OSB lepenie alebo srubovanie

Zdravim vas, mam otakzu ohladne spajania 2 OSB rovna hrana 22+12mm, osova vzdialenost tramov 72cm medzera medzi 62cm ,ktora varianta je lepsia 1: lepit PUR lepidlom Wolf Montážne lepidlo (PUR) - FIX SPEED 90S + na podperach priskrutkovat 2: medzi dosky 3mm mirelon a taktiez zosrubovat, pripadne mozem pridat vystuhu aj kolmo na hranoly. Mam obavu ak lepidlo povoli aby to neskripalo. Bude ta tenka 12mm doska plnit vobec nejaky ucel (mam ich cize kupovat nemusim)? Diky
Odpovedať
@hubo737 aku funkciu maju tie OSB dosky?
Odpovedať
@igor256 Je to podlaha, resp. casom nato pojde plavacka.
Odpovedať
@hubo737 prečo si nedal OSB s prerodrážkou?
Odpovedať
Odporúčam určite perodrážku aspoň tú spodnú je drahšia ,ale riadne to spevní a oveľa menej vŕzga. Teda ak som dobre pochopil, že máš len 12mm a hrubšiu kúpiš... Ja som lepil vrstvy penou.
Odpovedať
@zicher @dodok Bohuzial mam aj 22ku uz (nekupival som ich) kazdopadne spravim aj pricne podpery kde sa budu spajat. Mne sa pozdava lepenie tych dosiek, len sa obavam co ked to povoli.
Odpovedať
@hubo737 aj ja sa obávam, že lepenie nič nevyrieši.. Priečne podpery hej, pokiaľ bude rovná udusaná plocha pod, mohlo by to vydržať.. Určite pokladať plávačku naprieč spojmi, teda naprieč tými dlhšími.. tie kratšie skúsiť prispôsobiť, aby nelícovali. Ja som robil nad podkrovím taký špic na skladovanie, cca 6x5m plochy. Dával som 22mm perodrážku naprieč hranolov. Šroboval som priamo do hranolov, všetky perodrážky sú nepodložené, dosky pérujú, ale všetky perodrážky držia, žiadna nepovolila..
Odpovedať
Lepiť aj skrutkovať. Lepiť celoplošne lepidlom Den Braven Hybri Floor. Mám tak spravené podlahy v celom dome. Síce OSB s perodrážkou, no ale keď ináč nedáš, pôjde to aj bez. Do drážok som dával silikón aby nevŕzgalo, tak skús dať medzi hrany dosiek, mohlo by to pomôcť.
Odpovedať
@petiar Vdaka, je to sice o nieco drahsia varianta ako pur ale vyzera ze to je celkom dobra volba, pouzili ste tu 8400 a nanasali stierkov A2 alebo zubovou ?
Odpovedať
Profilova fotka
@hubo737 - osova vzdialenost velmi velka.. max. 40 cm.. - bez perodrazky nezacni ani robotu.., alebo pod kazdym osb bude prechadzac tram durch.. - lepidlo mozes nemusi davat, ale srobovat ano - 22mm osb je prilis tenka tenka...
Odpovedať
@mimms @petiar Zdravim ak by som tu tensiu predsa len kupil (z 12tky nieco vymyslim) pomohla by aj 15tka PD ? ( lebo uz to moc vyzsie ist nemozem aj koli vyske) No a v pripade ze ta tensia by bola s PD, kde by ste ju dali, pod tu 22/ku alebo nad. Vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?