Nivelizacia + polystyren + nivelizacia

Ahojte, kompletne rekonstruujem stary 1-izbovy byt, kde hlavna izba ma podlahu (zakladny panel) nizsie o 4-5,5 cm od zvysku bytu. Chcel by som rovnu podlahu bez prechodovych list v celom byte. Moja otazka (idealne na profesionalov): mozem prosim podlahu v izbe vyrovnat nivelizaciou, na nu dat separacnu foliu + podlahovy polystyren + dalsiu foliu a potom dat dalsiu nivelizaciu uz na cely byt? Este som rozmyslal, ze naliat do izby 4-5 cm betonu a cely byt vyrovnat nivelizaciou. Len som vypocital, ze beton by vazil asi 1,5 tony, co je extremna zataz na miestnost v starej bytovke.
Odpovedať
Skus suchu podlahu ako naprikald fermacell, cemwood atd
Odpovedať
suchy podsyp, dosky, potom to vyliat nivelciou ... ta separacna folia a "dalsia" folia by tam mala byt naco ?
Odpovedať
@uhlikova_stopa Fiha, vyzera to vhodne. Precitam si o tom viac, dakujem. @shadowmilan Tiez dakujem. Niekde inde som tu cital, ze nad polystyrenom by mala byt folia, aby ho nivelizacia (chemicky) neposkodila, nie?
Odpovedať
A ten postup s polystyrenom je tiez ok? Pripadne podsyp + polystyren + folia + nivelizacia? Polystyren sa mi paci, ze dobre izoluje, lahko sa s nim pracuje a je lacny.
Odpovedať
zalezi aky podsyp zvolite, ak piesok, ok, ak chcete ten suchy lahky, to su velke gulicky, to by som uz predpokladal ze sa zaryje aj do xps ...takze tam by urcite musela ist nejaka pevna roznasacia vrstva ... tiez nivelacia je tenucka na eps aj xps ... takze si spravte suchy podsyp, eps, a osb napr a spravte to do vysky finalnej, kde bude vo zvysku domu ak znivelujete aby to bolo zarovno, zbytocne davat potom ninvelaciu, vyskus si urobite podsypom alebo eps alebo hrubkou osb ... takze maximalne ako pisem, folia tam nemusi byt, ako by ho asi tak nivelacia chemicky poskodila ? ved ani pod omietku nejde :D to tak maximalne folia medzi asfaltove pasy a eps ...ale to v dnesnej dobe tiez uz neplati, ak si to niekto stale mysli, vyvracat mu to nebudem, nech si da foliu ...
Odpovedať
Ano aj to riešenie s podsypom (podsypáva sa kremičitým pieskom ak sú väčšie nerovnosti) + polystyrénom je v poriadku. Ja by som dokonca išiel asi najradšej touto cestou a použil by som kročajový polystyrén, aby sa mi neskôr nestalo, že mi dolný sused bude vravieť, že nad ním veľmi čipovej a mám byť potichšie
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, zvyčajne sa takáto podlaha dá vyrovnať skladbou: 1. Polystyrén, 2. Dilatačná okrajová páska, 3. Separačná fólia, 4. Samonivelizačná stierka, alebo liaty poter, no tu je to obmedzené hrúbkou skladby. Pri takejto skladbe, kedy treba dodržať hrúbku poterovej vrstvy 25-30 mm, veľa priestoru na polystyrén nezostáva (cca 20 mm). Tu je lepšie pouvažovať nad ľahčeným betónom. Keby ste sa rozhodli pre polystyrén, tu je pár odporúčaní: Ako prvú vrstvu treba uložiť polystyrén v požadovanej hrúbke a pevnosti (EPS 150S, EPS200S), ktorý sa položí priamo na podkladný betón. Pri týchto nerovnostiach nie je potrebné vyrovnávať podklad. Na steny uchytiť okrajovú dilatačnú pásku s fóliou hrúbky min. 5 mm. Polystyrén prekryť separačnou fóliou. Vyliať samonivelizačnú stierku KREISEL EXPRESSBODENSPACHTEL 419, alebo liaty poter KREISEL ANHYDRIT-FLIESSESTRICH 459 v min. hrúbke 30 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?