Chcel by som sa poradit. Bol som uz aj na stavebnom urade ale tam boli napomocny ze...si to necham pre seba. Ide o to ze budem nadobudat pozemok, je to momentalne vedene ako zahrada, je na nom aj chatka stara 40+rokov ktora je vedena ako "Pozemok, na ktorom je postavená ostatná inžinierska stavba a jej súčasti" a je riadne zapisna s popisnym cislom parcely C. Upi pre toto uzemie je ze je povolena zastavba rodinnych domov. Ale jednak ani nemam zaujem stavat dom kedze tak ten ma nalezitosti ako certifkaty, kolaudacia atd. ,ktore by takyto projekt znacne predrazili a lebo pozemok ma atypicke rozmery obdlznika kde je 9m sirka a cez 42m dlzka. Pre moju rozlohu pozemku cca395m2 plati ze je dovolena iba zastavba radovych rodinnych domov. Problem je v tom ze ani sused z lavej strany pozemku ani z pravej strany nechce nic stavat (s nimi mam tu uzku hranicu 9m ). Ako som spominal ja tiez sice nechcem stavat RD ale chcel by som len trocha rozsirit stavajucu chatku ktora ma len 12m2 a uz je fakt mala na akekolvek uzitie vacsiou rodinou. Ale UPI tiez hovori ze je zakaz stavat rekreacne objekty aj ked historicky tam taky je, prave ta chatka. Z hornej strany pozemku ( spolocna hranica 42m ) je pozemok kde su len zaznamy typu E a ma tak 100vlastnikov a typ C nie je pri nom ani zapisany cize pochybujem ze tam by som sa tiez nejak dohodol. Z predu je po celej dlzke hranice pozemku 42m cesta a ta bude v osobnom vlastnictve aj s mojim podielom na nej. Je vobec nieco mozne postavit na takomto pozemku ? Alebo pristavit k sucasnej stavbe ? Dakujem velmi pekne za kazdu radu.
pre fundovanú odpoveď potrebujete dať viac údajov, pri podmienkach ktoré už vytvárate Vy , je málo riešní, ale ak je chatka zakreslená môžete ju nadstaviť , s vystupujúcim podlažíím cca 5x5 m.