Elektrické kúrenie a lepenie podlahy

Profilova fotka
V obývačke, kuchyni a jedálni chcem dať laminátovú plávajúcu podlahu QUICK Step, ktorá sa spája klikom. Do spální som navrhla dubový masív, ktorý podľa cenovej ponuky sa bude lepiť. Neviem si predstaviť, že mi elektrické rohože alebo fólie zalejú lepom. Predpokladám, že lepidlo je izolant. Existujú aj podlahy z masívu, ktoré sa spájajú klikom a nelepia? :-)
Odpovedať
@riama276 lepidlo nieje az taky izolant, ten vzduch medzi plavackou a kurenim je ovela vacsi. lepsia sa aj dlazdice na podlahovom kureni. Ale mas aj drevene plavajuce podlahy. osobne ak tato volba,radsej do spalne laminat a do jedalne krasne drevo, chodit naboso po dreve a laminate je velky rozdiel. lutujem,ze sme mali kedysi laminat.
Odpovedať
S masívom by som na podlahové kúrenie radšej nešiel - resp. by som to vôbec neodporúčal. Každopádne i vrstvené veľkoplošné parkety v kliku alebo laminát je lepšie na podlahové kúrenie lepiť. Je tam určite lepší prestup tepla ako pri plávajúcej pokládke, keďže podlahovina je priamo v kontakte s podkladom. Lepidlo by som vôbec nebral do úvahy ako nejakú relevantnú vrstvu v skladbe podlahy alebo ako izolant. Rozhodne dominantným izolantom bude práve drevená podlaha a masívna o to viac. Vo vašom prípade by som Vám ešte odporučil poobhliadnuť sa po alternatíve vinylových lamiel imitujúcich drevo (pokiaľ chcete tento dizajn). Rozhodne sú vhodnejšie na podlahové kúrenie ako laminát resp. drevo. Sú prijemnejšie na povrchu a hlavne teplejšie v nevykurovacej sezóne ako laminát.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?