Nové parceli

Zdravím, bol som RK, pýtať sa na jeden pozemok, ktorý ma zaujal...Je to jeden zo šiestich pozemkov, ktoré donedávna tvorili jeden veľký pozemok-bola to orná pôda. Majiteľ to rozparceloval, je to už aj na katastrálnej mape spolu s prístupovou cestou s otočkou na konci, ktorá ma byť spevnená, ale bol som sa tam pozrieť a tá akože cesta je len stiahnutá ornica. K pozemkom niesu privedené siete, všetko končí na obecnej ceste, ktorá je nad pozemkami. Realitáčka mi ukazovala papier na ktorom bol projekt domu (ktorý kupca dostane k pozemku) na tieto pozemky (rovnaký dom na všetky pozemky) a taktiež projekt na siete, ktoré majú ísť po prístupovej ceste. Jeden pozemok je už predaný, ten najbližšie obecnej cesty. Moje otázky sú: -oplatí sa kúpiť takýto pozemok? (lokalita je super) -na okolí niesu el. stĺpy, ale pri obecnej ceste sú dve také krabice, ktoré sa podobajú na el prípojky a že vraj odtiaľ pôjde elektrina pre všetky pozemky, je to tak, existuje niečo také? -musím sa ja držať toho projektu ako na dom, tak na siete? -z dôvodu sieti je najvýhodnejšie kúpiť pozemok čo je najbližšie obecnej cesty? -čo ak sa predajú len dva pozemky (budu majitelia musieť spraviť cestu a siete aj pre tie ostatné pozemky?) -ak vás ešte niečo napadne, kľudne napíšte Dakujem
Odpovedať
Tvoje otazky smeruj na realitacku, ale zo skusenosti, siete si budete robit sami a a cestou sa predajca ponahlat nebude. Vsetko zavisi co budete mat v zmluve. Vsetky pripojky ak pojdu cez cudzie pozemky musite mat vysporiadane vecnym prebenom, niekedy to je na roky, kym sa dohodnete, ak vobec. Samozrejme prokekt nemuiste pouzit.
Odpovedať
z realitačky mám pocit že sa vyzná ako hus do piva...každopádne predajca už nechce robiť nič ani s cestou ani so sietami. Práve v tom projekte, ktorý mi ukazovala, majú isť siete po tej spevnenej ceste (ktorá teraz vyzerá, ako keby sa tam niekto učil s bágrom robiť) a práve mna zaujíma či sa to musí dodržať, pretože k prvému pozemku od obecnej cesty by bola oveľa kratšia cesta úplne inakade, ako je v tom projekte.
Odpovedať
Nemusi sa dodrzat nic, ak nie je zacate stavebne povolenie. Ale daj si pozor ak majitel s tym nechce mat nic, kto spravi tu cestu? To co spravil majitel je to najjednoducsie.
Odpovedať
Hmmm len ci ti realitacka vravi vsetko co vie. Neviem, ako chapem, ze vas lokalita laka, no podla mna to nebudde take jednoduche, bude treba vela suhlasov a kompromisov. Majitel dal tiez od toho vsetkoho co mal spravit zahadne ruky prec
Odpovedať
Ja by som sa išla informovať na stavebný úrad, či je možné tam stavať, prípadne za akých podmienok, resp. čo všetko treba vybaviť, než povolia stavbu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?