Aká je suma za pripojenie nového elektrického stĺpu?

Ahojte, dostali sme sa do bodu mrazu co sa tyka pripojenia na ZSE. Betonovy el. stlp sa nachadza 2,5m od nash pozemku, na pozemku susedy ktora nechce povolit pripojenie ani nam ani dalsej susede od vedla. Stavebny urad pozaduje uvalit vecne bremeno na cast pozemku (kvoli nasej buducej bezpecnosti) no suseda ktora ma spominany stlp na pozemku jednoznacne nesuhlasi. Chceli by sme sa teda spytt ci uz niekto riesil s ZSE vec ohladne pridania dalsieho stlpa (betonoveho alebo drevenneho ak je moznost) s tym ze novy stlp by bol na nasom posemku cca 5m od jestvujuceho. Volali sme na ZSE a tam nam bolo povedane ze to nebude problem ale mame si najskor nahlasit novu pripoju a az potom nam budu vediet povedat sumu za pripojenie. Bojime sa toho ze budeme musiet platit peniaze sa novy stlp, odstavku, usle strany pocas odstavky a este bohvie co na co si spomenu ZSE. nevie niekto sumu za taketo pripojenie? Dakujeme
Odpovedať
to nieje dobrý sused :D
Odpovedať
...stara pani ktora chodi zopinat ruky do kostola a pravdaze ma syna ING...
Odpovedať
Profilova fotka
mal som presne tento isty problem. no riesenie je asi take, ze na 99 percent ZSE stlp davat nebudu. pre nich jeden odberatel nieje zaujimavy. a na druhej strane pripojku si riesi k verejnej sieti kazdy sam. im sa plati len poplatok za pripojku a v tej cene je len pripojenie na siet. co sa tyka Vas, tak postup je asi taky ze si musite zohnat niekde betonovy stlp. dreveny Vam neschvalia. ten si nechate postavit tam kam chcete, potom nan zavesite kabel ktory sa natiahne az k tomu jestvujucemu stlpu. toto vsetko je na vase naklady vratane skrinky u Vas a tak dalej. no elektrare Vas potom pripoja na siet s tym ze v tom pripojovacom poplatku je aj ta mala poistkova skrinka ktora bude na stlpe u susedky. ale skor nez zacnete nieco riesit, musite mat najskor projekt ktory si date spravit a s tym pojdete na ZSE tam Vam to schvalia a popripade daju pripomienky potom mozte zacat realizovat po skonceni revizna sprava od pripojky a zase ZSE a na zaklade toho Vam daju zmluvu a po nej hodiny. ak by ste mali este nejake otazky tak napiste na mail. niesom tu stale :-) mail info@elektrokomplet.sk a este k tomu stlpu idealne najst na nete v okoli koi doprave popripade v SC je vyrobca.
Odpovedať
Mne je divne to, ze "suseda nechce dovolit".Ved ten stlp je majetkom elektrarni,tak by oni mali rozhodovat,nie? Neviem si predstavit, ze by kazdy dom mal samostatny stlp.To by bolo otrasne! My sme boli 7. na jednom stlpe,nikoho sa elektrarne nepytali,neskor to poprehadzovali,aby sme boli najviac 3. a tiez si od nikoho nepytali povolenie. Prisli, urobili a odisli...
Odpovedať
...bohuzial stlp je na pozemku u susedy a ta povoli pristup len elektrarnam. Samotne elektrarne to maju na haku - maju povolene aby tam isli oni a ostatni sa mozu poskladat. Stlp sme uz nasli... dokonca 4ks - betonove...cca 800m od pozemku ale po rozhovore na elektrarnach nam povedali ze budeme musiet opat ziadat opovolenie od susedy kedze kable pojdu ponad jej pozemok. Takze ani tak ani tak - a od elektrarni sa pomoci nedockame. Povedali nam ze sa mame napojit na dalsi stlp - cca 20m od nasho pozemku, rozbit chodnik (vsak je robeny z dlazby - http://mojdom.zoznam.sk/gl/3881/2/Cho... a pan na elektrarnach nam povedal ze si to spravime aj sami) a bude to bez problemov. Len neviem kto sa vysplha na stlp a pripoji nas na skrinu co bude na pozemku. Toto robia uz elektrarne alebo elektrarne pripajaju od skrine do domu? Ako by mal vyzerat taky projekt pripojenia?
Odpovedať
a naco ti je vlastne novy stlp? Ved nech ta elektrarne pripoja, urobia el.skrinku a napoja. To je ich robota a oni vyriesia, kde ta pripoja. Kto vam dovoli rozbit chodnik? Preco mate palatit kable 20m,ked mate 2,5 od pozemku stlp? A este niekde vobec povoluju tahat nove stlpy? U nas uz niekolko rokov nie, vsetky nove kable musia ist do zeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Ten novy stlp chceli kvoli tomu ze suseda im nedovoli pripojit sa na stlp ktory je na jej pozemku na ktory ich ona nepusti.miskoo3 to popisal spravne takato je dnes realita elektrarne nespravia nic vo vas prospech.Prijdu pripoja zablombuju odijdu vyfakturuju toto je ich praca oni ti tam nebudu davat ziadne skrinky a tahat kable nato zabudni.Elektrarne buduju nove rozvody vtedy ak vidia ze tam bude viac odberatelov na ktorych zarobia. Ak zistia vas zaujem tak to nechaju zacvakat vsetko vam tiez som mal taku skusenost.
Odpovedať
No co si, ved ulozis si el.skrinku na svoj pozemok, das ziadost na elektrarne o pripojenie a oni ta zapoja, snad sa nezapajate sami na stlp - majetok elektrarni. 2,5 m nieje novy rozvod - to je uplne obycajne pripojenie.
Odpovedať
@jano2011 jasne ze 20,50 a viac metrov elektrarne cvakat pre jedneho nebudu, u nas to nebolo ani pre 13 domov,vsetko sme cvakali my.
Odpovedať
Profilova fotka
podajte si na elektrarne ziadost o pripojenie a ked vam pride kladna odpoved tak ziadost o NN napatove pripojenie-tak do kelu mate to pod nosim tu elktriku, nemal by byt problem. Okrem toho, kable uz davaju len do zeme
Odpovedať
okrem ineho, ved ste potrebovali k stavebku vyjadrenie elektrarni, tak kde je problem?
Odpovedať
este nechapem jedno-pises ze suseda tam pusti len elektrarne a ze oni vam povedali ze si mate dat ziadost - tak kde je problem-sami sa nenapojite-to vam nikto nedovoli,musia to robit SE, vsetci sa napajame ako ty,dame ziadost, urobime skrinku a SE nas zapoja a potom uz len faturuju :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska Z elektromerovej skrinky musis dotiahnut kabel az ku stlpu ku ktoremu sa oni nedostanu lebo je to na pozemku ich uzasnej susedy tam je cely problem.Pani z elektrarni ti nebudu kopat a osadzat skrinku na stlp toto si riesi kazdy sam.
Odpovedať
@jano2011 nas zapojili, suseda ich na pozemok pusti - MUSI zo zakona a aj zakladatelka diskusie pise ze suseda tam pusti len elektrarne, elektrarne napoja skrinku z jej pozemku na ich stlp - nemozes sa zapojit sam. Tak isto ako plyn a vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Elektrarne tam suseda pusti a co tam zapoja ked tam nebude na stlpe skrinka a nebude dotiahnuty kabel od elektromeru toto si kazdy riesi sam kupit kabel,skrinku na stlp, elektromerovu skrinku atd.a takisto aj vykopat polozit kabel osadit skrinky.A ako sa tam dostanu na jej pozemok ked ich tam nepusti.A ako pises elektrarne to musia pripojit to mas pravdu ale iba od skrinky na stlpe smerom hore + zapojenie,montaz a blombovanie elektromeru to je cele co spravia.
Odpovedať
Jednak zo zakona ich tam musi pustit a jednak aj pusti adam-janka pise: ...bohuzial stlp je na pozemku u susedy a ta povoli pristup len elektrarnam. Samotne elektrarne to maju na haku - maju povolene aby tam isli oni a ostatni sa mozu poskladat. Druhy stlp tam nepostavia,lebo tie uz niesu dnes povolene,vsetky nove vedenia musia ist do zeme a inak stavat dalsi stlp o 2,5m dalej - je dost na halvu postavene,nie? ZSE im musia dat riesenie pripojenia a urcite uz ho davali v pripomienkach k stavebnemu povoleniu. Add suseda - kludne sa jej moze stat,ze jej pozemok potrebny k vedeniu kablov v zemi vyvlastnia.
Odpovedať
@jano2011 skrinky elektrarne davaju, nas pred 2 mesiacmi pripajali, my sme urobili privod kabla v chranike na stl odklial sme ho v zemi viedli ku nasemu plotu, kde sme namontovali skrinku na meracie hodiny... zo ZSE prisli napojili poistkovu skrinu na stlp ( ktoru aj dodali) a z nej napojili kable na vzdusne vedenie.... druha partia prisla a pripojila nam hodiny a mali sme elektriku... ale kopat nebudu to pises spravne
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad Je to mozne nebudem sa hadat mozno zalezi od okresu alebo dohody s elektrarnami.Raz som zazil aj to ked sme namontovali skrinku na stlp podla projektu a elektrarne si ju vymenili podla seba.Tak ci tak to cele zacvaka zakaznik.
Odpovedať
Profilova fotka
Ludom horia auta aj pre menej dolezite veci, tak asi touto cestou ist.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
..je v pripade umiestnenia noveho el. stlpa opat podmienka ist 2m od hranice susedneho pozemku alebo sa toto nevstahuje na stlpy? ...na elektrarnach mi to nevedeli povedat....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@atlaska Cez náš pozemok dovolil svokor susedovi (ústne) asi pred 40 rokmi viesť vzduchom el. kábel, pričom stĺp nám dali do stredu záhrady. Tento rok sme chceli stavať a potrebovali sme, aby elektrárne stlp slúžiaci susedovi preložili, lebo bol v strede nášho budúceho domu. Napriek tomu, že elektrárne na osadenie st´lpa na našom pozemku nemali žiadne oficiáne povolenie a v prospech suseda na našom pozemku nebolo zriadené ani žiadne vecné bremeno, museli sme všetko zariadiť my, zafinnacovať nielen preloženie stĺpa, zakopanie vedenia, ale aj napojenie suseda a strpieťa zaplatiť jeho el. skrinku, ktorá vraj musí byť na našom plote. Všetko sme si museli zabezpečiť a zaplatiť sami cez súkr. firmu - stálo nás to 3000 eur a sused sa tváril ako by sa ho to netýkalo. Zo žiadneho zákona mu nevyplýva povinnosť podieľať sa na nákladoch za preloženie jeho stĺpa. Z elektrárne to prišli len napojiť.Stavba domu sa kvôli tomu oddialila o pol roka. Poučenie : už nikdy by som nedovolila, aby cez náš pozemok niekto natiahol, zakopal alebo viedol nejaké inžinierske siete. Napojenie nových domov by mali vyriešiť elektrárne už v stav. konaní a nie keď je dom hotový. Oni si to ale zľahčujú a každý Vám tam povie niečo iné.
Odpovedať
Pre ostatných... Poškodený stĺp na prípojke elektrárne vymenia sami... Ostatné si každý domyslí sám...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?