Neplatná nájomná zmluva - obč. zákonník

Dobrý deň. Prosím vás o rady, názory. Uzatvorená nájomná zmluva - kde je nájom a energie uvedené spolu. Má to byť uvedené oddelene, inak je zmluva neplatná .. moja otázka znie, ak je to teda neplatná zmluva, čo to znamená pre nájomníka. Zákonné dôvody na výpoveď od prenajímateľa poznám, avšak zaujíma ma tá neplatnosť - či je možné, žeby prenajímateľ "len tak" vyhodil nájomníka. Podotýkam nájomník platí načas a nemá žiadny problém. Ďakujem.
Odpovedať
@3xlucia môže byť i spolu s povinnými preddavkami na celý rok alebo fakturačné obdobie akurát má byť uvedený nájom a energie a ostatné platby zvlášť, môže požiadať o zvýšenie preddavkou ak pozná cenu na nasledujúce obdobie + inflácia na prenájom, daj si do vyhľadávača všetko o prenájme bytu , prenajímateľ musí upozorniť nájomcu 3 mes dopredu o ukončení, ak by sa spísala poriadna zmluva nemôže dochádzať k takým situáciám
Odpovedať
Máte zmluvu o krátkodobom alebo dlhodobom prenájme?
Odpovedať
@marcos33 dlhodobý nájom - obč. zákonník
Odpovedať
@duzu práveže inflačná doložka v zmluve nie je. Pre nájomníka by bolo výhodnejšie ak by bol nájom zvlášť a energie zvlášť, ale paušálne, bez ohľadu na spotrebu. Čo však ak s tým prenajímateľ nebude súhlasiť?
Odpovedať
neplatna zmluva -co tam robis a platnost zmluvy zakladat na oddeleni energii a najmu to je len dohoda nemysli si energie nebudes plytvat
Odpovedať
A odkial mate, ze je zmluva kvoli tomuto neplatná?
Odpovedať
@vrajmantak práve to sa pýtam, či je neplatná? Pýtala som sa na rady, názory, pomoc. Energie neplytvám, chodím do práce a po práci mám voľnočasové aktivity, takže do bytu chodím večer, nemám kde plytvať.
Odpovedať
@peter0 veď to sa práve pýtam, či je to tak - neplatná. Z toho čo ste napísali mi vyplýva, že je platná?
Odpovedať
No nevidim tam dovod na neplatnosť. Ak je v zmluve napisane, ze najom je 500€ a nie su uvedene ceny energii, tak najom je 500€ so vsetkym. Mimo zakonom predpokladaných nákladov od nich nemoze prenajímateľ požadovať nič iné.
Odpovedať
@3xlucia zmluva je platná tak ako bola napísaná , daj sem celé jej znenie
Odpovedať
Poznám kopec (platných) nájomných zmlúv, kde nájomcovia majú v zmluve uvedenú iba jednú sumu, ktorá zahŕňa nájom a všetky služby spojené s nájmom (včítane energií).
Odpovedať
@duzu 1. Nájomné sa stanovuje dohodou zmluvných strán vo výške XY€ mesačne pri obývaní jednou osobou. (ďalej len „Nájomné“). 2. Prvá platba bude zahŕňať nájom za 1. mesiac, čiže XY + jednomesačný depozit. 3. V uvedenej sume sú zahrnuté úhrady za plnenia poskytované s užívaním predmetu nájmu a jeho príslušenstva s energiami ďalej len „Úhrady“). V sume je započítaných XY m 3 studenej vody a XYm 3 teplej úžitkovej vody, spotrebu nad rámec dohody je nájomca povinný doplatiť prenajímateľovi. Tú vodu nemá prenajímateľ šancu minúť, to je v pohode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter0 Ďakujem
Odpovedať
@petersd Ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu tiez by som bol povedal, ze je platna, len isto, ak by to tam bolo vypisane vsetko zvlast, tak by bola proste prehladnejsia
Odpovedať
@todo2 Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?