Zle uložený podlahovy polystyren?

Ahojte prosím vás bolí nám ukladať polystyren, a zatiaľ majú hotové prvé poschodie a nedávali druhu vrstvu do kriza ale rovno na to, previazala sa tak len spara vedla seba, myslela som ze keď to dáme spraviť ze to bude na 100% a netreba tam behať kontrolovať.. zevraj to nemá vplyv na funkčnosť ze to je len tepelná izolácia ale keď pozerám všetci to ukladajú do kriza, môže s tým byť v budúcnosti problém? Druhé poschodie si už usledujeme. Druhá vec je dilatacny pas, ten nedali hneď ale ze ho ohnu a uložia nakoniec, je to ok?
Odpovedať
nuz, ako otazne je ako velmi to vadi ...ak je to natesno tak nie, no ja som napr. daval jednu vrstvu aj ked bolo na tesno, prilepil som penou o seba ... na kriz sa to dava prave kvoli tomu ... necakal by som, ze ak to niekomu dam urobit, urobit to horsie, ako ked by som si to sam robil 1x ono, zas ked sa to doporucuje tak by to tak mohli robit, lebo to nieje zas o tolko zlozitejsie, ze ? a nevidel som ani nijake rozpory a hadky, ze preco nie ...takze by stym asi kazdy logicky zmyslajuci clovek suhlasil ... a uz to nevedia prehadzat ? ci jasne, nechce sa im, lebo to nezaplatite asi ... diletacia aka ?ved tu tam dajte, alebo ju daju potom alebo pri potery ...je jedno kedy si ju date ...budete ju akurat preskakovat ...alebo ak davate podlahove ...tak potom asi ... zalezi ci poter si anhydrit ...
Odpovedať
@aklatanmal ta dilatacia je ok, patri medzi poter a stenu
Odpovedať
Profilova fotka
keby sme tak neplýtvali prostriedkalmi, tak použijem o 30% menej PS a v spodnej vrstve vynechám medzery. A na dilatáciu používať stlačiteľné materály nie PS
Odpovedať
Profilova fotka
@aklatanmal polystyrén na poschodí...ako že medzi dvoma poschodiami? smiem vedieť akú to má plniť funkciu?.....lebo ako to má fungovať ako zvuková izolácia tak EPS na to určite nie je vhodný.... dilatačný pás sa dáva tesne pred robením poteru.
Odpovedať
@eagleowl No ja som napriklad dal na poschodí 10cm eps, pretoze mi to umoznilo schovat potrubia v kupelni a mat vsade roznaku nulu na finale... A dilatacny pas - ak mas dve vrstvy, tak je vcelku v poho dat ho po prvej vrstve a pritlacit k stene druhou, nemusis mat tym padom ani samolepciaci, ani ho nijak uchytavat.. ale to len rak na okraj.
Odpovedať
@jan45 a čo prúdenie vzduchu?
Odpovedať
@aklatanmal viac foto by bolo lepšie. Pri pokládke je dôležité aby boli dosky tesne pri sebe, aby neboli špáry. Ak sú tesne pri sebe a medzera medzi nimi vyjde na seba tak to nevadí. Veď aj tak keď by dávali do kríža tak je pravdepodobné, že by im medzera vyšla na seba (pri rozmer dosky 1x0.5m)
Odpovedať
A dilatacny pas je takto ok? Najskôr tam nebol tak sme ho dali dodatočne, pritlaci ho poter?
Odpovedať
@aklatanmal na rovnej stene áno, rohy treba urobiť pekne. Inak hento je dosť biedny dilatačný pás (slušne povedané). Váš je veľmi tenký, lepší je taký penový 8-10mm (často býva modrý). Na polystyrene by mala byť fólia aby voda z poteru netiekla cez izoláciu.
Odpovedať
@aklatanmal takéto vzniká keď je roh zle. (foto z webu ozonius.sk , nie moje)
Odpovedať
Každý PS, každých rozmerov sa dá presadiť. Ja som robil v 2 vrstvách, odrezky z prvého radu sa použili na začiatok druhého radu, tj. minimum odpadu a žiadne kríže zo spár, druhá vrstva krížom, v prípade potreby začatá kratším kúskom. Prvú vrstvu som dokonca natavoval teplovzdušnou pištoľou v miestach spojov lepenky, tj. prvá vrstva poctivo uložená na plochu (nie visiaca a hojdajúca sa len na spojoch lepenky) a po 12 mesiacoch poteru žiaden defekt, žiadne "líhanie/usádzanie/sadanie" poteru. Som názoru, že nebudem dávať robotu, ktorú dokážem spraviť sám, robiť iným a už vôbec nie za peniaze, ktoré za rovnaký čas sám nezarobím! Tu som sa vyhral sám po večeroch až nociach a neľutujem! Každý robotník využije čas že tam domáci nie je, nadrbe to nejako za pár hodín, a dôsledky, ktoré ťa začnú zožierať po mesiacoch už z neho nevytiahneš....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?