Obratisko autobusov. Ake mate skusenosti?

Ahojte! Prave sme sa prestahovali domov z Nemecka. Bez nasho povolenia vybudovali obratisko autobusov pred dom. Brána je zablakovaná autobusovou zástavkou, stlpik verejneho osvetlenia sa nachadza v nasej záhrade, asi 30 cm od plotu. Odstranené bolo plot, ceresne stromy. Hluk autobusov mi ide na nervy, dennodenne je obrovsky dym. Nahlasil som to uradom, ani pisomne ani telefonicky nereagujú. Som totálne nervozny, ten dom vlastnorucne postavil moj otec. Teraz ho mesto uplne znicilo. Prepacte, ak nieco nezrozumitelne, lebo som totalne na@rate. Fakt na nic nemám chut. Ake mate nazory?? Dakujem za vasu pomoc!
Odpovedať
Profilova fotka
prokuratúra, posudky do dopravného inžiniera, ale to si vypýta súd, je to v podstate čierna stavba v zmysle porušovania predpisov. Môžete to vyhrať, ale u nás to bude trvať dlho. Nezúčastnili ste sa povoľovacieho procesu, tak Vás brali, ako že súhlasíte, ale sú predpísané odstupy od parciel a budov, tie sa musia dodržať aj v povolenej stavbe. A umiestniť verejné osvetlenie na Vašom pozemku len so súhlasom.
Odpovedať
Chodili vám za uplynulé obdobie ohľadom toho nejaké písomnosti? Či sa to tam zjavilo len tak bez akejkoľvek informácie? A čo verejná vyhláška, nebola žiadna? To sa udialo na vašom pozemku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozefdudik33:

Ahojte! Prave sme sa prestahovali domov z Nemeck…
@jozefdudik33 verejný záujem vyššia moc ten dom si mal predať, doteraz si sa o to vôbec nezaujímal?
Odpovedať
Asi pred dvoma rokmi nejaky geodet robil si merania a fotil si ulicu aj plot. Prislo mi to zvlastne, no nic vazne som nemyslel. Vo verejnej vyhlaske je uvedena ina lokalita.
Odpovedať
Podobny pripad som videl v Obcanovi za dverami. Video najdes na Youtube.
Odpovedať
Mňa by celkom zaujímalo, čo by sa stalo, keby mi bez môjho súhlasu a vedomia na dvore niečo niekto postavil (dajme tomu akože vo verejnom záujme, či vedenie alebo optiku) a zničili by mi zemný register (samozrejme hypoteticky). Keďže to asi na mojom pozemku označené mať nebudem (na čo aj), je to vysoká pravdepodonosť. Je to samozrejme teoretická či hypotetická situácia. Ale zaujíma ma ako by to vyzeralo.
Odpovedať
@jozefdudik33 to ako mohli vobec bez vasho vedomia, nehovorime o tom, ze by na take nieco mali mat suhlas. Ide predsa o vas sukromny majetok, pozemok. To ze sa nedostanete domov ich urcite nezaujima, to je dnes taka doba. Ale zasahy na vasom pozemku by si nemali vobec dovolit.
Odpovedať

Ahojte! Prave sme sa prestahovali domov z Nemeck…
@jozefdudik33 myslíme si o tom, že neveríme ze by si niekto také nieco mohol v terajšej dobe dovoliť... Zbúrať ti plot, vyrezat stromy,stlp na tvoj pozemok? Si si istý ze to bol tvoj pozemok a nie náhodou ze si mal toto vsetko na obecnom?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od audinak:

@jozefdudik33 myslíme si o tom, že neveríme ze by…
@audinak tiez si myslim, ze sa to nemohlo stat len tak, ze jedneho pekneho dna sa zobrali a isli tam bohvie na aky pozemok a toto vsetko tam porobili.
Odpovedať
akoze jedna vec je, ze vobec si to nemali na vasom pozemku dovolit. skor ma ale zaujima, kto ich vobec na ten pozemok pustil? asi by som sa obratil na pravnika, ci to nie je nezakonny vstup na sukromny pozemok bez suhlasu majitela.
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Dnes poobede mam stretnutie s pravnikom, zajtra sa chystam ist na Stavebny aj Mestsky urad. Vypytame stavebne povolenie, mozno zistim kto ho vydal. @audinak Toto je moj pozemok.
Odpovedať
tak toto je take slovenske, robia si co chcu. ale je fakt, ze vas mohli aspon informovat.
Odpovedať

Dakujem za odpovede. Dnes poobede mam stretnuti…
@jozefdudik33 Píšete že na vašom pozemku niekto niečo postavil? Museli to aj kolaudovať, nejak mi je divné že toto mohlo prejsť aj úradmy. Aj ked v tomto bananistane je možné všetko. Viete mi do súkromnej správy poslať presnú lokalitu? Dá sa zistiť pokiaľ je váš pozemok. A na akom pozemku vlastne stavali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?