Ma obec povinnost odpovedat na maju ziadost o odkupenie pozemku?

ak ano viete mi prosim poradit aj konktrene nariadene/zakon? dakujem
Odpovedať
@alenka121 Nepoznám taký zákon, podľa ktorého by obec mala povinnosť odpovedať na akúkoľvek žiadosť. Dala si žiadosť o nedostala si odpoveď? O odpredaji pozemku nerozhodne úradník alebo starosta od stola. Je to komplikovaný postup - zvyčajne to ide na nejakú komisiu, ktorá buď predaj doporučí, alebo nedoporučí. Potom to ide na schválenie do mestského zastupiteľstva. Ak to oni odsúhlasia, tak právny odbor pripraví zmluvu. Takže proces od podania žiadostí môže trvať aj niekoľko mesiacov. Možno obec nemá záujem predať pozemok. Informuj sa sa osobne alebo telefonicky, v akom štádiu je tvoja žiadosť.
Odpovedať
@alenka121 to je taký problém zavolať starostovi alebo sa tam zastaviť keď majú stránkové dni a spýtať sa či je pozemok ktorý chces na predaj? Možno sa tvoja žiadosť stratila na poste
Odpovedať
@alenka121 Ak chceš niečo vedieť od verejnej inštitúcie použi zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám. Musia Ti odpovedať do 8 dní! Toto nemôžu prejsť iba tak - mlčaním.
Odpovedať
Postup je nasledovný: podateľna žiadosť o odkúpenie, úradník spracuje žiadosť, ide to na príslušnú komisiu, odtial na ďalšiu a to finančnú, potom to berie mestská rada a následne zastupiteľstvo, kde to musia schváliť poslanci, kde ale nestačí nadpolovičná väčšina. Obec nema žiadnu povinnosť predať, je to v podstate na poslancoch.
Odpovedať
ja tiis nemam rad -bez odpovede -but tak alebo onak odpovedat je slusnost,ak ti neodpovedali opytaj sa ako to je
Odpovedať
@petersd ale na tento prípad sa ten zákon nevzťahuje. Ona nepodala žiadosť o informácie. Treba rozlišovať čo je slobodný prístup k všeobecnym informáciam a čo je nejaká formálna žiadosť o nieco
Odpovedať
@jozik123 @petersd Mate pravdu obaja : obec by mala ziadatela informovat do 8 dni ze, rozhodnutie o odpredaji podlieha urcitemu procesu a tento proces popisat, aby sa ziadatel vyznal, ze to nie je rozhodnutie na pockanie.
Odpovedať
@jozik123 Samozrejme, že treba rozlišovať. Všetko záleží od toho ako svoju žiadosť o info podľa 211-tky naformuluješ. Ak si šikovný, dozvieš sa mnohé veci, aj tie, na ktoré by sa Ti cez "obyčajnú" žiadosť vykašľali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?