Brusene OSB na podlahe?

Čauko, mate niekto brusene OSB dosky na podlahe? Vychádzajú lacnejšie ako plávajúce podlahy a žena ich silou mocou chce. Otázne potom je, čím ich natreť, aby to nebolo hnusne leskle? Dačo také ako toto: https://www.obi.sk/podkladove-dosky/d...
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode to chces mat ako finalnu vrstvu? Ked to natries hocicim mechanicka odolnost sa nezvysi. Nemyslim ze je to z dlhodobeho hladiska udrzatelne. Zavisi aj od prevadzky ktora tam bude...
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode my sme to mali 25 rokov v spálni, detských izbách a na chodbe, štvorce 30x30 cm, nalakované lodným lakom , 2 alebo 3 vrstvy. Vydržalo to bez problémov, akurát zmenili farbu vplyvom svetla, pod nábytkom zostali svetlé a pod. Známi tú podlahu majú dodnes už skoro 30 rokov, neviem, či ju už znovu lakovali, ale slúži im stále - majú ju aj na chodbe, kde chodia stále. Jediná otázka je, či tá kvalita je ako pred 30 rokmi, to neviem. Ak dáš kvalitný parketový lak a lepidlo, bude to fungovať dobre.
Odpovedať
Ďakujem za info, žene sa to strašne pači, ja bych to nedal ani do dielne. A vychadza to aj cenovo celkom good. Lepí sa to priamo na podklad? Lebo na podklade sú teraz dlaždice, je to v rovne a nehodlám s tým dajako hýbať, ja som skorej myslel, že sa to rieši ako plávajúca podlaha - perodrážky sa do seba zaondia a drží... či?
Odpovedať
Ja ich mám v spálni, bolo to také rýchle, dočasné,na furt 😄 riešenie ktoré trvá už 5 rokov. Vyhádzal som podlahu v starom dome, dal asi 30cm polystyrén betónu, vyhladil to celoplošne klébrom a po vyschnutí som dal dve vrstvy pootočené o 90 stupňov OSB lepeného pur penou. Potom 2vrstvy laku na podlahy. Buď to daj na penovú podložku ako plávačku, alebo prilep odporúčam lepiť aj v drážkach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?