Odpoveď na príspevok od dutchman:
@gashtaan vyzera to slubne 🥳 @dutchman a u teba bol nakoniec čo problém ?Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@dutchman a u teba bol nakoniec čo problém ? @michalmilko odisli kondenzatory, vyrazilo istic a prepalilo vykonovy odpor. Oprava vysla na cca 25 EUR za material.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@dutchman gratulujem 😁 @gashtaan Dakujem za schemu a cenne rady, velmi si mi pomohol!Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan zajtra ti to zas odfotím :). Trocha upd… @michalmilko aha, ved mi aj bolo divne, preco by to hadzalo alarm nadprudu (1 diodu). Kazdopadne, problem zostava rovnaky - priamo zo zasuvky cerpadlo ide, cez menic vyhadzuje tepelnu poistku, tak? Inak, ked zapnes ten menic do elektriky, mal by na tych ledkach postupne ukazat dve cisla. Mohol by si mi ich odcitat? @dutchman ty tiez? 🙏Odpoveď na príspevok od dutchman:
@gashtaan Dakujem za schemu a cenne rady, velmi s… @dutchman za malo, som rad, ze to malo nejaky uzitok 🙂 Potom ked to rozchodis, treba sa este pohrat s tym cyklovanim.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko aha, ved mi aj bolo divne, preco by … @gashtaan rozsvieti sa na stupnici 4 a 3 (resp. 8 a 6 LED)Odpoveď na príspevok od dutchman:
@gashtaan rozsvieti sa na stupnici 4 a 3 (resp. 8… @dutchman super dik, takze verzia 4.3. Mam v zbierke verziu 4.4 a tu uz prestali oznacovat tymi kodmi ako LP-01GG, a zacali to popisovat ako SWx.x. Mimochodom posledna verzia, ku ktorej som sa zatial dostal je 5.4 - oni to sice predavaju ako rovnaky menic, ale robia tam dost zasadne zmeny aj v hardware aj v software. Medzi verziou 3 a 5 klesla spotreba cerpadla o 30%, no ci k tomu prislo uz vo verzii 4 neviem.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
Presne tak, a kondezacnu skrinku som dal novú. M… @michalmilko myslel som pripojit cerpadlo priamo cez kondenzatorovu (nie kondenzacnu) skrinku vs cez menic - pisal si, ze ked pripojis cerpadlo len cez skrinku bez menica, tak ide vsetko ok a poistku v skrinke nevyhodi, ano? Naozaj nevies urobit reset a samoregulaciu menica v case, kym este nie je vyhodena ta poistka v skrinke? Je dost mozne, ze ten menic ma poskodene konfiguracne data.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
Presne tak, a kondezacnu skrinku som dal novú. M… @michalmilko pripadne skus menic zresetovat a hned nastav parameter F18 na 0, aby sa nespustila samoregulacia.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko myslel som pripojit cerpadlo priamo … @gashtaan takže keď správne chápem, spustím to a hneď podržím STOP a šípku dole, ešte pred tým jak mi stihne vyhodiť poistku ? A áno bez FM nevyhadzuje poistku.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan takže keď správne chápem, spustím to a … @michalmilko zapoj menic do elektriky samotny (a odsleduj pre mna tie LEDky ake cisla ti to ukaze 🙂), nepripajaj k nemu tu skrinku a cerpadlo... potom podrz STOP a sipku dole aby si ho zresetoval. Potom nastav ten F18 parameter na 0. Potom pripoj skrinku s cerpadlom a vyskusaj.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
Nastavil som to na 0 v 18tom nastavení a zajtra t… @michalmilko to s tou verziou je zaujimava a pre mna celkom necakana informacia, dakujem.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko to s tou verziou je zaujimava a pre … @gashtaan ahoj tak bez toho testu, som sa dostal aspoň ku alarmu. A ukazuje to podľa fotky 5 diód. Takže podľa návodu chyba A5Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan ahoj tak bez toho testu, som sa dostal … @michalmilko aha jasne, treba po tom resete nastavit parameter F2 - maximalny prud motora. Ake tam mas cerpadlo?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko aha jasne, treba po tom resete nasta… @gashtaan toto, a skúšal som zmeniť nastavenie a bol to prednastavené asi na maximum, lebo viac som nevedel pridávať. Ale snažil som sa aj znížiť o jeden stupeň nižšie a robilo to to iste. Teda neviem koľko diód ma pri tom nastavení svietiť?Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan toto, a skúšal som zmeniť nastavenie a … @michalmilko treba ubrat viac, nastavit 6.5AOdpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko treba ubrat viac, nastavit 6.5A @gashtaan prosím tá takže mám to nastaviť takto podľa fotky? Ale mám taký dojem že som to skúšal aj takto nejak nižšie dať, aj keď neviem presne. Zajtra zas vyskúšam. Mám ešte podozrenie na tu hydraoliku, pretože predošli majiteľ čerpadla, uviazal čerpadlo o skobu, ktora sa tam vo vode za pár rokov rozpadla a mohol cerpadlo vtiahnuť úlomky do hornej časti čerpadla. Možno keď idem bez FM, tak ide na plne obrátky a tak to cele roztočí, ale keď ide cez FM, tak nemá silu, a vyhodí ten tepelný istič. Viem nejak na nastavení FM nastaviť nech ide hneď na plný výkon? Ďakujem za odpoved.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan prosím tá takže mám to nastaviť takto p… @michalmilko ano, takto by to malo byt nastavene. Mozes nastavit parameter F5 na maximum, vtedy teoreticky zacne na nominalnej frekvencii 50Hz a postupne zreguluje na nizsi vykon, no prakticky do toho vstupuje aj regulacia startovacieho prudu, tak si nie som isty ako to realne bude - musel by som to pozriet v kode.Odpoveď na príspevok od dutchman:
@gashtaan rozsvieti sa na stupnici 4 a 3 (resp. 8… @dutchman tvoja oprava ako dopadla? preslo ti to aj testom pod zatazou?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko ano, takto by to malo byt nastavene.… Tak uz po nastavení na 6.5A, nevyhadzuje tepelný istič. Teraz ide stále dookola. Pustí cerpadlo (dosť hučí a vibruje v studni) a zachvíľku vyhodí alarm s 5 diódami. Zachvíľku ho samé zas zapne a zas toto vyhodí a to dookola. Čítal som že pri A5 chybe môže byt zavreté hydraulická časť čerpadla. Ale zas neviem prečo bez FM natlačí tlak 4b tlak za 2 sekundy.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
Tak uz po nastavení na 6.5A, nevyhadzuje tepelný … @michalmilko nemas doma nejaky stolny ventilator, ci nejaky iny jednoduchy motor, na ktorom by si to mohol vyskusat? Mne sa ta teoria so zadretym cerpadlom nepozdava, kedze bez menica s tym nie je problem. Ja to skor tipujem na vadny menic, treba pozriet vykonove kondenzatory, IGBT a veci okolo nich.Odpoveď na príspevok od michalmilko:
Tak uz po nastavení na 6.5A, nevyhadzuje tepelný … @michalmilko pokrocil si s tym nejako?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@michalmilko pokrocil si s tym nejako? @gashtaan tento víkend som dal prezerať ten FM a bol tam 1.4mF. Takže toto vyzerá fajn. Skúšal som ho pustiť aj na iné čerpadlo a stále to nefungovalo, ale to neviem či nebolo kvôli tomu, že nebol pripojený tlakový spínač. :(Odpoveď na príspevok od michalmilko:
@gashtaan tento víkend som dal prezerať ten FM a … @michalmilko ak nie je pripojeny snimac, ide to do alarmu a cerpadlo nespusti.Odpoveď na príspevok od nena90:
Zdravím chcem sa spýtať či nemá niekto podobnú sk… @nena90 svieti alarm v case, ked treba menic takto manualne spustit?Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@nena90 svieti alarm v case, ked treba menic takt… @gashtaan nie práveže nesvieti ničOdpoveď na príspevok od nena90:
@gashtaan nie práveže nesvieti nič @nena90 nic, akoze vsetky LEDky su zhasnute, rozsvietia sa az po stlaceni start?