Polystyren na podlahu namiesto dosky z kamennej vlny

Ahojte. Chcela by som sa Vas opytat. Ideme o chvilocku riesit podlahu a projektant nam naprojektoval dat nie polystyren na podlahu ale dosky z kamennej vlny "ROCKWOOL STEPROCK ND" v hrubkach 5 a 6 cm. Nemyslite si ze je to trocha do bungalowu zbytocne a drahe? Nemohol by sa namiesto toho pouzit obycajny polystyren? Ak ano, aky konkretne ste davali vy? Dakujem Vam krasne. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocka13 máte pravdu
Odpovedať
Eps 100/150s.
Odpovedať
My sme akurát dokončili pokladku polystyrénu hrubka 160 -50/50/60
Odpovedať
@vianocka13 ahoj, my sme dali eps150, 6+6cm, bungalov, ale už by som išla do vlny. Mame betónový poter, final drevená 3-vrstvova podlaha, neviem kde je príčina, ale otrasne to pri chôdzi duní. Teda pre mna veľmi negatívne prekvapenie.
Odpovedať
@vianocka13 ja idem dávať 4 + 4 cm styrodur, podlahové elektrické kúrenie, 5 cm cementový poter, dlažbu...
Odpovedať
@salinda789 u vás je predpokladám problém vo vrstve medzi betónom a drevom.
Odpovedať
Mam EPS 200. Oproti EPS150 tam bol minimalny cenovy rozdiel. Cim je vyssia tvrdost polystyrenu, tym mensia sanca, ze si bude podlaha (poter) sadat. No a ked som pred pol rokom riesil unik vody, prva otazka pana z firmy ktory to prisiel susit bola, aku mam izolaciu pod poterom. Povedal ze dobre ze je tam polystyren, kvoli nasiakavosti. Kym polystyren do seba vodu takmer nenatiahne, doska z mineralnej vaty sa napije ako spongia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?