Hydroizolácia pod poter?

Zdravím všetkých...potreboval by som poradiť s problematikou hydroizolácie (IPA, lepenka, tekutá lepenka), konkrétne priamo pod poterom...Prerábame starší rodinný dom, na tu dobu relatívne dosť poctivo postavený...s vlhkosťou nemáme výraznejšie problémy. V rekonštrukcii sa nachádzame vo fázy podláh, chceme sa vrhnúť na potery. V kuchyni neriešime žiadne podlahové kúrenie...len základová doska (14 cm), hydroizolácia (ano /nie), cementový poter 5,3 mm a dlažba. Moje obavy sú, že s hydroizoláciou mi vlhkosť aj minimálna vyrazí do stien. Nemám možnosť sa s hydroizoláciou napojiť na izoláciu stien po celom obvode...Preto dakujem za každú priamu radu, že čo je menšie zlo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V skladbe ti chyba izolacia a hydro by som dal a snazil sa spojit co najviac
Odpovedať
Pisete: - s vlhkostou nemame vyraznejsie problemy => po vymene okien - znizeni cirkulacie vzduchu a instalacii parozabrany sa mozu (nemusia) zacat objavovat problemy suvisiace s vlhkostou - V kuchyni neriešime žiadne podlahové kúrenie...len základová doska (14 cm), hydroizolácia (ano /nie), cementový poter 5,3 mm a dlažba. => ak uvazujete o radiatoroch a pod podlahou nebudete mat ziadnu tepelnu izolaciu, tak si kupte aspon dva pary ponoziek a pre navstevy nejake teple papuce. Na studenej podlahe sa ani ziadne deti nebudu moct hrat - viem o com hovorim, rodicia maju stary nezatepleny dom, radiatory zerave a podlaha ako psi cunak, ci leto ci zima, podlaha je studena ako slak. Nad podlahou 17-18st, pod plafonom vyse 30st.. Urobte tu prerabku poriadne, lebo k zmene zlozenia podlahy sa uz nikdy nedostanete. Posudte nutnost podpilenia niektorych stien, taktiez vykopat podlahu nizsie, aby ste mohli urobit aspon najnutnejsiu tepelnu izolaciu (aspon 10-12cm). Setrite na inych veciach v inej faze vystavby, nie uz teraz na zaciatku a na tom, co je naozaj nevyhnutne! PS Obavam sa, ze sa na tomto fore za nejake 2-3 roky ozvete s prosbou o radu, co s plesnami..
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser minuly rok sme akurat stihli dokoncit zakladovu platnu a tento rok ideme teda budovat , po dlhom rieseni , motani , zistovani nam podlaha vychadza pre elektricke podlahove kurenie - folie takto : - hydroizolacia 1cm - tvrdený polystyrén 10cm (EPS150 v dvoch vrstvach po 5cm) - odrazová podložka 5,0 mm - vykurovacia fólia 0,32 mm - krycia fólia 0,25 mm - hrúbka poteru anhydryt 5 cm jedine co sa nevieme zhodnut tak to je ci na to dame drevenu podlahu alebo nejaku dlazbu.... co myslite ?
Odpovedať
@extraoblek Riadne si preverte funkcnost takych folii, najlepsie by bolo najst niekoho nezavisleho, kto s tym ma osobnu viacrocnu skusenost. Treba mat v hlave zapnute kriticke myslenie, nepocuvat iba argumenty predajcov. Co sa tyka povrchu, tak u drevenej podlahy ratajte s celoplosnym lepenim, /aj tusite, kolko stoji 1m2 hotovej podlahy?/ takze klasicka dlazba by bola vhodnejsia. Ja mam pred elektrickym priamym vykurovanim respekt, lebo osobne som pocul mozno aj od 10 ludi to, ze pri dalsom dome by zvazovali pravdepodobne iny typ/zdroj tepla/vykurovania. Je vhodne skor do kvalitne zateplenych NED stavieb, ktore dosahuju parametre priblizujuce sa pasivnym domom.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser no popravde pobehal som asi 3 firmy z kazdeho mozneho typu kurenia - okrem moznosti spojenych s plynom kedze plyn v celej obci nie je , dalej kazdy sused ma podlahove kurenie foliami a kazdy spokojny podlahy - no to je prave ta vec ze drevena s montazou lepenim atd nas vide kopec prachov , tak preto som tu pisal ze naberiem kus nazory ludi ktory to aj maju namontovane a nie ludi co maju vodne poldlahove kurenie a na tom vinyl napr :D cize nieco co mi vobec nepomoze ...
Odpovedať
@extraoblek Maju vasi susedia tie folie, co sa davaju pod beton? Lebo ja poznam: kable co sa davaju do betonu, pripadne folia pod nivelacnu vrstvu, ale najcastejsie som pocul o folii, co sa davala pod dlazbu do lepidla. Ja som jednoduchy clovek z dediny, byvam na konci ulice, takze musite pochopit, ze nemam sancu vediet vsetko ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser susedia maju folie a zaliate pod beton alebo anhydryt a su velmi spokojny , celkovo co tak zistujem tak firmy vsade odporucaju anhydrytovy poter a foliu dat pod neho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?