Skladba podlahy poschodovy dom s podlahovym kurenim

Ahojte, Kupujeme rozostavany dom, kde v projekte su nasledovne skladby podlah: Skladba podlahy prizemie: Podlahova krytina 10mm Samonivelizacny poter 10mm Cementovy poter s prisadou Gabolith 40mm Systemova podlahova doska Gabotherm 40mm EPS 100 150mm Glasbit G200 nataveny Podkladny beton SPOLU podlaha prizemie 250mm Skladba podlahy poschodie: Podlahova krytina 10mm Samonivelizacny poter 10mm Cementovy poter s prisadou Gabolith 40mm Systemova podlahova doska Gabotherm 40mm Betonova zalievka 50mm Zelezobetonova stropna doska SPOLU podlaha poschodie 150mm Mam k tejto skladbe podlah par otazok: 1. Samonivelizacny poter asi nebudeme robit, bude sa robit poter tym padom hrubky 50mm, je to dost? Nezvykne sa davat 60mm? 2. Nemame este dodavatela na kurenie, mozeme ratat ze tych 40mm je vyska kurenia ak uz kurenie bude akekolvek? 3. Betonova zalievka na poschodi - na co je potrebna? Moze sa vynechat? 4. Ak by sa betonova zalievka vynechala, znizi sa celkova vyska podlahy na poschodi o 50mm (konecna vyska podlahy by bola 100mm) alebo je dobre tuto vrstvu nahradit napriklad krocajovym EPS? Kedze potrebujeme v prvom rade objednat okna, potrebujeme vediet konecnu vysku podlahy, kvoly zameraniu okien.
Odpovedať
1. Nivelák pod systémovú dosku je zbytočný. Ak robíš cementové potery môžu byť kľudne 5-7cm. Ak sádrové anhydrid tie vedia byť tenšie do 4cm. Nivelák má logiku len nad poterom ak je tento krivý. 2. Nie som si istý, či tá systémová doska gabotherm nemá 3,5cm? To si zisti. 3. Betonova zalievka 50mm ??? neviem čo tým autor myslel. Na železobetónovú dosku ak ju ozaj máte, sa zvyčajne položí systémovú doska kúrenia a vykurovacie trubky v nej naťahané sa zalejú do poteru rovnako ako v 1. Možno chce projektant v zálievke tahať po zemi vodovodné trubky alebo elektriku. Ale to sa dá poriešiť aj podlahovým EPS. Čo je cenovo lepšie neviem, no takto by to bolo oveľa rýchlejšie. Nemusíš čakať kým za dlhé týždne preschne. Ak bude vrchný poter krivý (vyberajte fy z Trstíc a nebude), môžete opäť dorovnať nivelákom. Poter je ovela lacnejsí ako nivelák. Kto však kladie vinyl väčšinou dokope gazdinú do niveláku, lebo za túto srandu sú slušné grošíky.
Odpovedať
Nivelak pod systemovu dosku nemal byt, nivelak mal byt pod podlahou. Nivelak vsak nechceme robit, preto o tych 10mm nivelaku bude hrubsi poter, bude teda 50mm. Ci tam bude gabotherm neviem, to zavisi od kurenara, ak bude systemova doska 3,5 cm, tak sa spravi o 0,5cm hrubsi poter (55mm - 5,5cm), skor ide o to ci stacia tie 4cm, ci to nebude viac (potom by sa poter musel zas davat tensi). Zelezobetonova doska je, tiez neviem naco tam davat dalsi beton a cakat tyzdne na vyschnutie.
Odpovedať
Ma vyznam davat hydroziolaciu na prve poschodie? aky?
Odpovedať
Hydroizolacia je iba na prizemi - Glasbit G200 nataveny. Na poschodi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka_28 Musíte vedieť ,aký systém podlahového kúrenia použijete. Cementový poter musí byť nad trubkami kúrenia min 25mm. Ak idete ,ako amatér manipulovať s výškami konečnej podlahy, tak si najskôr skontrolujete výšky dverných otvorov. Tie sa vždy budujú na konečnú výšku (nulu) podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@adka_28 Ak sa jedná o individuálny projekt mala by tam byť aj informácie o zhotoviteľovi projektu tak by som sa ozval priamo jemu a ak mu vysvetlíte situáciu že kupujete rozostavaný dom tak by mohol byť ochotný s vami vaše otázky prebrať lebo môžeme dumať koľko chceme aj tak bude najlepšie vedieť načo je na ŽB doske ešte 50 mm poter ten kto to tam nakreslil.
Odpovedať
Dverne otvory este nie su. (nie su spravene priecky). Ak je minimalna vyska cementoveho poteru 25mm, tak je to v poriadku. Projektant hovori, ze v pripade ak je ZB doska rovna, betonova zalievka nemusi byt, kazdopadne schody boli naplanovane na vysku podlahy 15cm (posledny schod bude vybudovany skladbou podlahy) cize tych 5 cm by tam chybalo, a bude ho potrebne zamenit za EPS.
Odpovedať
@radoslavc Nie, žiadny. Max sa zvykne sa dávať len pás pod priečky, vraj proti prenosu zvuku. Ale na to je lepší korok ak chceš zainvestovať. :-)
Odpovedať
Vo všetkom súhlasím s @ pripad001, inak podlahové kúrenie je podľa mňa jedno z najlepších.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?