Predaj pozemku pri cintoríne.

Profilova fotka
Tak opäť zas raz po asi 9 rokoch oživujem tému na kúpu pozemku pri cintoríne.Chcem vaše názory.Už taký pozemok mám a bývam tu takmer 9 rokov .Zatial všetko v poriadku. Druhú polovicu pozemku som predelil a mám k predaju . A Hlavná otázka znie na vás členovia...je podľa vás rozdiel v cene fér.Ak napríklad ja ponúkam meter za 55€ a 800 metrov vzdušnou čiarou sa ponúka za 130€. Až toľko urobí ten cintorín??? Pýtam sa len preto lebo aj tých 55€ m2 mi vravia že veľa pýtam.
Odpovedať
Dal by som cenovku 100€ a cakal. Mas zistene ochranne pasmo?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rkorba:

Dal by som cenovku 100€ a cakal. Mas zistene ochr…
@rkorba Ochranné pásmo je zistené,bývam tu 9 rokov. Povolenie k stavbe a vyjadrenie od obce mám tiež.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od robogodal:

Tak opäť zas raz po asi 9 rokoch oživujem tému na…
@robogodal nerieš cenu. ta je až moc nízka. kľudne 100. cintorín je v pohode sused.
Odpovedať
Za mna cintorin je mozno aj najlepsi sused. Nikdy ta nebude rusit nejakymi nocnymi party diskotekami a podobne 😃
Odpovedať

@robogodal Kašli na to, čo hovoria ostatní. Ponúkaj za cenu, aká vyhovuje Tebe a čakaj. Ako sa hovorí - z každého vlaku vystúpi jeden sprostý.🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Za mna cintorin je mozno aj najlepsi sused. Nikdy…
@sousedekovci89 ... a keď máš na pozemku studňu, tak stačí už len dodať vegetu, zeleninu a máš "mäsový vývar"... 😁
Odpovedať

@robogodal isto by som nepytala 55ked sa vedla predava za 130 a mas dodrzane odstupy. Cintorin je nalepsi tichy sused.
Odpovedať
ja sa snazim prist nato, co by cintorinu na mne mohlo vadit :)
Odpovedať

@robogodal tvoj pozemok vobec nie je znevyhodneny, ba priam naopak susedia su znami a nemenni :-) Tiez som kedysi chcel kupit podobny, ale boli 2 vlastnici, ktori to znemoznili. Stare senil a mlady debil, tak sme zakotvili inde ;-)
Odpovedať
Ponuka a dopyt.Pokial nieje v obci vela pozemkov na predaj,tak sa preda za taku istu cenu ako mimo cintorin.Vsetko si najde svojeho majitela.
Odpovedať
Profilova fotka

@robogodal treaz nechápem, to chceš znížiť cenu kvôli cintorínu? Lebo mnohí ľudia by možno za to že majú pozemok vedľa zaručene nekonfliktných a tichých "susedoch" možno aj priplatili viac... ak niekde ponúkajú za 130e za meter, tak pri cintoríne by som začínal na 150e/m2 a tí čo ti vravia že veľa pýtaš tak logicky... ak je to potenciálny kupujúci tak nemôže ti povedať že pýtaš málo
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@robogodal treaz nechápem, to chceš znížiť cenu k…
@dexter89 To je asi nereálne, pýtať ešte viac za meter .Pre niekoho je to dosť veľká vada cintorín. Preto som dal o dosť menej . Väčšinou som sa stretol s takými názormi. Ale pozerám že tu je hlas ľudu celkom kladne naklonení .
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@robogodal treaz nechápem, to chceš znížiť cenu k…
@dexter89 a teda realitný maklér sa vyjadril že 9 ľudí z 10 by ten cintorín odmietli. Teda pozemok vedľa cintorína.Ale ja stále hľadám toho desiateho ...🙂
Odpovedať
Makleri su zvacsa amateri.Povie ti,ze chce 3000 za predaj a jemu je jedno ci to predas za 100000 alebo 60000.Lacny sa skor preda a on skor zarobi.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 ... a keď máš na pozemku studňu, …
@petersd skoro som sa zadusil pivom pri precitani 🤣
Odpovedať
že je to super pozemok je bluf. Obec ti povie, že to tam nesmieš stavať, tamto nesmieš robiť,... Kamošova skúsenosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Mám toho moc pane doktore! Hodně nebožtíků, málo kameníků..

https://www.youtube.com/watch?v=oDBU1...

Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

že je to super pozemok je bluf. Obec ti povie, že…
@foox ak to nema obec vo vzn, moze tak akurat riesit, az ked sa bude niekto stazovat. A napisat vzn tak aby to nezrusil prokurator a tykalo sa to len mna ako suseda cintorina a neposobilo diskriminacne nie je tak uplne jednoduche. bezne fungovanie na pozemku nemoze osetrit ani stavebnym povolenim, pokial sa obmedzenia netykaju samotnej stavby a vystavby.
Odpovedať

@robogodal tak mne by vadilo ze by som sa asi castejsie pozerala na smutnych ludi ako by som potrebovala. To potom sa obohnat vysokym plotom, co ja nechcem mat. Dalej by ma odradzalo ze mam blizlko zvony ked tam nejake su. A co este by mohlo byt obtazujuce, tak zaparkovane auta kade tade, ked tam nie je poriadne parkovisko. Ale neviem ci by ma predsvedcila nizka cena, nad tymi vecami privriet oci. Urcite nie. Ani by som nad takym pozemkom neuvazovala. Takze ten kto kupi, mu nic nevadi a kupi aj za trhovu cenu. Urcite by som dala normalnu/vyssiu cenu, aby bol priestor na zjednavanie. Mozno ten pozemok ma pre niekoho vyhody, ako orientacia, blizka dostupnost..... a vie to ocenit
Odpovedať

@robogodal tuná vzorku moc neber vážne,tu ti vychvalia hocičo, ale fakt je ten, ako povedal realitak, jednoducho 9/10 ľudí pri cintoríne bývať nechce...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od audinak:

@robogodal tuná vzorku moc neber vážne,tu ti vych…
@audinak je to tým, že sa tu vyjadrovali len muži, pričom štatisticky rozhodujú o kúpe tovaru viac ženy. A žiaľ, mýty a povery ("budú ťa strašiť mŕtvi") sú nesmrteľné.. Btw. z diskusie jednoznačne vyplýva, že najlepší sused = mŕtvy sused :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@audinak je to tým, že sa tu vyjadrovali len muži…
@gadefox presne tak, ludia veria na blbosti o straseni. Ak by sme aj pripustili tu moznost, tak ducharina hovori o zaseknuti duse a straseni tam kde zomrela nie kde je ulozena jej pozemska schranka. 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@gadefox presne tak, ludia veria na blbosti o str…
@sousedekovci89 to je všetko nepodstatne, proste fakt je ten, že 9/10 ludi ti k cintorínu bývať nepôjde, a aj tí co tu píšu, aké to je super by si 2x rozmysleli ci by tam sli...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od audinak:

@sousedekovci89 to je všetko nepodstatne, proste …
@audinak ja by som si to nerozmyslel... a určite lepšie cintorín ako XY ďalších vecí... stačí si len aj tu na MS dať do lupy "problémový sused" a je tu toho habadej... pietne miesta sú v pohode... ľudia tam väčšinou nespievajú, nehulákajú a nerobia bordel... ale je pravda, že štatistika v našej skostnatenej krajine založenej na stredovekej mentalite môže vychádzať ako píšeš... tu sú ľudia poslednú dobu apriori proti všetkému čo akokoľvek narušuje rokmi zaužívaný status quo... či už sa jedná o drevodomy, elektroautá, a akaákoľvek zmena... nedajbože že je tá zmena má ešte prívlastol liberálna, tak 9 z 10 roduverných už len pri vyslovení tohto slova napne
Odpovedať
Možno je problém úplne inde, zatrávnená akože prístupová cesta v kopci, kde každý kúsok vlastnia spoluvlstníci a prístup/siete riešené na LV ťarchami + treba ich vybudovať. U nás sú pod cintorínom záhradky, evidentne to ľuďom nevadí, problém bude inde.
Odpovedať
Profilova fotka

@robogodal to len zavidia asi, ze oni kupili kedysi za drahsie 😆 Podla mna je ta cena super, odkial ste? Dal by som echo bratovi 😄
Odpovedať
kde to predavas a za kolko? :)
Odpovedať
U nas podla uzemneho planu mozes stavat dom 150m od cintorina..Stavebne nedostanes.
Odpovedať
Základ je, že nikdy s ponukou neuspokojíš všetkých ... Niekto by za svet nebýval pri cintoríne ale nevadí mu bývať vedľa zberného dvora ... Niekto chce pozemok veľký aspoň 10 či 20 árov, iný sa ho desí ... Niekto chce pozemok v centre diania, na rušných ťahoch, iný hľadá okraj obce ... A takto by sa dalo pokračovať ... Rovnako tak z tvojho popisu o "fér" a "nefér" cene sa dá polemizovať ... Ja by som napríklad nemal absolútne žiadny problém, bývať vedľa cintorína ... Dokonca by som sa priklĺaňal k mnohým, že by som to preferoval viac, ako bežného suseda ... Nakoľko by som mal celkom jasnú predstavu, kto bude daný pozemok využívať a ako sa bude využívať v budúcnosti - to je na nezaplatenie ... Na druhú stranu, aj ja bývam v rámci jednej obce od cintorína asi 900 - 1000 metrov ... Pozemok by som si za rovnaké peniaze (ako ten čo mám) nekúpil, ale nie je z dôvodu, že by mi vadilo jeho susedstvo, ale preto, že cintorín je u nás na najrušnejšej križovatke ciest, s pomerne veľkou dopravou a hlukom ... Preto je otázka, či pozemok, ktorý sa u Vás predáva 800 metrov vzdušnou čiarou je iný naozaj len susedstvom, alebo má aj iné benefity (kľudnejšia ulica, slepá ulica, nová IBV atď), alebo či nemá nejaké "menšie" obmedzenia v rámci územného plánu či VZN (vyššia zastavateľnosť, vyššia možná podlažnosť, bez ochranných pásiem ktoré Vás nútia prispôsobiť zamýšlanú stabu) ...
Odpovedať
Ja si myslím, že každému vadí niečo iné. Takisto, ako veľmi blízko cintorín je, pretože pokiaľ by bol na dosah ruky, tak asi to problém bude, keď tam je nejaá rozumná vzdialenosť, tak nemal by to byť problém. Treba skôr počkať. Je to skôr o tom, že každý záujemnca Ti bude hovoriť, samozrejme aby ušetril, že neďaleko je cintorín, tak nech daš lepšiu cenu. Svojim spôsobom je to aj logické. Cenu nastav klasikú a potom daj zľavu, s ktorou ty budeš dopredu stotožnený. Kupujúci bude hýkať ako sa mu podarilo dobre kúpiť a ty, že si to predal. Povedzme si narovinu. Ten cintorín tam bude robiť šarapatu stále nieke v hlavách kupujúcich, preto Ti ravia, že to máš drahé. Nastav rozumne cenu. Pravdepodobne to nepredáš ako sused o ulicu ďalej, ale dá sa s tým vybabrať. Vži sa aj do kože kupujúcich. Pochodia v okolí 10 pozemkov, ak taká možnosť je aj výber a nakoniec aj tak uprednostnia ten, kde cintorín nemajú. Preto budeš musieť zabojovať cenou. :) Toď vsjo
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?