Orientácia pozemku

Ahojte, čo hovoríte na pozemok na ktorý sa vstupuje zo JZZ? Skoro západ. Je to rovina, okolo cca 650-700m pozemky, všetko nová zástavba, povolené domy do 10metrov. Teraz čistá lúka. Pozemok šírka cca27 m hĺbka do 30. Jedna sa o slepú ulicu kde je 8 domov. Má niekto podobný pozemok? Ste spokojní?
Odpovedať
@dalll Podľa mňa je úplne jedno, z ktorej svetovej strany je vstup na pozemok. Je kopec iných faktorov, ktoré určujú bonitu pozemku. Dôležité je tiež správne osadiť a naprojektovať dom. Ale keď sa pýtaš len na to, ja mám tiež vstup na pozemok z juhozápadu: https://www.modrastrecha.sk/blog/chro... Je to slepá ulica, my sme posledný dom a je to na nezaplatenie. Kľud, ticho a decká sa môžu hrať na ulici.
Odpovedať
@chrobak7 jedno to je, ak je pozemok obrovský. Málokto si dá obývačku s kuchyňou smerom na ulicu. Takže denná časť nebude mať toľko svetla. Niekomu to vyhovuje, niekomu nie. @dalll ak máte radi denné svetlo v interiéri, odporúčam pozrieť iný pozemok. Ak je Vám to jedno, tak smelo do toho, ak sú všetky ostatné parametre pozemku v poriadku.
Odpovedať
@raphael42 Keď si pozrieš m§j projekt, tak obývačku aj kuchyňu mám smerom na ulicu. A svetla máš toľko, koľko si dáš okien. Ja mám dostatok svetla.
Odpovedať
@chrobak7 nepísal som, že si nikto nedá dennú časť smerom na ulicu. Napísal som málokto.
Odpovedať
@dalll síce niektorý údaj je nesprávny, lebo 27*30 = 810m² a Ty píšeš o 650-700m² pozemkoch, ale pri šírke 27m si vieš dom otočiť ako chceš. Slepá ulica, málo domov, hneď by som brala.
Odpovedať
Profilova fotka
Susedia majú takto dom a obývačku na SSV. A ešte majú širokú zatienenu terasu. Slnko majú len v lete ráno. Oni sa síce na to nesťažuju, ale ja by som nemohla žiť v neustálej "tme". Zvlášť, že ja som slnečný typ človeka. Naše okná sú na V-JV-J a milujem zimné slnko. Letné až tak neškodí, lebo je skoro vysoko. Podľa mňa je práve toto ideál.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri diskusiu tu https://www.modrastrecha.sk/forum/pro...
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.modrastrecha.sk/forum/pro...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?