Legalizacia studne

Zdravim, Kupili sme stary dom, na pozemku je studna, hlboka 15m. Citala som rozne clanky ( na CZ weboch) ako studna musi byt ohlasena a povolena. Ja nehlbim novu ja uz mam, co teraz? Rada by som mala veci na poriadku. Na CZ som sa docitala: pri novej - vazna stavba s povoleniami, pri starej vzniknutej pred r55netreba nic. A problem je po r 55. Neviem aka stara je moja. Obavam sa ze spadnem do tohto obdobia. Mam sa niekde legalizovat? Este doplnam ze vodu cerpame ponornym cerpadlom a studna je skruzova. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka vek studne je irelevantný, rozhoduje spôsob čerpania. Keby ste tam mali len ručnú pumpu, je to v poriadku, keď tam je čerpadlo, je to vodná stavba, ale má to úľavy, povoľuje to obec. Nakresliť, popísať, dať na OÚ.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@eeffka naco? raz pride cas, ked bude stat aktivne zdanovat studne 🙂
Odpovedať
@mcsmekac @mgx Hej uz aj muz ma zjazdil 🤣 ci mam malo roboty Asi budem robit mrtveho chrobaka.
Odpovedať
@eeffka Síce nie som mŕtvy 😄 , ale aj podľa mňa to je zbytočné teraz riešiť. Kúpila si to tak, ako to je, ty si to načierno nerobila. Ani nie je isté, či to je čierna stavba alebo nie. Možno v čase, kedy sa tá studňa robila, netrebalo povolenie. Teraz má kde kto studňu bez povolenia, nikto to nerieši. Až to budú riešiť, tak si to zlegalizuješ. Neverím, že by začali rozdávať pokuty za nelegálne studne len tak zrazu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?