Odpoveď na príspevok od petersd:
@toky1 Podľa Tvojho odhadu asi o koľko m (cm) sa … @petersd V ZBGIS je mapa iba orientačná, ale ak pjdeš napríklad na roh parcely a klikneš vieš si zistiť už presné súradnice a na zákalde toho merať, ale vidím dva problémy - ak máš GPS aplikáciu tak presnosť polohy je väčšinou v metroch a druhý - geodet vidí aj ďalšie desatinné čísla polohy takže on to vie určiť presnejšie. Teraz som bol vonku - našiel som 16 satelitov a presnosť merania od 4,8m do 7 m.Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@petersd V ZBGIS je mapa iba orientačná, ale ak p… @zdenkonr Geodeti majú presnosť merania mašín GPS tuším v centimetroch.Odpoveď na príspevok od toky1:
@petersd cm? Líši sa to v metroch, nie v centimet… @toky1 Tak to potom nerieš žiadne mobilné aplikácie. Volaj geodeta a svoje si vykolíkuj. Podľa toho, ako zareaguje susedný "poškodený" vlastník budeš postupovať ďalej.Odpoveď na príspevok od petersd:
@toky1 Tak to potom nerieš žiadne mobilné aplikác… @petersd Ja neriešim mobilné aplikácie. Len vravím, že na zbgis sú orientačné mapy a je treba ich preveriť a rozhodne na to nestačí nejaká appka v smartfone kvôli komerčnej nepresnosti GPS snímača v ňom. A dal som zároveň príklad ako nesprávne je na zbgis mapka môjho pozemku.