Ake TC na dom 150m2 a tep straty 5,5kw?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte. Vyberam TC a v projekte mam tepelne straty 5.5kw. aky vykon tc zvolit? Dakujem
Odpovedať
1
2
@lrdk https://www.youtube.com/watch?v=ogA9B...
Odpovedať
@jozik123 ma to aj tvoje teraz som to našiel tak neviem prečo to nepouzivaš https://www.youtube.com/watch?v=m4XcF...
Odpovedať
@hades11 aha jasné, asi chápem. Čiže toto je ako keby doplnok na ovládanie TČ Mitsubishi?
Odpovedať
@lrdk ta riadiaca jednotka je súčasťou hydro-boxu a da sa demontovat a káblom preloziť na ľubovoľne miesto domu kde meria vnútornú teplotu ale je tu ešte možnosť potiahnuť len teplotne čidlo alebo bezdrôtové diaľkove ovládanie -takzvaný termostat alebo si dokupit wifi modul za100€ a môžeš to ovládať telefónom, PC alebo tabletom @jozik123 tu to máš cele vysvetlene prečo by sa nemal používať obyčajní termostat odporúčam si to cele pozrieť je to sice pre Mitsubishi ale bude to podobne aj u tvojho TC Fujitsu https://www.youtube.com/watch?v=bw2tU...
Odpovedať
@hades11 Aha jasné, ja som nechápal načo vlastne táto RJ slúži. Ja to mám zasa vyriešené tak, že TČ beží na ekvitermiku celú dobu. O teplotu v izbách sa starajú izbové termostaty, ktoré zatvárajú/otvárajú okruhy podlahovky. TČ samo o sebe nevie, či je daný okruh zatvorený alebo otvorený, pozná iba pokles teploty v systéme, ktorý musí dohriať - teda, čím viac zatvorených okruhov, tým menší objem musí dohrievať. Teda, aspoň si predstavujem, že to takto funguje 😄 Ak niekto vie viac, rád sa nechám poučiť a vyviesť z omylu.
Odpovedať
@lrdk Mitsubishi si vie tieto veci riadiť samo takže tam nemusíš nič bastíl na kolene to je rozdiel v tých drahých a lacnejších tc sice to počiatočne nastavenie je zložitejšie ale potom sa už o nič nestarám mam to na priestorovú teplotu a ta si sama upravuje ekvitermickú krivku mam vzdialeného bratranca a ten si dal nejakú činu keďže býva na samote hluk nemusel riešiť ide to vcelku v pohode len ho občas potrápi to riadenie TC pretým som mal elektrike kúrenie keďže u nás plynovod stroskotal na neochote ludi -že je to drahé a úspora je neskutočná keby som o tom vedel keď som staval dom už som to mohol mat dávno splatene preto vravím elektrike kúrenie už nikdy ešte že som nespravil takú kravinu a nezalial do poterov káble ale dal podlahovku a radiátory
Odpovedať
@lrdk To ze mas zonovku s izbovymi termistatmi je fajn ale pre efektivne riadenia by mal byt predca aj centralny termostat. Ako vravel chlapik na videu vyssie. Tym sa ovplyvnuje teplota topnej vody ktora ide do vsetkych okruhov. Ak sa na centralnom termostate dosiahne ziaduca teplota, zacne znizovat teplotu vstupnej vodu, povedze z 31 na 29 st. , tym vznika uplne ina poziadavka na pripravu topnej vody. Cim je nizsia potreba teploty topnej vody tym je vyssia efektivita COP, tym aj lepsie prevadzkove naklady. Pri elektrokotle je to uplne jedno, lebo usetrene naklady su priamoumerne len obmedzeniu teploty v konkretnej zone , popripade viacerych.
Odpovedať
@hades11 ja nemám vnútornú jednotku originál od Fujitsu ale inú, to priamo ten pán robí. On totiž robí aj TC voda-voda a tie skladá sám a tieto vzduch-voda robí len vnútorné jednotky a vonkajšie jednotky používa Fujitsu. Ok môžete mať námietky, tiež som mal ale keď som to videl u tých znamich že im to beží už 8 rokov v pohode, tak ma to jednoducho presvedčilo. Ako som už napísal, máme tu teplo, spotreba je lepšia než som očakával, takže nemám sa načo sťažovať. Len ma trocha štve ten nábeh teploty, že keď chcem zdvihnúť teplotu o jeden dva stupne tak to proste trvá niekoľko hodín. Ale to mi už aj kolega čo má plyn vravel že tiež chvíľu trvá kým pocíti že kúri. V Tom videu argumentujú že keď sa používa ekvitermika krivka tak TC menej cykluje a šetrí kompresor, ale tomu celkom nechápem pretože aj keď kúri kontinuálne na mansi výkon, odmrazovat musí tak či tak keď sú nízke teploty, takže musí vypnúť kompresor tak či tak.
Odpovedať
@jozik123 tuto možnosť ma aj Mitsubishi a dodáva k tomu ovládanie taká krabica a výmenník a ventily a obehové čerpadlo si zákazník zabezpečí sám keď sa tam nepoužije origo ovládanie uz to neni take ---zladene
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?