Velkoformatova dlazba, praskanie?

Zdravim Vas, chcem sa spytat tych, ktori maju velku dlazbu uz par rokov 60x120, ci nemate problem, ze dlazba praska? Mame zarezervovane a vyplatene dlazby uz 3 mesiace a teraz mi obkladac povie, aby nam vratili peniaze a ze vsetky dlazby mame vymenit za mensie formaty, lebo nam to popraska, i ked vedel uz min rok aky velky format bude a nebol ziadny problem. Bol sa pozriet na jednej novostavbe a zevraj im popraskala. Zaujima ma Vas nazor a tiez, ci je potrebne aj speci lepidlo mame podlahove kurenie, lebo o tom sa nezmienil. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zanettle aby dlazba popraskala kvoli velkosti to bude nejaka blbost, skuste vymenit obkladaca..
Odpovedať
@rusty727 tvrdi to, ze taky velky format bude praskat, haha no uz nad tym rozmyslam, lebo špekuluje
Odpovedať
Ja mám na starom byte 120x60 a za cca 6 rokov nepopraskalo nič. Teraz na dome sme dávali 180x120 a nebol s tým žiadny problém.
Odpovedať
@zanettle No bud nevie alebo sa mu nechce s takou velkou dlazbou pracovat.
Odpovedať
@pavol_skalicky och krasny velky format, mate podlahove kurenie? Ak ano, kolko dni ste prekurovali poter? Daval Vam obkladac aj specialne lepidlo?
Odpovedať
@zanettle pozri si moj fotoalbum, ako som kladol presne taku dlazbu, alebo radsej nech si to pozrie tvoj obkladac, aspon sa ako tak citam daco nauci od laika🙂 PS nikde nic nepraska, lebo je kvalitne polozena!
Odpovedať
@zanettle pán ma zrejme prvú skúsenosť s takýmto rozmerom a trochu sa zľakol. Nerozumiem prečo by veľkoformátová dlažba mala praskať pokiaľ je dobre urobená netreba sa ničoho báť.
Odpovedať
@zanettle ak sa obávate značky respektíve kvality lepidla použité značku mapei a nemusíte si lámať hlavu.
Odpovedať
Ahoj. Ja som si ukladal sam 120x120. Lepil som lepidlom triedy S2 určeným na tento format. Omylom som zabudol nastaviť max teplotu vody v podlahovke a pustal som tam tyzden 55°C vodu. Nic neprasklo tak si neviem predstaviť preco by to malo len tak praskat. Ano moze to praskat ked použiješ lacne lepidlo ktore neni urcene na taky format. Myslim ,ze ta chce dohovoriť pretoze ukladať takyto format aby to bolo ozaj pekne je casovo náročné.
Odpovedať
@zanettle Priklanam sa k nazoru ze vymente obkladaca. Mame dlazbu 120x60 na 60m2 s podlahovym kurenim a nepopraskalo za 2 roky nic. Lepidlo sme davali Flexi na podlahove kurenie, nie obycajne.
Odpovedať
Špekulant alebo fušer.
Odpovedať
@zanettle no obkladač si predtým chodil merať poter nejakým vlhkomerom a až keď to bolo pod nejakú hodnotu tak sme to realizovali. Lepidlo neviem aké dával. Dostal som naňho odporučenie tak som mu plne dôveroval.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@bederko este sa mozem spytat, aku mate hrubku? My mame 9 mm
Odpovedať
@unripko je to dost mozne, kedze mi vravel, ze ma uz 3 ponuky na novostavby a my sme boli dohodnuty uz od min roku. Aku mate hrubku dlazby?
Odpovedať
Profilova fotka
Vymenila by som obkladaca. Mozno sa mu len s takym velkym formatoch nechce babrat
Odpovedať
@zanettle čo keby ste sa o tom porozprávali s ním? nech vám to bližšie vysvetlí. pravdepodobne mal on alebo niekto známy zlú skúsenosť s určitou konšteláciou hviezd, kde figuroval aj veľkoformátový element. a nie je ochotný prijať riziko, ktoré z toho vyplýva... a jasné, najlepšie cesta je vymeniť majstra. vždy sa nájde niekto menej skúsený, ktorý nevie, aké sú riziká. možno to dobre dopadne, možno nie. z vlastnej skúsenosti viem, že investori majú požiadavky, ktoré nie sú v súlade s mojimi skúsenosťami. bol čas, keď som také zákazky slušne odmietal, ale vždy sa nájde partia, čo to zákazníkovi spraví a nad daným problémom sa ani nepozastaví (buď z neznalosti alebo ignorancie). teraz ich písomne upozorním na riziká takého spôsobu zhotovenia a ak to zákazníkovi robíme, tak si za to nesie zodpovednosť sám.
Odpovedať
@zanettle 8 mm hrubku mame. https://www.siko.sk/dlazba-porcelaing...
Odpovedať
@zanettle Podlaha je 6mm ta je 120x120. A steny mam 60×120 a tie su 9mm. Prekvapivo ta tenká na zem bola mega pruzna a nepraskala. Dlazba tubadzin takze relativne drahšia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?