Vinilova podlaha lepit alebo nelepit

Ahojte, neviem ci tato tema tu uz bola rozoberana.. je treba lepit vinil ci staci pokladka na sucho ? Na sucho myslene na podlozku pre vinil urcene. davali ste dierkovany podlozku kvoli lepsej priepustnosti tepla z podlahoveho kurenia alebo klasicku podlozku staci... podklad anhydrid.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam tiez anhydrit, ktory som po vyliati este prebrusil. Idem klast vinylovu 3mm podlahovinu v 4m sirke priamo na anhydrit bez podlozky. Na kraj len listy bez lepenia.
Odpovedať
@milosduris mne povedali ze netreba to brusit, je to hladke. to mlieko som poctivo ocistil. Kedy to mas v plane klast ? ci by som pockal na tvoje referencie, ci to to bez podlozky nebude hlucne... a neviem ci som spravne pochopil poslednej vete, ze ani listy nebudes lepit... teda pokladka na sucho.
Odpovedať
Profilova fotka
@mukmak To vraveli aj mne ze to netreba brusit, ale ked som si prebehol rukou po podlahe, tak som citil drobne vlnky. Tie som prebrusil. Obcas odkvaplo z toho zrovnavacieho nastroja a urobilo hrbol atd... Dalsia vec, na povrchu bola to mlieko, ktore branilo v odparovani vody. Po odbruseni mi rychlejsie vysycha podlaha. Okrajove listy dam na hmozdinky do porfixu, vinyl dam okolo steny s 3-5mm medzerou. Este nemam omietky, takze podlahovinu budem klast asi mesiac az dva po omietkach. Nech to vsetko dobre vyschne. V zime bude suchy vzduch, bude sa dobre vetrat. Tiez mam nonstop pusteny odvlhcovac. Ten nam vytiahne denne 15-20l vody zo vzduchu.
Odpovedať
no ja uz som potom dalej, ja som daval v maji omietky, anhydrit v auguste.. a podbitie som dokoncil koncom septembra. Ja to uz ma vyschnute na totalku. Mam cehlovy barak. okrajove listy tiez planujem dat tak ako pises. len to lepenie sa mi moc nechce.. aby sa to dalo aj pekne dat dolu a ne potom bojovat s kazdym jednym platom. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mukmak Presne tak. Za par rokov, az bude treba vymenit niekde poskodeny vinyl, trhat to aj s podkladom sa mi ozaj nechce!
Odpovedať
@milosduris a ked ho naklikáš tiež musíš dávať dole viac ako len poškodený diel, mne ked sa poškodí tak že sa nedá opraviť,malé dierky ide zatmeliť, mám lepený len do drážok,nebol vtedy klik, tak dám na to celý nový, nebudem sa babrať deň odstraňovať starý
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Davat na seba dve vrstvy vinylu sa da, pokial nemas podlahove kurenie. Inak sa ti zvysuje tepelny odpor podlahy a horsie ti prestupuje teplo z kurenia! Ja mam el. podlahove kurenie, preto davam tenucky vinyl a nie hrubsi klik.Neviem si predstavit aky izolacny odpor maju dva vinylove kliky na sebe...
Odpovedať
@milosduris len ja mám radiátory , niekedy o podlahovke ani nesnívali, zmenil som len dlážku, tá už vrzgala na plávajúcu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?