Zahadna mlaka na podlahe

V troj-rocnom zrekonstruovanom podkrovnom byte sa v jednej izbe na podlahe objavila takato mlaka. Objavil som ju asi az po par dnoch. Pod tym je podlahove kurenie/chladanie ale to vyzeralo, ze funguje dobre (tlak v kotli bol ok) a neviem zeby sa ta mlaka vyliala hore na podlahu a nie dole do izby pod tym. (tam su steny aj strop ciste ako aj v celej izbe). Stalo sa vam niekedy, resp. je nieco taketo mozne, aby sa takto objavila mlaka na podlahe? (v podlahe nie je ziadna diera ani nic). Moze to vystupat po tych skarach? Z okna by to tiez nemalo byt, lebo aj keby bolo otvorene tak keby tam naprsalo tak je aj okno spinave a mlaka je pol metra od okna. Taktiez by tam nikto nemal byt a vyliat nejake vedro alebo nieco take. Napada vas nieco?
Odpovedať
Ak si nevylial vodu, tak mas dakde priesak. treba vylucit, okno, podlahovku. Este to moze byt zatekajuca strecha, u nasich tiez zatekalo, krytina popod oknom, ale za tou prieckou co je pod oknom, a voda vyvzlinala na podlahe, maju tam drevenu podlahu. Tlak na vetve v systeme mas dobry?
Odpovedať
@ascedant hej tlak je dobry. sranda ale ze to vyvrelo v podlahe a nepretieklo do do izby dole. idem pozriet nejak tu strechu, ci tam nevidno kadial by to mohlo pretiect. ale to je normalne, ze to takto vyvrie pomedzi podlahu?
Odpovedať
@mlaka pouzival si podlahove chladenie pocas poslednej vlny horucav? Ak hej, neprehnal si to s tym chladenim, alebo mas sledovanie rosneho bodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mlaka podla mna je to dazdova voda z otvoreneho stresneho okna..ked je podobne otvorene tak sa moze odrazat do miesta na podlahe,pripadne moze stekat priamo na podlahu
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím že fúkalo a zároveň pršalo.
Odpovedať
V Ke teraz boli take burky, ze cez sklapacky nam hnalo vodu do interiéru, normalne som ju zbieral handrou. Mi to normalne pripomenulo detske casy ked sme chytali hnanu dazdovu vodu z dvojitych drevenych okien 😉
Odpovedať
@mlaka Tiež si myslím, ako @dart9 , že je to z otvoreného okna. Tá mláka nemusí byť presne pod oknom, voda stečie do najnižšieho miesta a tam máš asi priehlbinu. Keďže tá voda je špinavá, nebude to asi kondenz ani vytečené zo spodu, ale skôr priamo z exteriéru. Keby to aj pretieklo cez strechu, bola by to len čistá voda.
Odpovedať
Manželka v nedeľu nechala celý deň otvorené na 20cm strešné okno na šikmej streche otočenej na sverovýchod, celý deň (Valaliky - neďaleko Košíc). Všimol som si to až večer z parkoviska keď som šiel k autu. Zfleku som utekal hore, reku nájdem na poschodí oliate steny pretože u nás v ten deň zafúkalo aj zapršalo... A v interiéri ani kvapka. Chvalabohu.
Odpovedať
@dart9 tiez som si myslel, ze by to bolo z toho okna. ale co sa mi zda problem je, ze to okno sadrokarton okolo toho je uplne cisty. podla mna by bol spinavy tiez, a zaprskany. nezda sa mi, ze by tam zrovna fukalo / prsalo takym smerom ze by to bolo polmetra od okna a zaroven okno a sadrokarton okolo okna by bol cisty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?