Elektrická prípojka a jej prekládka

Profilova fotka
Mám otázku v súvislosti s prekládkou elektrického kábla. Pred vyše 20 rokmi ešte moji rodičia súhlasili s tým aby elektrická prípojka bola vedená cez pozemok mojej sestry. So žiadosťou o pripojenie elektriny bol elektrárňam zaslaný aj projekt s vyznačením trasy kábla. V súčasnosti moja neter trvá na tom, aby som kábel preložil z jej pozemku na moje náklady. Má na to právo?
Odpovedať
môj názor 😛latí ten kto vyvolal zmenu
Odpovedať
@fizol ziadat moze
Odpovedať
Profilova fotka
Terén už skopali natoľko, že kábel je úplne na povrchu a takto stojí momentálne týždeň. Vravel som ich, že ho majú uložiť hlbšie, ale oni nechcú ho tam. Kontaktoval som aj zhotoviteľa, ktorý mi vlastne povedal, že zhotoviteľom nie je, lebo sa nedohodli. Takže teda asi nemajú ani stavebný dozor, keďže nemajú zhotoviteľa. Takže momentálne čakám, čo sa vlastne udeje. Jazdia po tom kábli aj s ťažkými mechanizmami. Volal som aj na stavebný úrad, že čo mám robiť. Bolo mi povedané, že mám dať podnet na prešetrenie. Nerád by som to takto riešil, predsa je to rodina.
Odpovedať
@fizol oni stavaju, im kabel zavadia, oni nech zaplatia prekladku. Keby neboli rypali, kabel by v zemi lezal este 50 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 presne to som im hovoril, ale oni len svoje, že na liste vlastníctva ťarchu nemajú a ani súhlas na kábel mi nedali...v podstate ani nemohli keď ešte v čase výstavby prípojky vlastníkmi pozemku neboli...musí teda byť v LV zapísaná ťarcha?
Odpovedať
@fizol toto ja neviem, iste je, ze toto je vec vyvolana ich stavbou
Odpovedať
a co je to zya kabel-privod el,alebo z opza elmera k isticom,?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?