Farma Slnko s. r. o. - Ing. Martin Cakl - skúsenosti

Ahojte. V uplynulých dňoch rozposlala táto firma ľuďom v našej obci a aj v okolitých obciach ponuku na odkúpenie ich pozemkov. Podľa finstatu je konateľ firmy Ing. Martin Cakl a firma vznikla 20. augusta 2019. V liste píše že má záujem o odkúpenie pozemkov na vašom liste vlastníctva (neuvádza konkrétne parcely - čiže teoreticky aj pozemok pod domom) za úplne smiešnu sumu (u mňa 1116€. Cena vychádza hlboko pod 1€/m2). ďalej píše že pozemok plánuje využívať na poľnohospodárske účely. Trochu som googlil a mal by to byť realitný maklér ktorý sa zaoberá skupovaním a predávaním pôdy. Dokonca robí aj prednášky o tom ako kupovať a predávať pôdu. Prosím vás ako sa dá pred takýmito ľudmi chrániť, hlavne keď osloví starších ľudí čo aj zabudli že nejaké pozemky vlastnia. Vidina rýchlych peňazí ktoré sľubuje už pred podpisom zmluvy môže byť pre starých ľudí lákavá. Ako je možné legálne upozorniť na takéhoto špekulanta, aby vás nemohol nejak právne napadnúť. Jedná sa o obce v okrese Hlohovec. Máte niekto konkrétne s touto firmou skúsenosti? Lebo neverím tomu čo píše v tom liste. Podľa môjho názoru je to obyčajný špekulant ktorý sa chce pekne nabaliť na dôverčivých ľuďoch.
Odpovedať
1
2
je niečo zlé na daní ponuky na odkúpenie? a mimochodom, bolo by úplne super, keby sa konečne vysporiadala čo len jedna stotina pozemkov, ktoré budú asi donekonečna nevysporiadané kvôli bezpočtu vlastníkov.
Odpovedať
@worker_falcon Čo je na tom zlé? No že takýmto špekulantom naletia starí ludia. Volal som babke, samozrejme mu chcela predať pozemok že aby vnúčencom dala peniaze. A takýto špekulanti potom tú pôdu predajú za 1000% vyššiu sumu. Ale samozrejme máš pravdu s tým rozdrobením pôdy. Ale toto je problém niekde inde a treba to riešiť inak a nie takýmto samozvaným skupovačom pôdy.
Odpovedať
Aj v nasej dedine postarka cca tyzdne dozadu nosila kopu obalok od "farmy slnko". My sme list sice nedostali, ale znami dostali ponuku na odkupenie pozemku, a podla cisla parciel su to parcely, ktore maju za rodinnymi domami /teda napr normalna oplotena vyuzivana zahrada, sad/, riadne vysporadane, teda ziadne nevysporiadane, nevyuzivane parcely napr kraji obce. Podla mna tiez nejaky spekulanti.
Odpovedať
@micikoo Mali tam čísla parciel vypísané? Ja som mal len číslo listu vlastníctva a pozemky na nom chce kúpiť. A pod tím číslom sú všetky aj pozemok pod domom.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim aj otcovi to prislo. Presne s tym istym textom v okrese Trnava. Cena za pozemok je cca 1/3-nová. Tiez mi to pride podozrive a preto som hladal. No nasiel som len tolko ze firma je novo zalozena a pan sa vraj zaobera polnohosporadcenim a podnikanim v tejto oblasti. Neviem no je mi to podozrive. A navyse aj ta cena "pod cenu". Treba dodat ze nas pozemok sa da vyuyit aj na vystavbu. O to je to zaujimavejsie. Po preratani by tento pan na tom uz zarobil niekolkonasobne viac.
Odpovedať
nam to prislo dnes tiez - lustroval som firmu a bola zalozena 20.8. 2019. Za pozemok ktory ma 5300m ponukaju 1700 e... pozemok je v oblasti kde sme v susedstve s takymto podobnym typom co skupoval pozemky a chcel ho uz od nas davnejsie a v podstate skoro zadarmo alebo vymenou za iny niekde panu bohu za chrbom s problemovym pristupom... ten tiez najradsej kupoval od starsich ludi... kde sa motaju takyt spoekulanti je jasne ze sa nieco bude diat, takze idu po vysporiadanych pozemkoch hned za poslednymi domami v obci, co je skoro aj nas pripad... nenechajte sa nachytat...
Odpovedať
pôda sa nepredáva, pôda sa kupuje. Takže, ja by som nepredala ani m2. Veď ak by to chcel na poľnohosp. účey, môže si ju predsa zobrať do prenájmu a platiť za prenájom.
Odpovedať
tipek skupuje podu a predava dalej : https://www.youtube.com/watch?v=2fk_y...
Odpovedať
Tiez som nasla Slnko☀️☀️☀️v schranke. S neodolatelnou ponukou na 0,30 centov za m2 ornice. Ze by novodobi smejdi cihajuci na ozaj starych ludi ci neznale socky? Neurazam jednoduchsich ludi,ale oni existuju a su v hladaciku Slnkoludi a vo velkom ohrozeni. Bdejte❌
Odpovedať
Profilova fotka
kto chce predá, kto nechce, nepredá...s tým nič neurobíte. 8-)
Odpovedať
Dobry den, dostal som aj ja vcera rovnaky list o ponuku skupenia mojej ornej pody zdedenej po otcovi pri Piestanoch za cenu 0,35 eur/meter2. Poda je daleko od obce, ale som jediny majitel a je to takmer stvorec velkych rozmerov. Som majitel dalsich pozemkov rovnako ornej pody, ktore su blizko obce, ale je tam tarcha z elektrarni ktore tam postavili svoje stoziare na vysoke vedenie. O tieto pozemky zatial neprejavil zaujem. Trochu som toho pana z ciech lustroval a je mi jasne ze sa zaujima iba o skupovanie a nie polnohospodarske aktivity. Je to priam skolitel ktory radi ako prist tymto sposobom k dobrej investicii. Maju zaujem o akukolvek zaujimavu ornu podu v okoli Trnavy, Piestan, Hlohovci a dalsich mestach. Ak mate zaujem pozriet sa na ich aktivity, staci sa pozriet na FB a vyhladat Adol monitor kde sa pise ak je vam Cesko male, skupujte na Slovensku. Varujte svojich rodicov, pre mna su to novodoby smejdi, ktorí oberu starsich ludi o pozemky za smiesnych par eur !!! Budte v pozore !!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den ano rozposiela teraz ponuky aj v katastri Velke Levare.Ono to vyzera super,ked ludia vidia,ze super kolko mi daju.Len cena je neobjektivna a hlboko podhodnotena.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrý deň, aj my sme v týchto dňoch dostali od farmy slnko "úžasnú" ponuku na predaj ornej pôdy v okrese Malacky. Ide o veľký vysporiadaný ucelený pozemok - orná pôda. Ponúkaná cena je hlboko podhodnotená (0,56€ za m2). Po prelustrovaní na internete (sú o ňom aj články) sme zistili, že ide o špekulanta z Česka s pozemkami, a nie o záujem o hospodárenie na pôde ako píše v liste. Ľuďom, ktorí majú podobnú skúsenosť ako my, odporúčam aby list ignorovali.
Odpovedať
Varujte vase rodiny vzdy ked sa jedna o nakup nad xy eur. Potom takyto spekulanti nebudu.. To aj ja dokazem skomolit listva ponuknut ohlodanu kost za podu. To je parazitizmus! pozvite ho na obhliadku a natahujte ho o cas. Bude sranda. Nepredavajre nic len tahajte za nos. Ake pozicaj take vrat
Odpovedať
Farma Slnko už dorazila aj do Bratislavy, do Vajnor. Uviedli iba cislo LV a za skutocne nizku cenu, menej ako 1 €/m2. V Bratislave! Su to ceski smejdi.....
Odpovedať
Pozdravujem vospolok, zaujímavé, že koľko podozrenia hádžete na niekoho, s kým ste sa ani nestretli. Mňa by skôr zaujímalo, či niekto reálne urobil skúsenosť a uzavrel s ním obchod. Všetci tu vypisujú o podhodnotení, mama dostala ponuku, ktorá je 20% nad úradnú a len na ornú pôdu, žiadne záhrady a stavebné pozemky. A ešte ma pobavil výkrik do tmy družstva v obci Abrahám, ktoré ponúka na stránke obce preplatiť ponuku Farmy Slnko. Mne sa ale natíska jednoduchá otázka: Kde boli doteraz ? Odrazu majú záujem ? Roky, dokonca desaťročia hospodária na mojej pôde za srandovný nájom, ktorý mnohokrát ani nepríde a ponúknu mi namiesto toho vrece obilia alebo chvostík z prasiatka ... Toto nikomu z Vás nevadí, že na Vašej pôde roky rajduje nejaká organizácia, ktorá vznikla kolektivizáciou za socíku ?! Mám lepšiu ponuku tak dám lepšej ponuke. Chcem počkať kedy porastie cena tak počkám. Mám na pôde lepší podnikateľský zámer, tak ho realizujem. Predpokladám však, že väčšina z nás ani netuší kde to má, možno to prenajíma a ani nevie komu (za trt euro na m2) a vôbec ani neplánuje pôdu obrábať. Ja som za posledných osem rokov urobil aspoň to, že sa pôda identifikovala, čo bolo treba predediť sa prededilo a na záver je to scelené. Stálo to kopec času, právnikov a notárov, ale hotovka. Vieme čo máme a koľko to je pre nás hodné. Nešpekulujem o tom, čo s tým chce robiť niekto, kto poslal ponuku, akonáhle mu to predám a on zaplatí, je to úplne jeho vec, či tam bude mať odpaľovaciu rampu alebo bazén a pštrosa, ja si tiež nenechám kecať do toho, keď kúpim nehnuteľnosť ... 😎 A že to posunie ďalej ? Nuž každý z nás ak má na účte dostatočný cash alebo kamoša v banke, môže urobiť presne to isté. Žiadny veľký investor nebude skupovať pôdu po štvorčekoch na kadibudku, ale kúpi riadny balík a to že to niekto riskol a predfinancoval má aj svoju hodnotu. Takže prosím ešte raz, je tu niekto, kto reálne vstúpil s pánom do kontaktu a jedná o podmienkach predaja, prípadne predal ?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj v Pezinku uz dosli listy - Vinica za 1.50 eura m2.
Odpovedať
@tomkenty tipek skupuje podu a realne ju casom preda dalej. cize preco by som mal niekomu nieco predat ked viem ze to ma inu hodnotu? je to obycajny kseftar, nic viac, aj ked je to vsetko samozrejme podla slovenskeho pravidla - vsetko v sulade zo zakonom. ja sa pytam ci ako by si sa moralne citil ponuknut starej babke mizenu sumu za pozemok ked vies ze to ma inu hodnotu... kedze takychto v mojom okoli je dost a v nedelu spinaju potom ruky v kostole, kedze slovenska moralka ma dve verzie, jedna je prave ta v kostole a druha mimo neho a to je to o com sa tu bavime...amen.
Odpovedať
@tomkenty poslali sme mu (teda tetuska posielala, po nasom usrneni) protiponuku, len tak na skusku o 50% vyssia cena, ze by sme boli ochotni jednat o cene. Odvtedy skapal pes... Takze ano, pan to ma pre kseft a pride mi dobry ojebabravak. Ale takých je medzi podnikatelmi habafuk. Len im netreba naletiet...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@pantheonsk gratulujem, s týmito názormi sa nachádzaš presne na tom mieste kde si, a pokiaľ ich nezmeníš, ani sa nikam nepohneš, žiaľ a vieš kto s tým môže niečo urobiť ? len a iba ty sám, zobuď sa 😉
Odpovedať
@tomkenty ano bola to spekulacia. Preco nie. Ak by chcel vazne kupkvat bude zjednavat. Boli by sme sa dohodli na cene vghodnej pre obidvoch. A ano zaradila som ich mddzi ojebabravacov. Lebo ponuknu cenu, ktora vobec nemusi zodpovedat trhovej. Ludia u nas nie su naucsnijvyjednavat o cene. Starsi majitelia ked vidia, zs za 100 stvorako dostanu peniaze ako je pol jch dochodku tak sa daju nachytat. Tetuska bh za svojj podh dostala tak tri dochodky, co boli pre nu obrovske peniaze. Lenzs slnieckk zaujimal len jeden konkretny pozemok z tych co ma, takze sme usudili, ze to kupuje na kseft. Tak pockame, mozno pride iny s realnou ponukou. Ked nie, tak nic. Poda na cene nestraca. Jk a ojebabravacov je statisticky rovnake mnozsfvo v kazdom povolani, vzdelani, postaveni, veku a pohlavi. Ide k to nedat sa odrat, nech bh to skusal ktokolvek a akymkolvek sposobom Btw: tie ceny boli fakt utrhnute od reality. 50% navyse ani zdaleka nebola hodnota na danu lokalitu a jej planovane vyuzitie v horizonte ani nie 20 rokov...
Odpovedať
@viperko jeden a pol europeniaza za stvorak... vsak ten koren odrodoveho vinica co na nom rastie ma vyssiu hodnotu... a ze nie ojebabravac
Odpovedať
Aj mne prisla tato ponuka. Odkaz pre vsetkych-nepredavat, nepredavat, nepredavat. Cisty podvod. Dost je, ze stat vsetko rozpredava.
Odpovedať
Teraz to bolo na Markíze v správach
Odpovedať
@tomkenty o com tocis??? nechces to rozviest? lebo to co som pisal o kotsoloch a tej dvojitej moralke je na zaklade skusenosti a nie vycucane z prsta... neviem o com prave tocis, kedze vseobecne blaboly na niekoho koho nepoznas, nic viac.. takyto kseftar s dvojitou moralkou chcel ci nevymenime pozemok 0.5ha s cenou kde je mozne ze cena bude 40-50e za meter (vlastne uz je, bolo to v roku ked bola cena nizssia,ale kludne su u nas ceny aj 80e za m) za bezcenny pozemok kdesi panu bohu za chrbtom... nenaletiet kseftarom z kostola s dvojitou moralkou nie je vobec posun, je to zdravy rozum...
Odpovedať
ludia co tu tak vypisujete a tuzite po pozemkoch, fakt vam predam mile rad pozemky v okrese vajnor, vinice, polia luky, lesy man ich vyse hlavy / 7ha / budete milionary ak v tom viete chodit ! ked nie tak smola, nie kazdemu je dozicene mat obchodny talent 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Aj mi sme dnes dostali list s ponukou na odkúpenie našich pozemku za smiešnu cenu, je to ako vravíte človek ktorý s kupuje lacno pozemky a draho predá, navisa ich firma bola založená vlani 2o.8.2019,ako že za učelom hospodárenia, pritom som nevidela ich zisky z hospodárenia akou inej firmy keď si ich rozklikávam, mi jednoducho nepredám, tiež môžeme natóm zarobiť
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam nepredávať, čo je doma to sa ráta, veď je to dedičsto ktoré si treba chrániť. Môžeme toto dedičstvo, o využiť keď to bude výhodné pre nás a nie pre toho kto to teraz výkupu je, len si počte svojich starých aby ich nepripravili o tak cenný majetok ktorý drinou nadobudli,
Odpovedať
Ponukat moze. Aj ja ponukam svoj m2 za milion. Ponukat mozem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?