Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ako by ste postupovali, kde požiadali? @janekbchlap1 Tá preložka VN môže stáť viac, než hrubá stavba toho domu. Počítate s tým?Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ako by ste postupovali, kde požiadali? @janekbchlap1 Až zistíš, čo ťa preložka VN stojí, tak na stavbu domu asi zabudneš. Tu na fóre je o preložke VN viacero tém, asi by stačilo, keby si čítal.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@janekbchlap1 Tá preložka VN môže stáť viac, než … @kejsix Možno "počíta", že tu preložku urobí distribúcia zdarma na požiadanie...Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Mám problém. Na mieste budúceho domu stoj… @janekbchlap1 distribúcia sa vyjadruje k projektu. Určite dajú info že je tam vedenie a ale sú podmienky/ možnosti.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@janekbchlap1 distribúcia sa vyjadruje k projektu… Keď nájde projektanta, tak zvyčajne je to spoločnosť, ktorá také veci aj realizuje. Taká preložka je aj tak "stavba na kľúč", takže už len zhodnotiť svoje fin. možnosti a či je to rentabilné.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@janekbchlap1 distribúcia sa vyjadruje k projektu… @marsdm Projektanta, tým myslím na tu preložku... Projektanta na dom zatiaľ ani nemusí hľadať...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@marsdm Projektanta, tým myslím na tu preložku..… @frantisekca áno, dá sa to riešiť vopred. Pre mňa bol ten úvod nejasný, lebo "nemôžem začať stavbu" mi príde, že pri príchode bágra si všimli káble vo vzduchu. Tak môj predpoklad bol, že už majú projekt aspoň.Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Mám problém. Na mieste budúceho domu stoj… @janekbchlap1 neviem ako VSE ale SSD ti odpovedia na online žiadosť do 30 dní, ak by nevedeli odpovedať tak napíšu že potrebujú viac času. Ale počítaj cca 30 tisic eur, budeš musieť zaplatiť projektovú dokumentáciu a preložku tuším robí iba jedna firma. Najlepšie by si mal keby bol stĺp v zlom stave, dá sa potom požiadať nie o preložku lebo to hradí ten kto žiada ale o nahlásenie havarijneho stavu a to hradí distribúcia s tým že ak by ho vymieňali tak sa viete dohodnúť že ho presúnú v rámci pozemku na iné miesto.Odpoveď na príspevok od bobco89:
@janekbchlap1 neviem ako VSE ale SSD ti odpovedia… @bobco89 Až nato, že obyčajný smrteľník skôr skončí na psychiatrii, než vyplní tu ich automatizovanú on-line žiadosť na webe. Lepšie je objednať tetmín a ísť osobne.Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Ja som späť! Diky za Vaše odpovede! Áno, … @janekbchlap1 takto ti to neviem povedať všetko zaléží aký je tam veľký stĺp, či budeš musieť najprv postaviť nový potom zhodia starý, výzbroj toho stĺpa, atď.Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Ja som späť! Diky za Vaše odpovede! Áno, … @janekbchlap1 Nepíšeš o aké VN vedenie sa jedná, ale mne bolo povedané, že za zrušenie 2 stĺpov a postavenie 3 + vedenie je cena okolo 65 000€, a to je info z pred 3 rokov.Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
@frantisecka. Ide o vedenie s napatím 22kv, zelez… @janekbchlap1 Aj v mojom prípade sa jednalo o 22kV. A silno pochybujem, že sa jedná iba o "zrušenie" jedného stĺpu, lebo to zrušenie jedného má následok ďalšie vynútené.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@janekbchlap1 Aj v mojom prípade sa jednalo o 22… @frantisekca Presne, ja tiez! "My sme na jednej lodi"Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@kejsix Možno "počíta", že tu preložku urobí dis… @frantisekca tak urcite kupil vyhodny pozemok a predajca mu povedal ze to je na par emailovOdpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Ja som späť! Diky za Vaše odpovede! Áno, … @janekbchlap1 tak kup staru tatru, poisti a najeb do stlpu..Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@janekbchlap1 tak kup staru tatru, poisti a najeb… @uhlikova_stopa ... a distribučka, alebo poisťovňa v regresnom konaní bude hľadať vinníka, nájde ho a on to potom všetko krásne zaplatí... aj s pokutou navyše. A stlp postavia presne na to isté miesto, kde bol pred tým. 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Mám problém. Na mieste budúceho domu stoj… @janekbchlap1 žiadosť pošli na VSD, stačí emailom alebo cez formulár na ich stránke, to je distribúcia ktorá to má na starosti,pozri na ich stránku tam sa dočítaš všetko, cena bude podľa toho kadiaľ pôjde trasa po úprave a či vzduchom alebo zemou, VSE je dodávateľ silovej elektriny do 30 resp. 60 dní dostaneš len odpoved či je to vôbec možné, a ako bude náhradná trasa,, ten pozemok máš zdarma?samotné prevedenie tiež potrváOdpoveď na príspevok od duzu:
@janekbchlap1 žiadosť pošli na VSD, stačí emailom… @duzu inak, tito ma teraz zaujima. Predpokladam, ze vsade vedla vedu nejake sukromne pozemky, to potom niekomu oznamia ze dam ti stlp VN na pozemok lebo ten vedla ho nechce na scojim pozemku? :) alebo niekomu inemu natiahnu kable cez pozemok?Odpoveď na príspevok od mgx:
@uhlikova_stopa vyjadrenia @duzu ber s rezervou, … @mgx to budú drahé zemiaky.Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@janekbchlap1 tak kup staru tatru, poisti a najeb… @uhlikova_stopa "tak kup staru tatru, poisti a najeb do stlpu.." Tak toto je super rada ... len tak na okraj teda čo som našiel: Poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia – § 286 Stĺp elektrického vedenia je považovaný za energetické zariadenie. Označené poškodzovanie takejto infraštruktúry sa trestá odňatím slobody na 1 až 5 rokov, prípadne vyšším trestom, ak vznikne porucha v prevádzke... Všeobecné ohrozenie – § 284 Ak by úmyselné poškodenie stĺpu spôsobilo vážne ohrozenie života, zdravia osôb alebo majetku vo veľkom rozsahu, napríklad vyvolalo výpadok prúdu pre veľký región či hrozbu úrazu, páchateľ by mohol byť trestne stíhaný aj podľa § 284 za všeobecné ohrozenie, s trestom 4 až 10 rokov odňatia slobodyOdpoveď na príspevok od dexter89:
@uhlikova_stopa "tak kup staru tatru, poisti a na… @dexter89 a je aj sadzba za navadzanie na trestný čin? 😉Odpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Mám problém. Na mieste budúceho domu stoj… @janekbchlap1 Nedal si ani fotku ani situačný nákres, ale je kam preložiť ten stĺp? Lebo to asi nebude stačiť preložiť len jeden stĺp, ale celé vedenie, takže aspoň také 2 - 3 stĺpy. Tiež - je priestor, kam to chceš preložiť? Nemôžeš to dať susedovi nad pozemok. Dom nemôžeš mať ani pod káblom (keďže píšeš, že na mieste domu prekáža len stĺp).Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@duzu inak, tito ma teraz zaujima. Predpokladam, … @uhlikova_stopa áno, nám chceli na pozemku osadiť stlp, vyjadrili sme sa počas ešte územného konania, že nesúhlasíme majiteľovi susedného pozemku to nevadilo, že ho osadia a premiestnili hoOdpoveď na príspevok od janekbchlap1:
Ahojte! Mám problém. Na mieste budúceho domu stoj… @janekbchlap1 viem, že @roberto18 to riešil, skúste mu napísať