Výmena elektrickej prípojky za novú

Máme starý dom, ktorý budeme búrať a následne stavať na tom pozemku nový dom. Je tam prípojka elektriny. Musím mať novú prípojku na nový dom alebo sa môže táto stará prípojka ponechať? Alebo ako ďalej postupovať? Máte s týmto skúsenosti? Ďakujem za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinulka26 Elektromerový rozvádzač máte na hranici pozemku alebo v dome ?
Odpovedať
@elektronitra Je v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinulka26 Tak, nová prípojka jednoznačne...po novom už musí byť ER na hranici pozemku.
Odpovedať
@elektronitra ďakujem za odpoveď, čiže tú starú musím úplne odhlásiť oni mi to odpoja a potom dať žiadosť o novú prípojku. Nedá sa to poriešiť tak, že by sme tú starú nechali a pretiahli na hranicu pozemku? Alebo nebolo by lepšie dať stavebnú prípojku? A neviete náhodou koľko stojí taká prípojka?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinulka26 Niet zač ale na vašom mieste keď už by som staval nový dom, určite by som si nenechal starú prípojku NN a koľko stojí prípojka ? Od toho záleží mnoho faktorov, napr. ako ďaleko je elektrický stĺp od pozemku, aká bude dlhá trasa výkopu, či treba ísť popod cestu ( krtkovať ), je tam zapotreby projektová dokumentácia, realizácia, revízna správa a mnoho iného. To sa dá posúdiť iba podla projektovej dokumentácie, alebo po obhliadke.
Odpovedať
@elektronitra Ďakujem za odpovede, len uvažujeme ako by sme mohli ušetriť peniaze, ale zrejme tu to nepôjde :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinulka26 Chápem že chcete ušetriť nejaké tie peniaze, ale na určitých veciach jednoducho sa neda, El. prípojka je jedna z prioritných vecí by som povedal a verte že viem o čom hovorím.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
stavebna neni ze vam k domu dodaju zaloznu elekrinu je to len nizsi tarif DD1 ktory si potom uz zmenite na pozadovany DD tarif. Tarif DD1/stavebny elektrina je len ze pocas stavby neminiete urcite mnozstvo KW
Odpovedať
@tinulka26 určite neodhlasovať zatiaľ prípojku!! Môže Vám zatiaľ slúžiť. Na internete požiadate Elektro distribúciu o pripojenie rodinného domu. Je tam také tlačivo, ktoré si pozorne prečítajte a podľa predtlače vyplnte. Pokiaľ nemeníte počet fáz a hlavný istič nemusíte platiť za pripojenei. Ďalšie Vám zašlú vo forme návrhu zmluvy!
Odpovedať
@tinulka26 .. ešte dopĺňam. Pokiaľ budete realizovať elektro prípojku novú - pripravte sa na byrokratický postup a hlavne plnú peňaženku eur!! Pod hlavičkou Vašej bezpečnosti Vás budú postupne okrádať správcovia inžinierskych sieti!! Nehovoriac o správcovi komunikácie!! Ďalšie náklady - zvláštne užívanie komunikácie 120,- eur, projekt dopravného značenia atď!!
Odpovedať
@ondrej70 no pokiaľ to poriešia zmenou podmienok pripojenia vôbec to nie je až tak byrokratický postup.
Odpovedať
čo tu vlastne riešite? príspevok z r. 2014? dnes je všetko uvedené na každej distribúcii, kde kedy akú žiadosť a nakoniec sa to rieši individuálne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sousedekovci89 .. problém je, že ZSE distribúcia pozná len zemou. Mám pripravené na prípojku vzduchom, kde je potrebné preložiť meracie zariadenie a prívodný kábel. Dosiaľ ma to stálo cc 300,- eur a ešte stále som sa nedostal k realizácii prípojky. Pracujem na tom viac ako 3 mesiace! Pritom som chcel len posunúť strešník na streche rodinného domu. Od strešníka použiť existujúci prívodný kabel, ktorý by viedol do novo osadenej skrinky elektromera. Práca cca na 1 hodinu v cene cca 50 eur. Žiaľ ZSE distribúcia posiela návrh zmluvy s podmienkami = automaticky do zeme umiestniť prívodný kábel! Tu nastáva problém, že nebudú vôbec s Vami komunikovať a akceptovať Vás návrh!
Odpovedať
@ondrej70 a ja naopak s tým súhlasím. dokonca by som to dal ako zákonnú povinnosť aby sa všetko v obytných oblastiach zakopávalo do zeme. elektrina, optika, rad radom. čo sme niekde v Indii aby sme mali dediny zapavučinované až hrôza? Menil som prípojku zo vzduchu do zeme a bolo to z môjho záujmu prípojky vzduchom považujem fakt za prežitok.
Odpovedať
@sousedekovci89 Stačí zájsť k našim susedom At a tam máš VŠETKO v zemi..Nevidel som jediný stĺp kde by boli nejaké tel.vodiče, elektrické káble ani na osvetlenie...
Odpovedať
@technik007 presne tak, keď vidím potom tie naše dediny ako do každého smeru ide nejaký kábel vlasy mi z toho dupkom stavajú a ešte keď každá infraštruktúra (elektrina, obecný rozhlas, telekomunikácie) majú vlastný stĺp to je konečná.
Odpovedať
@sousedekovci89 kto to ale zaplatí?koľko by potom stála prípojka a distribúcia? to je ako prekládka elektrifikácie železníc, stále to nemá kto zaplatiť a tak máme x druhov sietí z väčšími stratami
Odpovedať
@duzu ZSD veď to nemusia hromadne ale zakaždým pri rekonštrukcii určitého úseku/oblasti by to zakopávali do zeme. Prečo si napríklad to vedia zaplatiť prevádzkovatelia optických sietí v meste? A tam tie rozkopávky stoja podstatne viac ako niekde na dedine kde máš podstatne menej komplikované siete v zemi.
Odpovedať
@sousedekovci89 xxx
Odpovedať
@duzu načo sem ťaháš satelity? debata bola o elektrických prípojkach a trasovaní. Je dobré že všetko nové sa už dáva do zeme, ale nebolo by na škodu postupne vypratať aj tie staré.
Odpovedať
@sousedekovci89 ešte si ich stihol? už sú v oblakoch,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?