Máte skúsenosť s delením veľkého pozemku na menšie?

Má niekto skúsenosť s drobenim pozemku mám pozemok skoro 4000extravilan orná pôda.Chceme rozdeliť na 4 pozemky nejaké predať a staviať čo potrebujem na kataster aby mi ich rozdelili? Ďakujem za radu.
Odpovedať
Buď zmenu na iný druh pozemku alebo potvrdenie o tom, že je možné na nich stavať.
Odpovedať
Profilova fotka
@kcardova Hlavne treba najskôr zájsť na stavebný úrad lebo za bežných okolností sa v extraviláne stavať nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
@kcardova geometricky plan rozdelenia a vyjadrenie zo SU, ze pozemky su uzemnym planom urcene na vystavbu
Odpovedať
My sme kupili pozemok v extravilane ako ornu podu a potom sme si vsetko sami vybavovali.
Odpovedať
@kcardova ja som chcel odkupit vedla mojho domu, orna poda cca 6000m2, ja som chcel 1000m2 a stroskotalo to na tom ze orna poda sa neda delit na mensie ako 2000m2 tusim to bolo.
Odpovedať
@kcardova je to tak ako píše @norcima Akurát riešim niečo podobné, ale odkúpiť a deliť na štvore si ideme 4500 m2 TTP v extraviláne. Bolo mi povedané, že aby zapísali do katastra parcely menšie ako 2000 m2, treba ku geometráku doklad, že v územnom pláne je tento pozemok zakreslený ako stavebný, čo v našom prípade je :-)
Odpovedať
Ďakujem tak geometrak a od starostu potvrdenie že sa tam dá stavať?dúfam že to bude stačiť
Odpovedať
@matoztt @kcardova pokiaľ je územie určené na zástavbu podľa platného ÚP, tak sa dá drobiť aj poľnohosp. pôda na stavebné pozemky GP na oddelenie parciel, podľa ktorého z jedného pozemku vznikne viac pozemkov s novým parc. č. a potom nasleduje už len získať súhlas z Okr. úrad pozemkového odboru na využívanie poľnohosp. pôdy na nepoľnohosp. účely.. Trvale vyňatie - zmena druhu pozemku sa v KN vykonáva až po uskutočnení stavby a GP na porealizačné zameranie stavby podľa skut. výmery zast. plochy, teda pokiaľ sa nebude meniť druh na celej parcele - stavebnom pozemku.
Odpovedať
@janetbla V mojom pripade to nebolo urcene na vystavbu, je tu el. vedenie v blizkosti atd. ja som to chcel iba na zvacsenie pozemku, nech mam co kosit :-)
Odpovedať
@matoztt jaj tak si mal kúpiť 2000 m2 :) pôv. pozemok mal koľko výmeru? však sa to dalo GP odčleniť tých 1000 m2 a zlúčiť tento diel k tvojmu pozemku - bolo by jedno parc. č.
Odpovedať
@janetbla povodny pozemok, teda ta orna poda ma cca 6000m2. Ono sa veci maju tak ze ked som vypatral majitelov, najskor suhlasili s predajom, ale ked sa zistilo ze to nebude jednoduche tak uz sa im do toho nechcelo ani s tym ze by som to cele zabezpecil ja a oni by dali iba par podpisov. Su to starsi manzelia na dochodku a z toho este pani je zťp. Ja som to chcel prioritne kvoli tomu aby som si vytvoril ochranne pasmo pri dome lebo 2 metre od domu si v klude rastie zito, jacmen a podobne vysoko horlave materialy a neplanujem prist o dom ked to nahodou deti zapalia tak ako sa uz raz stalo. Vtedy sa nasi hasici pochlapili a stihli vcas uhasit.
Odpovedať
@matoztt coze by sa nedala,da sa. Zaplatite statu,vyska je stanovena v prilohe zakona. Tu je o tom pisane https://www.google.sk/url?sa=t&source...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matoztt ja si tiež vytváram takéto ochranné pásmo okolo domu :-) Momentálne mám na LV 2000 m2, do konca mesiaca by malo pribudnúť ďalších 4000 m2 a už som začal pracovať na ďalších 3000 m2 :-D
Odpovedať
@hoblinka13 dobry elaborat, dakujem :-D @jakino @janetbla asi ozaj pojdem za nimi este, nech predaju 2000m2, sa mi to kapanek predrazi ale tak co uz :-) ani neviem po com sa predava orna poda v okoli TT ma napadlo. Jakino, ty si dobry developer :-D mne by to mohlo ozaj vyjst, lebo ked su take sucha len trpne v praci kto mi zavola ze hori. Akurat neska som to tu obzeral ze by to bolo fajn, ale ked si spomenem na tie komplikacie....a tie urady
Odpovedať
V prvom rade si treba zistit, ci je vobec mozne tu ornu podu preklasifikovat na stavebny pozemok. To by som poriesil asi najskor, bo podla mojho uvazenia sa bez toho nepohnes nikam. Ako chapem tvoj zamer, kedze je tam to pole, ci co si to vravel a samozrejme je dobre si okolie domu nejak zabezpecit
Odpovedať
@demian101 on nemusi robit zmenu druhu pozemku,pokial to chce kupit len kvoli okoliu.Ten pozemok ostane ako orna poda
Odpovedať
@hoblinka13 tak ano, pokial to chce len kvoli okoliu tak to nemusi. Ja som tak myslel, keby tam chcel stavat alebo nieco podobne
Odpovedať
ja by som sa chcela spytat, co je potrebne na rozdelenie normalneho velkeho pozemku so starym domom a zahradou. Ako sa to riesi, aby z toho vznikli 2 samostatne pozemky?
Odpovedať
@katusqa196 Geometrický plán, ktorý vypracuje geodet, a súhlas vlastníka (všetkých spoluvlastníkov), zápis do katastra.
Odpovedať
Profilova fotka
@jana585 mali ste tam siete a pristupovu cestu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?