj.
Odpovedať
Toto zariadenie nefiltruje vodu. Iba ju upravuje. Samozrejme sa odporuca dat pred to filter zachytavajuci necistoty. Mne skor ide o ten vodny kamen ktory sa udajne nebude usadzat.
Odpovedať
O galvanickej uprave vody neviem, viem, ze sa pouziva galvanicka ochrana potrubi obetovanou anódou ako ochrana pred koróziou v zemi ulozenych ocelovych potrubi, co je technologia pouzivana rokmi.
Odpovedať
@zita19 je mozne ze hovorime o to istom, toto zariadenie tiez obsahuje anodu, vznika tam aj mensie elektricke napatie a treba potom uzemnovat
Odpovedať
@midodo a to funguje aj s plastovymi potrubiami, ktore sa dnes pouzivaju?
Odpovedať
ja neviem, toto sa pouziva napríklad pri plynovodoch a vodovodoch ulozenych v agresivynch pôdach s vysokou spodnou vodou aby to hrdza nezozrala zvonka Mna len zaujalo, co som pozrela par stranok ako riesia odstránenie tych granul aragonitu z pitnej vody som sa nedocitala. Aj ked aragonit je v podstate len krystalicka forma vapenca kde je zaruka, ze sa nasledne nezacne usadzat povedzme na dne bojlera alebo zas rozpustat vo vode. A co s horecnatymi zlozkami tvrdej vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Preto som pisal o katexovej filtracnej vlozke. Ta riesi vapnik aj horcik. Tu je popis k nej. "Filtračná vložka s katexovou náplňou sa používa na zníženie tvrdosti vody. Ide o rozoberateľný kontajner naplnený katexovou živicou, ktorá pracuje v sodíkovom cykle. Prietokom vody nahradzuje ióny vápnika a horčíka vo vode iónmi sodíka. Zvyšuje obsah sodíka vo výstupnej vode. Je nutná predfiltrácia . Katexová náplň sa regeneruje roztokom kuchynskej soli.Životnosť katexovej vložky závisí od obsahu vápnika a horčíka vo vode. Rodicia maju magneticku upravu vody a kanvica ja aj tak za chvilku zanesena vodnym kamenom.
Odpovedať
@gashtaan na materiali potrubia nezalezi. Jednoducho povedane, toto zariadenie ma zmenit castice vody (chemickou reakciou) aby sa ti neukladali nanosy vodneho kamena a hrdze v potrubi, na spiralach v bojleri, atd. Dalsia vyhoda je ta ze nijake neupravuje mineralne zlozenie. Otazka teda je ci to nie su len kvetnate reci... @zita19 ufff no to su uz otazky na kompetentnejsich. Poslem Vam link do spravy kde o tom pisu.
Odpovedať
@milosduris toto zariadenie je takmer bezudrzbove a nijako nemeni zlozenie vody.
Odpovedať
neviem posudit co je lepsie ci osmoticka filtracia, ci katex-anex filtracia ci ta galvanicka. Zas az tolko chemie moja hlava neobsahuje :-D Ani ci ta galvanicka vôbec funguje a ako to funguje. Jedno je iste, na tych weboch kde som to nasla tak su informacie velmi strohe, vsetko tam funguje na principe "spytaj sa a uz sa nas nezbavis" a priznam sa, ze take marketingove metody su mi celkom dost podozrive...
Odpovedať
@zita19 ved prave preto som sa spytal ci sa nahodou nenajde niekto kto to uz montoval :-)
Odpovedať
@midodo rozbije častice vody?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@midodo mne je to jasne, ak nikto aspon budes vediet...
Odpovedať
Hlavné je záhadou ako je možné, že tieto firmy už dávno neskrachovali. Však každý s ukončeniu základnou školou vie ako funguje elektrolyza.... Silociary, kovy, kladný a záporný náboj...
Odpovedať
Profilova fotka
@midodo galvanickou upravou vody vapnik a zelezo meni strukturu a zabrani sa tym usadzanie v potrubi..galcanickou upravou sa vsak tieto mineraly z vody nefiltruju a pri napr. zohrievani vody v kanvici alebo v kotli sa mozu usadzat ale osobne si myslim ze pri vyssej teplote..tak asi v skratke vsetko o tom
Odpovedať
@milosduris Na ten katex vo filtroch sa netreba velmi spoliehat. Ak je to standardny 10" filter, tak ten ma velmi malu kapacitu a na to, aby odstranil tvrdost by musel byt prietok vody velmi maly. Vlozka do 10" filtra ma objem 0.7litra. Klasicke katexove zmakcovace s preplachom obsahuju niekolko litrov katexu
Odpovedať
@dart9 prosím ťa napíš ako mení vápnik štruktúru galvanizaciou.
Odpovedať
@roboza daj si do googlu galvanicka uprava vody a citaj. Nasiel som toto zariadenie medzi produktami na upravu vody, cize oni predavaju aj ine produkty. Preto asi este neskrachovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza je toho plny internet
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 text hodný profesúry, som stavbár a, ale odkedy ióny vytvárajú molekuly? A odkiaľ sa berie v plastovom potrubí zinok? a sú to mikroskopické časti alebo ióny (zinok) . Už som tu prezentoval, že keď o niečom neviem, neznamená to, že to neexistuje, ale toto je trochu uletené.
Odpovedať
@dart9 treba byt nanajvys opatrny, pretoze kedze s tymto zariadenim v potrubi nedochadza k usadzovaniu vodneho kamena, nie je co odstranovat a lahko sa moze stat, ze tie gulovite utvary odbrusia samotne potrubie.
Odpovedať
@gashtaan toto sa mne zase zda trosku uletene. Je to overene?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nad tym som tiez premyslal..ale ja si to nehodlam montovat do potrubia..toto sa asi vyuziva skor na klasicke zelezne vodarensje rurky ktore su zanesene..
Odpovedať
@dart9 fajne :-D A v podobnom duchu perli aj predajca. Názor si môže urobiť každý sám. http://www.aquatech.sk/sk/elektronick...
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza mne je jedno kto si o tom co mysli,ja len pisem ze na zaklade akeho principu sa to predava,robi reklama..je rozdiel zabranuje usadzaniu vodneho kamena v potrubi alebo v rychlovarnej kanvice, v pracke alebo kotli..
Odpovedať
@midodo @dart9 ja som to samozrejme myslel ironicky... ved je to hovadina. Ale kedze ludia su schopni zaplatit stovky €€€ za zariadenie na "nabijanie vody vitalnou energiou", nevidim dovod, preco by aj toto nenaslo svojich stupencov.
Odpovedať
http://www.energywater.sk/wp-content/...
Odpovedať
Kebyze ten zinok bol taky zazracny, tak by sa pozinkovane rury nezanasali. Kto uz videl 20 rocnu pozinkovanj rurku na vodu zvnutra tak ma vo veci jasno @jan45 pri urovni toho co opusta skoly za poslednych 30 rokov budu aj iony vytvarat gulate molekuly. V dalsej inovacii budu aj kockate koesa a okruhle stvorce A ten zinok je vrajj v tom cude obsiahnuty, niekde aj medou a niekde aj s platinou. Mna by len cena zaujimala, ta je u kazdeho co to predava utajena ako cena za fusakle u diora. Ked sa zacali predavat magneticke odvapnovace na vodovodne rury stali okolo 6000 Sk, trraz to kupis za 5€ a nikto netusi ci to funguje
Odpovedať
@gashtaan v pomere cena/vyken je to zariadenie skoro zadarmo. Teraz sa to nesnazim obhajovat ale ak to funguje tak to nema konkurenciu...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?