Demontáž pôvodnej vzdušnej elektrickej prípojky pred kolaudáciou?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s demontážou pôvodnej vzdušnej el. prípojky a či je nutné ju zrealizovať ešte pred kolaudáciou. Zbúrali sme starý dom, ktorý mal prívod elektriky ešte cez vzdušnú prípojku. Postavili sme si na pôvodnom mieste nový dom. Nakoľko už nie je možné mať pri novostavbách vzdušnú prípojku, ZSDIS nám dala podmienku zrušiť pôvodnú prípojky a zrealizovať podzemnú. Elektromer máme a aj zrealizované všetky inžinierske siete v dome. Pripojení teda sme. Je potrebné túto prekládku zrealizovať ešte pred kolaudáciou, alebo nám schvália kolaudáciu aj bez toho a budeme ju môcť riešiť trošku neskôr, nakoľko nevieme na túto prácu nikoho zatiaľ zohnať. Máte nejaké skúsenosti s týmto? Ďakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
U nas to bola podmienka.
Odpovedať
@000monika000 Zbúrali ste starý dom - to je tam doteraz vzdušná prípojka? Na čom drží? Keď sme vymieňali strechu, tiež bola vzdušná prípojka, elektromer na dome vo dvore. Zakopal som káble do zeme, osadil do plota elektromerovú skrinku. Podal žiadosť na distribúciu. Zaplatil poplatok. . Prišli z distribučky, napojili na stĺpe nový kábel, osadili poistkovú skrinku, prehodili elektromer, pripojili v dome a bolo…
Odpovedať
@000monika000 áno je to potrebné pred kolaudáciou. Vzdušnú prípojku zruší distribúcia, keď príde zapájať tú novú v zemi. Pred cca dvoma mesiacmi som robil prípojku u suseda zemou a rušila sa vzduchom, čiže presne váš prípad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?