Odpoveď na príspevok od wheel:
Čaute, ešte mám otázku ak by niekto vedel poradiť… @wheel ak sa pozemok zvazuje dozadu, nema vyznam hlinu zpredu navozit dozadu a zrovnat pozemok uplne? Samozrejme len v pripade ze sa zvazuje az pod uroven cesty. Ak vsak nie, odporucam popytat sa po okoli bagristov. Urcite aj v dedine jeden bude, ak nie viac 🤣. Vacsinou maju nejake lokality, pripadne ludi, ktorym treba zasypat pozemky. Alebo sa rovno pytat susedov ci nebudu planovat zasyp a poriesit to tak. Cena bude vzdy od velkosti roboty a vzdialenosti vyvozu. Dobry bagrista uz z obhliadky bude vediet ci to bude 5 aut alebo 15. Takto odhadom tazko povedat, nevieme spad a tym padom ani vypocitat objemy a od toho sa odvija pocet aut. Kilometre tiez nevieme, ci to pojde k susedovi alebo o 3 dediny dalej. Bagristi beru viac menej rovnaku hodinovu rentu vsade. Mna stalo 8 ci 10 trambusov sute aj s bagrovanim a odvozom (myslim ze to bolo 15km) 900€ dokopy.Odpoveď na príspevok od wheel:
@eagleowl Dom dam samozrejme co najviac dopredu, … @wheel tu by som suhlasil s eagleowl-om.. Okna do cesty iba z technickych miestnosti (wc, tm, spajz, ...) ak sa da. Terasu z poschodia urcite nie, na nu budete chciet ist s kavou a jedlom a verte mi ze z kuchyne na prizemi hore schodmi slapat nebudete. Navyse kolko domov ma balkony a su vyuzivane iba ako susic pradla, zberac spiny a zachytavac snehu. Ja by som cast pred pouzil ako parkovaciu plochu s prestresenim. Terasu dal vedla domu aby som nebol blizko plota a mal "odstup" od susedov a zvysok zelene. To ze nechcete zahradku pred domom, Vam moze manzelka rychlo zrusit chutou sadit kvety a pod, na co je nevyuzity trojuholnik najlepsie miesto 😁. Este by som mozno uvazoval o natoceni pozemku dlhou stranou rovnobezne a cestou. Ak dozadu neplanujete chodit orat, budete si hluk z cesty domom pekne blokovat a bude mu vystavena len jedna strana domu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
"Okna do cesty iba z technickych miestnosti (wc, … @sousedekovci89 tento aspekt mi nenapadol 😅 aj ked osobne by mi asi bolo viac ukradnute "ako dom vyzera z cesty", ako "ake je v nom pohodlie". Nakolko byvat a hlavne spat budem v dome a nie na ceste. To je ako kupit si nepohodlnu stolicku lebo pekne vyzera. Ale ak to bude rusna ulica, pripadne na druhej strane je nieco rusive, tiez by som zvazoval tam davat nocnu cast. Sused tak ma spalnu na poschodi do ulice a pred domom ma nasadene tuje a to nie sme hlavna cesta a ani extra rusna.Odpoveď na príspevok od kejbl:
@sousedekovci89 tento aspekt mi nenapadol 😅 aj ke… @kejbl jasne ze zalezi aka uroven ulice ako daleko od ulice atd. My mame do ulice obyvacku a taku izbu pre vsetko (manzelkina dielnicka) pritom je to celkom frekventovana cesta 3.tr.. bez specialnych opatreni proti hluku a je to v pohode rychlo to prestanes vnimat. Nasi napr. maju do ulice kuchynu co je fajn orientacia za mna, realne kto z kuchyne potrebuje silou mocou pekny vyhlad, ten v tej kuchynu nevari. Ked varis aj tak si 90% casu ocami "v hrncoch" a okno ti sluzi len na prisun denneho svetla a zeny maju rady take to natiahnutie krku : "kto tam ide?" 😁 My mame kuchynske okno otocene na garaz (prerabka stareho domu) ktora je 5 metrov za oknom a sluzi okrem svetla a vetrania len na to ze som na stenu garaze namontoval krmitko a maly tak sleduje vtacikov nech ma nejaku podivanu ked nepraje pocasie 😁Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@kejbl jasne ze zalezi aka uroven ulice ako dalek… @sousedekovci89 to je pravda. Ja som aj zabudol ze som si zvykol na elektricky a frekventovanu krizovatku pred bytom, ale na spanie to proste nie je ono (aspon pre mna). Aj ked vzdy lepsie ako zmykajuca pracka od nejakeho suseda. A aj s kuchynskym oknom suhlasim. My mame okno na susedov skald 1,5m daleko (rekonstrukcia s pristavbou) a tam potrebujes fakt len svetlo. V rodicovskom dome bola len stena bez okna a vyhladu a nechybalo nic a clovek prezil. A s tym krmitkom, to je super napad 👍Odpoveď na príspevok od kejbl:
@sousedekovci89 to je pravda. Ja som aj zabudol z… @kejbl vyrastal som v dome kde je cca 20 metrov od hrany domu trojkolaj (2 kolaje plus posunovacia na nakladnu rampu) lokalnej trate takze vlaky medzi 4 rano a 23 vecer samozrejmost. Bolo pocut prejazd v celom nedome, nezvyknute nastevy sa cudovali, ja som to sotva registroval 😁