Odpoveď na príspevok od jan45:
posudzujete to správne, ale bez údajov o svetovýc… @jan45 najkritickejší roh miestnosti je SZ smerom, bude to dielňa, vykurujeme kotlom s radiátormi. Okná sú plastové dvojsklo, počet komôr neviem. Čítala som že hydroizolácia sa cca za 50rokov pravdepodobne už rozložila ak nejaká bola, takže neviem. Čítala som že aj keď použijeme napr dlažbu je vhodné pod ňu natrieť hydroizoláciu, tak mám pocit že to nebude dýchať tak ani tak. Niekto tvrdí že už ani cez lepidlo vlhkosť neprejde. Tým pádom by to šlo po stenách kde by sme asi len museli dúfať že sa to bude stíhať odparovat. Najviac sa bojím že napr laminátová podlaha zvlhne zospodu a za rok ju budeme musieť vyhodiť.Odpoveď na príspevok od vixensylvan:
@jan45 najkritickejší roh miestnosti je SZ smerom… @vixensylvan zvonku urobte sondu medzi soklom a základom, pár cm hlboko nájdete asf. lepenku, tá by sa odparila na steche, ale v murive zostáva. Stea vlhne pre nedostatok vetrania , okná predtým mali prievzdušnosť, plastové nie. Musíte vetrať.