Podlaha pre psa v dome

Dobry den, akurat riesime aku podlahu dat do domu a zvazujeme viacere alternativy. Najviac teda dlzaby a laminat. Najradsej by som bol za laminat, dokazal by som si ho polozit aj sam a usetril by som. Ale tu nastava jeden problem: Poskriabe pes laminatovu podlahu? Mam ridgebacka kt ma okolo 40kg a samozrejme nejake nechty. Neviem, ci laminat je prave podlaha, kt je dostatocne odolna. Ano viem, ze su rozne triedy tvrdosti, ale prakticka skusenost je na nezaplatenie, tak budem rad za nejake info/rady. Co sa tyka pohodlia pre psa, tak ci je tam dlazba, alebo laminat, tak je to asi jedno. Smyka sa to podla mna rovnako. Dakujem za pripadne rady.
Odpovedať
@radottrado pre psa staci udupana hlina.
Odpovedať
Zalezi aj od tej tvrdosti, ale my sme mali v byte z mm, ked sme mali psa a teda problem nebol. Nebola poskriabana podlaha ani nic. Horsie by to bolo pri drevenej podlahe. Ale takto nie.
Odpovedať
Mame vyse 40kg bobtaila, podlahu nie moc kvalitnu, ale nie je ani len stopa po pazuroch.
Odpovedať
@igor256 a este aj usetrim 🙂 @zerex4 laminat z merkury market? Aku tvrdost prosim? @batwoman tiez laminat? Aku tvrdost prosim?
Odpovedať
@radottrado taktiez si myslim, ze ked zvolite lepsiu tvrdost, tak by problem nemal byt.
Odpovedať
A nad vinylom alebo nejakym kompozitom ste nepremyslali? Cojaviem u rodicov je laminat aj dlazba a vsade museli dat koberce, lebo pes sa isiel zabit ako na korculiach. My mame doma macky a dali sme drevo. Uz je to vidiet, skrabance po pazuroch, ale nam to zase az tak neprekaza 🙂.
Odpovedať
@radottrado to uz si presne nepamatam, je to znacka Classen, 10mm, s V drazkou, viac uz neviem 😁 ale kazdopadne podlaha stoji za prd. Ale psica na nej este nic neznicila.
Odpovedať
@batwoman super, dik 🙂 este podotazka, nejake pripadne "nehody" nerobia problemy laminatu? Ked je psik starsi a tak..
Odpovedať
trosku riziko mat psa v interieri to ani nehovorim ked sa 3-4 razy za den nedajboze vyspini ak laminat tak urcite najvacsiu tvrdost u dlazby je to jedno skor som za dlazbu
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola to sa smyka to je fakt, to u nasich tiez Beny ten ked nieco, ze pocul z vonku nejake zvuky a utekal od jedneho okna k druhemu to jak na klzisku 😄
Odpovedať
My mame sice lahsieho psa, no mame laminat aj dlazbu. Na dlazbe je ako na korculiach, no na laminate v pohode, nie su ani pazure ani nic. Jedine co ma obcas vytaca, tak ked sa v noci plizi do detskej a ja pocujem tie pazuriky.
Odpovedať
@radottrado no ja som sa bala obcasnej mlacky, ked bola steniatko, lebo prave v tomto je ta nasa podlaha hrozna, hned napuci, ale nasli sme mlacku vari len raz a ok. Ale po takom vyliatom bublifuku, nas laminat puchne ako besny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
15rokov sme mali labradorku 35kg, nevsimli sme si nejake stopy ci uz na lacnom laminate v detskych alebo drahsom v obyvacke ...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali laminát, vinyl a teraz máme drevenú podlahu. Dva psy - weimar a ratlík. Šmýkalo sa všade rovnako. Vinyl - škrabance, ale nie od psov, od iných vecí a zostávala špina v tých škrabancových ryhách. Laminát sme mali Quick step a super, ani jeden škrabanec sme nemali ani od psov, ani od iných mechanických poškodení. A to sú naši hafani riadni blázni.
Odpovedať
@radottrado pokiaľ nemáš pevný koberec na každom povrchu v dome ,byte sa pošmykne, ale len vtedy ak chce rýchlo odštartovať či zabrzdiť, časom sa naučí kráčať kľudne našlapuje len na vankúšiky tak isto ako mačka
Odpovedať
Profilova fotka
psovi sa sice smyka na laminate, ale to by som nepovedal, ze je nejaky problem, mam znamych, co maju vnutri dvoch psov, laminatovu podlahu a skrabance ziadne. Sice je pocut, ked cupitaju, ze pazurami po podlahe ale nic na nej neostane.
Odpovedať
pokial vyberies kvalitnu laminatku, tak skrabance by byt nemali. smykat sa mu bude podla mna na kazdej podlahe rovnako
Odpovedať
Super, dakujem za rady/skusenosti 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?