Kolaudacia studne

Ahojte Povolenie k studni sme mali spolu v stavebnom konaní. Trebalo este nejako dodatocne ohlasku na obecny urad ohľadom vrtania studne? Pripadne sa nejako este studna kolauduje? Legalizuje? Ide o vrtanu studnu Ďakujem
Odpovedať
1
2
@truly skús si toto prečítať malo by ti to pomôcť..:) https://www.vrtstudne.sk/co-hovori-za...
Odpovedať
@majkisper nepomohlo. Vseobecne info ale dik aj tak
Odpovedať
@truly ku stavebnému konaniu a teda konkrétne ku studni som ja dokladal vyjadrenie obce, ďalej nejakého odboru životného prostredia, projekt studne a podobné... Čiže s vydaním stavebného povolenia je studňa zrejme "povolená".
Odpovedať
@truly Keďže ide o vodnú stavbu, mala by studňa mať vlastné stav. povolenie. Ja som mal na dom aj na studňu osobitné stav. povolenie. Aj som kolaudoval osobitne. Ku kolaudácii studne trebalo doložiť: - správu od realizátora studne, kde bolo uvedená výdatnosť - špecifikácia čerpadlovej sústavy a to je asi tak všetko.
Odpovedať
@truly """" Trebalo este nejako""" no SJ je niekde inde že??? :-| """
Odpovedať
@technik007 nam na vychode trebalo dva piva a jednu parku zoz rohlikom...
Odpovedať
@roboza ako povolená bola v stavebku. Mal som zlúčené stavebne aj ku studni s projektom. @technik007 SJ?
Odpovedať
@truly tak potom nieje na čo čakať :-D Mal som na povolení vymenované rodinný dom, studňa, žumpa, prípojka NN a prístrešok. Plot mi nepovolili a mám ho riešiť dodatočne ohláškou na OÚ. Tak to máš zrejme podobne. Univerzálna rada znie, že by si mohol zavolať na SÚ a opýtať sa... ak máš pochybnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly pravdepodobme si miešate pojma. Studňu máte v územnom rozhodnutí, to nie je povolenie. Studňa je vodná stavba a povoľuje aj kolauduje ju ŽP. Obec môže povoliť studňu, na ktorej je ručná pumpa. alebo rumpál.
Odpovedať
@jan45 nie som si isty ci je to tak.Mne vydal povolenie aj Kolaudaciu SU.(3 roky dozadu).Este je mozne ze iny kraj iny mrav,v stavebnictve zlata fraza ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kúpili studňu aj s domom, ale zatiaľ je nevyužívam
Odpovedať
nemal som robit este nejaku ohlasku na obecny urad, o stavbe? Treba ju kolaudovať okreme alebo spolu s domom?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@truly pokial mas studnu ako zdroj pitnej vody musis urobit kolaudaciu pred alebo sucasne so stavbou.Precitaj si stavebne povolenie malo by tam byt napisane ci treba ohlasit.pokial nie je tak by som sa s tym netrapil.
Odpovedať
tak mali ste pravdu v stavebnom ani zmienka o studni. Neviem prečo som mal pocit že mi vtedy na stavenom urade niečo pani spominala že to daju do jedneho celku ked to tam nie je, či sa to da pozriet este v niečom inom? V projektovej mam aj projekt studne.
Odpovedať
@zita19 :)) na východe nič nie je , tam nepotrebuješ ani povolenia na studňu....
Odpovedať
Profilova fotka
ak v projekte mate studnu tak aj ta by mala byt sucastou kolaudacneho konania. ostatne sa tak berie aj plot chodnik garaz a podobne.popravde my sme studnu ani neohlasovali (2017 rok nám ju vrtali).
Odpovedať
@janopopovec ale je tu kadeco, taka spisska borovicka... ten trpak si z nej uliat, nie potajomky cucat upratovacke okenu...
Odpovedať
No tak to sme nevedeli že na studňu teba stavebné povolenie ideme ju robiť až po kolaudácii domu a bude slúžiť iba na polievanie 🤷‍♀️Treba aj tak povolenie? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
čiže ak ju mam v projekte tak netrebalo ohlasku? Ale kolaudovať ju mam osobitne alebo s domom? Treba nejake extra papiere ku nej ak je projekt už sučastou ?
Odpovedať
@endusko Ahoj,povolenie-kolaudaciu by si mala mat.Poznam vela ludi co nemaju.Zalezi na tebe a akych mas susedov ;-)
Odpovedať
@truly zjednodusim ti to.Pokial mas povolenie na studnu tak na ohlasku zabudni.Je pre teba jednoduchsie ked robis kolaudaciu naraz s domom,urobia to pocas jednej navstevy.Navyse budes potrebovat rozbor vody pokial ju chces pouzivat doma ako hlavny zdroj vody.
Odpovedať
@zita19 :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pavka139 ;existuje aj Vodný zákon @slabak no neviem , či ste kvalifikovaný na vysvetľovanie stavebného zákona, keď ani úradníci u Vás ho neovládajú. Ak v obci nie je verejný zdroj pitnej vody (vodovod) ani kanalizácia , úradník musí uviesť zdroj vody a spôsob nakladaniea s odpadovou vodou v stavebnom povolení, To ale neznamená, že to povoľuje a kolaudácia by mala prebiehať v slede voda, dom . Kanalizácia môže byť riešená žumpou, vtedy sa kolauduje s domom. Ale od platnosti zmeny VZ to moc nedoporučujem viď www.modrastrecha.sk/forum/kanalizacia...
Odpovedať
@slabak dakujem susedia čerpajú vodu na polievanie z potoka (malého) chceli sme aj my ale cez leto ledva po členky 🤷‍♀️A s potoka sa nesmie polievat a majú všade namontované čerpadla
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 viem že existuje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pavka139 takže viete aj, že studňa je vodná stavba a nemôže byť súčasťou stavebného povolenia bez vodoprávky
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 viem.preto do stavebneho povolenia by som ju ani nezahrnala...
Odpovedať
@truly Projekt môžeš mať, to je v poriadku. Ale musíš požiadať obecný úrad o stavebné povolenie na studňu a ten projekt doložíš. Mne vydalo stav. povolenie aj kolaudačné na studňu iné oddelenie MÚ, než povolenie a kolaudáciu domu. @pavka139 V projekte môže byť zakreslených aj viac stavebných objektov, na každý stav. objekt treba osobitne stav. povolenie, ak to legislatíva vyžaduje. My sme napr. mali projekt cesty a sietí. Povolenie sa vybavovalo osobitne na cestu, na vodu, na plyn, verejné osvetlenie, kanalizáciu aj na elektrinu.
Odpovedať
@slabak nevies aky stary musí byť ten rozbor? a čo ak su hodnoty zle? čo ak vodu používam iba na umyvanie a pijem vodu balenu? volal som na stavebny urad, ale je tam žial dnes len nejaka pomocníčka. Inač tiež nechpaem že ak maroduje veduca SU že ako čo maju ludia mesiac robiť?....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nam uradnicka povedala ze potrebujeme ku kolaudacii rozbor vody a cestne prehlasenie. Prosim poradte mi co napisat do cestneho prehlasenia.. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?