Elektrická prípojka: Čo pripraviť pred revíznou správou a zapojením?

Zdravím chcem sa informovať čo všetko musím orioravit pred reviznoj spravou a zapojenim od elektrárni v elektromery ? Na svije naklady kupit elektromerovu skrinu , vstupny a vystupny istic? Plus zapijenie privodneho kabla od stlpa a zapijenie kabla ktory pojde do domoveho rozvadzaca ?
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade začať projektom, ktorý Vám musí schváliť distribučka, pokiaľ to vyžaduje aj niečo s mestom, jeho pozemkom, tak stavebné povolenie a stavebný projekt
Odpovedať
Tieto veci mám už za sebou , vyjadrenie aj zmluvu podpisanu s vsd . Len v tych podmienkach mi nepise presne co a ako mam pripravyt elektromerovy rozvadzac pre nic na pripojenie .
Odpovedať
Osadiť elektromerový rozvádzač, natiahnuť kábel s rozumnou rezervou, zasypať. Zapojenie do rozvádzača robia (aspoň u SSD) elektromontéri distribučky, na stĺp pochopiteľne tiež.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Osadiť elektromerový rozvádzač, natiahnuť kábel s…
@starysomar No,ja som si pred cca 12 rokmi u ssd musel elmer.rozvadzac zapojit komplet sam.Pánko prisiel iba namontovat elekmer.
Odpovedať
Elektromerový rozvádzač býva "nadrátovaný", osadený. Ak nebol - musel s samozrejme. Ten na obrázku je nadrátovaný no chýba v ňom hlavný istič - lebo ten sa dáva veľkosťou prúdu podľa potreby:
Odpovedať
Takto u ZDIS.
Odpovedať
Nieje pravda ze vzdy vyzaduju projekt. Mam dve rozhodnutia /zmena MRK z 1f B16 na 3F B25/ a projekt nevyzaduju. Je vsak pravda ze na vydanie vychodzej OpaOs by mal revizny technik pozadovat projekt avsak vieme ze prax je mnohokrat ina..toto moj postreh
Odpovedať
Samo ze na zmenu istica nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miky27:

Zdravím chcem sa informovať čo všetko musím orior…
@miky27 Takto to chodí u VSD (aspoň začiatkom tohto roka to tak ešte bolo): - kúpiš si elmerovú skrinku (tá je už nadrôtovaná a pripravená). Som ale prekvapený zo skriniek mnohých výrobcov, lebo prepojovacie silové vodiče v skrinke mali prierezu 6 mm2. Tie vyhadzujem a dávam aspoň Cu 10 mm2, resp. podľa veľkosti prierezu prívodného káblu. - skrinku si osadíš na "stračej nôžke", kde Ti to pasuje, ale na hranici parcely s prístupom od verejných komunkácií. - miesto osadenia a takisto aj najbližší sĺp (bod prípojenia) máš určený vo vyjadrení od distribučnej firmy - stračiu nôžku neosadzuj do betónu, ale stačí len do ubitého štrku/piesku, teda len aby to stabilne stálo. To preto, aby si ju neskôr pri výstavbe finálneho plota mohol ľahko napr. podvihnúť, alebo posunúť doprava/doľava podľa potreby. - ku budu pripojenia osadíš pripojovací kábel (v zemi, alebo vzduchom), podľa vyjadrenia distribučky. Kabel na stlpe vyvedieš do výšky cca 2,5 - 3 m, teda do miesta osadenia poistkovej skrinky, ktorú Ti pri pripojení donesú zadarmo montéri distribučky. - prívodný kabel (daj Cu, prierezu 16 mm2) pripoj do svorkovnice v elmerovej skrinke. Nezabudni pod skrinkou urobiť v zemi z kablu nejaké 1 - 2 slučky, aby si mohol skrinku neskôr posúvať. - do skrinky si sám kúp istič o veľkosti predpokladaného odberu (štandardne pre RD je to B 3 x 25A). Vie ho dodať aj distribučka, ale zaplatíš dvojnásobok :-) - chráničku do zeme na prívodný kabel daj podstatne väčšiu, alebo ak nie, tak kolo nej zakop ešte jednu chráničku od elmera, ku stĺpu. (to isté urob aj od elmera do RD). Nevieš kedy a načo to využiješ - napr. na prívod optického internetu, ktorý mnohe firmy robia po stlpoch distribučky - do elmerovej skrinky je dobre dorobiť aj zásuvky 230 V, 400 V. Oceníš to neskôr - projekt Ti netreba, (len všetko urob podľa vyjadrenia distribučky), revíznu správu Ti urobí revizák
Odpovedať
Vyborny pois. Mavaju ludia trojfazovu zozadu. Mne sa pacia take kde je zaroven aj jednofazova. Prakticke. (Zdroj obrázka TME)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?