Vzdialenosť terasy od hranice pozemku

Profilova fotka
Dobrý deň, prosím vás, chceme si terasu zväčšiť resp. predĺžiť. Otázka znie, môžem ju predĺžiť až na koniec pozemku? Resp. meter od hranice suseda? Zatiaľ je jeho pozemok využívaný pre poľnohospodárske účely. Obec tam ma nasadenu kukuricu. Ďakujem pekne. :-)
Odpovedať
@16simona16 Ak to chceš robiť oficiálne, tak potrebuješ ohlásiť drobnú stavbu. Ak je tá terasa spojená s domom, tak je možné, že stav. úrad vydá stanovisko, že na to je potrebné stavebné povolenie. Následne ti povie, pokiaľ môžeš tú terasu rozšíriť. Ak to urobíš načierno, tak si terasu potiahni pokiaľ chceš a nikoho sa nepýtaj. Susedovi, čo tam má kukuricu to bude srdečne jedno, že tam máš terasu.
Odpovedať
@16simona16 Ak je terasa súčasť domu, tak by to nemala byť drobná stavba ale zmena dokončenej stavby, čiže normálne cez stavebné povolenie. A tam by mohol byť ten meter problém. Ale je možné, že príslušný stavebný úrad to bude riešiť ako drobnú stavbu, aj teda ked by v zmysle zákona nemal. A pri drobných stavbách sa odstupy riešia systémom, aby bola zabezpečená údržba stavby, resp. pri dobrých podmienkach a dohode sa dá ísť aj takmer na hranicu pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto to máme ľudkovia. Chceli by sme ju mať rovnú a nie do šikmá, len tým pádom nebudeme 2m od pozemku. Samozrejme sused nesúhlasí, tak preto sa pýtam, či potrebujeme jeho súhlas alebo nie, keďže terasa nie je obytná zóna. Ďakujem za všetky rady ;-)
Odpovedať
My mame od suseda mur. Terasu sme mali vzdialenu 80 cm od muru, ked sme nieco betonovali, rozsirili sme si ju az po ten mur. Nic sme neohlasovali, v podstate to nema nikto ako zistit.
Odpovedať
Profilova fotka
@16simona16 pekne to ohlas na SU, myslim, ze ti to bez problemov povolia. Sused nema co namietat. Keby ste stavali vysoku budu, mohol by teoreticky namietat tienenie, ale pri terase si neviem predstavit dovod...
Odpovedať
@16simona16 tak ako garaž nie je problem mat 1m od hranice pozemku tak ani terasa by nemala byt problem. Susedovy asi to vadi že by si ich stale videla z terasy,treba tam dat plny plot a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Terasa sa počíta ako súčasť domu takže v tomto prípade min 2m od suseda........ Chodník sa nepovažuje za časť domu.....a nikde nieje obmedzenie že nemôže byť vo výške terasy. Mier s vami 8-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu sused tam má len veľké pole, takže "sledovať" ho nebudeme :-D ale ďakujem za radu,, urobíme to tak, keďže aj tak chceme mať veľký plot, aby nás "nebolo vidno"
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte, postavili sme dom 2m od hranice pozemku. Terasa je vo výške 2,5 m , preto by sme chceli z boku domu urobiť schody z kovovej konštrukcie so šírkou 1m. Takže schody budú 1m od hranice susedného pozemku. Je v tomto prípade dodržaný odstup 2m domu od hranice pozemku?
Odpovedať
Neviete poradiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?