Čierna stavba na pozemku - máte skúsenosti?

Dobrý večer prajem Kúpili sme si nehnuteľnosť s pozemkom o výmere cca 1200m2. Pozemok sme si vyčistili a zistili sme že cca na 300m2 je postavená plechova budova bez čísla a iba zamknuta zámkom. Stretli ste sa s tym niekto?
Odpovedať
1
2
Nie ja som sa s plechovou budovou bez čísla a dokonca zamknutou nestretol.
Odpovedať
@jaro313 Hahaha, neodoslalo mi to celý príspevok.. Len sme chceli vedieť ako postupovať alebo aspoň radu, keďže na LV sme vlastníci, ale v dome cca 10 rokov nikto nebyval, takže si to tam niekto privlastnil...
Odpovedať
@ja295 Mne to celé neide nejak do hlavy . Niečo kúpiš a ani nevidíš, čo vlastne kupuješ? To, že je tam nejaká plechová budova si zistil až potom, čo si začal čistiť pozemok? A tá plechová budova má 300 m2??? Však to je veľké ako nejaká výrobná hala, alebo sklad. To, že na pozemkoch sú cudzie stavby nie je až tak nezvyčajné. Ale čo stým ako chceš robiť? Chceš sa dostať dovnútra? Chceš zistiť, komu to patrí? Alebo to chceš odstrániť? Ak to tam nechceš mať, tak jasná vec. Buldozér a zrovnať so zemou. Som zvedavý, aké to bude mať pokračovanie.... a že čo je v tej plechovej budove... 🤔
Odpovedať
Tam ma Ficko nakradnute miliony, treba to otvorit a rozdat chudobe. 😀
Odpovedať
😂😂😂 milióny, bodaj by tam boli.. Veď práve preto, mali sme tam odhadcu a ten automaticky napísal pozemok 1200m2, asi podľa google maps, ale nám sa to nezdalo. Bývalí majitelia nám povedali, že tam je pár metrov2. My sme zistili, že 300m2 a to je sakra dosť.. Je to taká väčšia plechova buda, ale neviem čo a ako riešiť, či to dať na súd.. Chcel som to aj otvoriť, lebo je to na mojom pozemku 🤷‍♀️😁, ale rešpekt tam ešte je že čo ak.. sú tam tie milióny 😂😂😂
Odpovedať
Foto
Odpovedať
@ja295 že v dnešnej dobe môže byť niekto taký spro...ty ako Ty....kúpi niečo a nevieš čo ,nevidíš ,nepozries..to si kupoval cez eshop? žeby tam bývali cigani
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx netlač ho ešte aj sem. Chudák má teraz aj bez teba hlavu v smútku, práve mu skončili štátne dotácie a sám nevie z čoho teraz vyžije. @ja295 Namiesto toho, že tu zakladám tému, na tvojom mieste by som chytil karbošku a už aj by bolo po tom zámku a skontrolujem čo vlastne v tej plechovej búde mám. A samozrejme by som hned vedel ako dalej postupovať...
Odpovedať
@ja295 Znamy kupil velke haly a v jednej bola velka jachta na voziku, nikto o nej nic nevedel, po roku si pre nu prisiel majitel. Takze hala moze byt tvoja, ale co je v nej nemusi byt tvoje aj ked je to na tvojom pozemku. Otvorit to mozes, ale nic neber.
Odpovedať
@originalx No veď to, že hala môže byť moja, ale čo je v nej nie, takže si ju nemôžem len tak otvoriť si myslím, vedľa tej budy sú sklady, tak si to tam niekto predĺžil podľa mna.
Odpovedať
@daralbajda v dnesnej dobe je vsetko mozne, ja som zdedil stary dom a idem si ho pozriet a po dome ani stopa, niekto ho zbural.
Odpovedať
@prirodokochac to bolo pre spestrenie rana. ☺
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ja295 otvorit ju mozno mozes, ale co je vnutri nafot, aby potom nevznikly dohady, ze tam nieco chyba. Uskladneny material nemozes len tak zobrat, lebo niekomu patri a by si mohol on potom vymahat sposobenu skodu.
Odpovedať
@originalx Tak super 👍👍
Odpovedať
@originalx No len aby si nevymyslel, že tam mal to a to.. A zrazu to tam nemá...
Odpovedať
...nic neotvaraj daj si tam vlastny zamok a vyzvu nech vas kontaktuju 😄
Odpovedať
@ja295 je ozaj na tvojom pozemku? Sa spytaj toho od koho si kupil. Inak ak je divne ze tam nejaka zamka vobec je ked vidim v akej riti to je, chid to orvorit a hid sem foto, za kolko by si,predal konstrukciu?
Odpovedať
@ja295 ja to stále nechápem ako si to kúpil? To si nevedel že aj tá hala je k tomu? Pôvodný majiteľ čo? Predala sa hala s pozemkom alebo nie? Môže sa stať že pozemok vlastní osoba A a nehnuteľnosť osoba B. Samozrejme na základe listu vlastníctva. Ak k hale nie je tak je to také na pováženie. Nevieš zistiť majiteľa?
Odpovedať
@ja295 Povedala si že vedľa sú nejaké sklady a možno si to tam pristavili. Tak podľa mňa asi by si mala začať tam. Informovať sa u vlastníka skladov a keď sa k tomu neprihlási, potom by som to otvoril za prítomnosti svedkov.
Odpovedať
@sysell Je to určite moje
Odpovedať
Foto na mapke
Odpovedať
Majitelia my
Odpovedať
@igor256 Nie my sme si mysleli, že tam je iba "par" m2, ale je to cca cez 300m2 tak sme to neriešili, lebo to bolo úplne zarastene až po tu halu, ale keď sme to ako tak vyčistili, tak sme zistili...Že to je aj "nieje" naše
Odpovedať
Otvor a davaj, foto
Odpovedať
@sysell 😂😂😂
Odpovedať
@igor256 Na LV hala nieje zapísaná, je vidieť len na mapke
Odpovedať
@ja295 a pôvodný majiteľ čo na to?
Odpovedať
@ja295 este by som to urobila tak ked so susednymi majitelilmi hal sa neskontaktujes, isla by som na miestny urad ci tam niekto nedaval ziadost na stavbu a mozno ci nevznikol niekde nejaky chaos a niekto to bud zabudol zapisat alebo nieco podobne. Mozno aj tam budu vediet poradit ako postupovat.
Odpovedať
@igor256 Je starší pán, ktorému sa nechcelo chodiť okolo toho..a zevraj nevedel, že je to tam až toľko m2. Okolité haly ma nejaký taký podvodnicek, ktorý je v exekúcii a skontaktovať sa s nim no neviem neviem..
Odpovedať
@ja295 uz fotis?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?