ARCHIMEDE IMMP1.1W-BC 1,1kW, 230V

Dobry den, mam problem s frekvencnym menicom. Niekedy nevypne cerpadlo, ktore potom bezi aj niekolko hodin. Mam ponorne cerpadlo vo vrte asi v hlbke 15m. Po kalibracii frekvencneho menica mi funguje dobre cca 2 dni a potom to zacne. Tlak mam nastaveny na 3.7 Baru. Pustim vodu, cerpadlo sa zapne. Zavriem vodu, tlak mi vyskoci na 3.7 Baru, na displeji zacne blikat "minimum flow" a tlak kolisat medzi 3.6 a 3.7. Toto dokaze robit aj cele hodiny. Aj ked uzavriem vsetky ventily, takze ziadny prietok tam nemoze byt stale toto kolisanie a "Minimum flow" a cerpadlo sa nevypne. Ak pridam rucne tlak cez + gombik na 3.9, tak hned zvysi otacky cerpadla, dotlaci a vypne cerpadlo. Potom na tomto tlaku funguje 1-2 dni a zacne to robit znovu. Vtedy uberiem cez - gombik tlak na 3.7 alebo 3.5 a znovu niekolko dni funguje. Neviete mi poradit co stym mozem spravit?
Odpovedať
@manyosk co pises, ze tlak ti kolise medzi nejakymi hodnotami - to odcitavas z menica alebo z rucickoveho tlakomera na expandzke?
Odpovedať
@manyosk Toto kolísanie Ti môže spôsobovať FM-konkrétne vadný tlakový snímač, ktorý je umiestnený na potrubí a kábel vedie do FM..Mal som taký prípad 🤔
Odpovedať
@gashtaan To kolisanie tlaku vydim na display FM. Je to divne, lebo ak mam vypinaci tlak nastaveny na 3.7 tak mi to skace medzi 3.7 a 3.6, (sem-tam mi zacne blikat "minimal flow" akoby sa isiel vypnut, no hned nato tlak poklesne na 3.6 a FM cerpadlo nevypne). Pritom vydim dalsi udaj ze frekvencia je obmedzena na 40 Hz. Pri kalibracnom teste "ACCURATE" pri 50 Hz mi vsak natlaci 4.9 Barov. Vyzera to tak akoby naozaj voda niekde unikala, ale ak zavriem ventil hned za tlakovou nadobou tak vidim ze tam mi voda nikde neunika, ale cerpadlo sa nevipne. Dokonca ak rucne stiahnem tlak a cerpadlo sa vypne a necham ho tak (zavrety ventil), tlak sa nemeni konstantne drzi 3.6 (zatial som takto vydrzal cakat 4 hodiny, takze aj spatne ventili musia drzat dobre).
Odpovedať
@technik007 Ak na nic ine nepridem, tak skusim vymenit. Dakujem.
Odpovedať
@manyosk a klasicky tlakomer niekde pri expanzke nemas? Ide mi o to, ci ten tlak realne v systeme kolise, alebo ci to len FM tak snima.
Odpovedať
Este taka poznamka: Vsimol som si ze takto sa mi to zasekne hlavne vtedy ak predtym mam konstatny slaby odber vody. Napr. malym prudom vody si umyjem ruky alebo nieco podobne. Cerpadlo po case sa zapne ale uz nevypne, ale ak pustim plnym prudom + stiahnem zachod 🙂, tak sa FM prepne cerpadlo na vacsi vykon, dotlakuje a vypne. Spravil som este raz kalibraciu "ACCURATE" s plne otvorenym kohutikom jednej baterii (v kupelni, ma slabsi prietok ako bezne, je setriaca 🙂 ) . Tak uvidim ci sa FM nenastavi trochu inak a ci nebude dotlacat vodu na vyssich Hz.
Odpovedať
@gashtaan Mam tlakomer aj na expanznej nadobe, ale tam som si ziadne kolisanie nevsimol.
Odpovedať
@manyosk tak to by som tipoval na vadny snimac tlaku. Pripadne sa skus pohrat s korekciou "Minimum flow stop power" v nastaveni
Odpovedať
@manyosk Aký máš nastavený tlak zapínací-vypínací???
Odpovedať
@technik007 Vypinaci by mal byt tych 3.7, zapinaci teraz neviem. Ak pridem domov pozriem. Teraz odhadujem ze 3.0 ale musim pozriet.
Odpovedať
@manyosk Aký máš tlak v tlakovej nádobe??? Ak máš zap.3.0 /vyp. 3,7-ok/ tak v tlakovej nádobe musí byť max.2,8...ak je ok, tak pozri ten tlakový či nie je zanesený-tlakový na potrubí a ide z neho kábel do FM...
Odpovedať
@technik007 @gashtaan Po tej poslednej kalibracii s tym vyssim prietokom mi zatial vypina. Presli pomali 3 dni a vsetko je OK. Tak dufam ze uz to tak aj zostane 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@manyosk a necykluje ti teraz cerpadlo, ked mas otvorenu tu bateriu, s ktorou si to kalibroval?
Odpovedať
@gashtaan nie, odvtedy to uz vypina normalne. Zatial je to OK.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?