Ako skontrolovat - odtlakovat vodovodne potrubie?

Zdravim majstri, Idem davat polystyren pred podlahovym kurenim a chcem pre istotu otestovat ci je system vody tesny pred tym ako ho zakryjem EPS. Majstri - vodari pred opustenim stavby povedali ze system je tesny. (Na jednej pripojke zostal tlakomer). Otazka: Natlakoval som system na 6 atmosfer, po 16 hodinach bolo na budiku uz iba 5 atmosfer. Je to akceptovatelne alebo nie? Ako sa vlastne tieto skusky presne prevadzaju? Ma niekto presny postup? Vdaka za kazdy nazor
Odpovedať
@trojliter čím ste tlakovali? Voda?vzduch? Pokles bude vždy. Je to kôli roztiaznosti materiálu. Tlak klesne ale mal by sa stabilizovať. Nechajte 3 dní nátlakové e a sledujte budík.
Odpovedať
Ok, vdaka. Tlakoval som vzduchom. Jednu mini-netesnost som teraz nasiel. Plastova zatka na mieste buducej bateria nebola dotiahnuta....
Odpovedať
@trojliter ak sa jedna o novostavbu, tak súčasťou odovzdania diela, v tvojom pripade rozvod vody, ma byt protokol o tlakovej skúške...ja som ho potreboval ku kolaudacii....nie ze majster povedal... Vlastne nie len pri novostavbe ale vzdy by mal byt, akurat teda pri novostavbe potrebuješ ten papier...
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 a ako je to s tym papierom ak si vodu natiahnem svojpomocne ? Musim zavolat vodara na tlakovu skušku ?
Odpovedať
@roberto18 zisti si, ci to potrebujes ku kolaudacii, ked ano tak nasleduje to co si pisal...
Odpovedať
Rada pre ostatnych - netestujte potrubia vzduchom 🙂 Ked sme system s vodarom naplnili vodou a natlakovali na 10 atmosfer - bol ubytok tlaku za 2 dni minimalny. (pravdepodobne iba kvoli zostatkovemu vzduchu)
Odpovedať
@trojliter vzduchom sa to netlakuje. Vždy vodou. Vzduch je stlacitelny. Voda nie. Rozvody vody aj tlakovú skúšku som si robil sám. Žiadny papier o tlakovej skúške som ku kolaudácii nepotreboval.
Odpovedať
@megdesign Niekde ho chcú, niekde nie. Niekde na bazosi som svojho casu nasiel typka, co ponukal protokoly s razitkomna mieru tusim za pade (niesom isty).
Odpovedať
Inak pri alpex potrubi su zradne nezalisovane fittingy. Kludne udrzia aj 8 barov pod tlakom dva dni a po pol roku zacnu chcat.
Odpovedať
@kejsix hlavne tie ktoré majú dve tesnenia😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?