Nivelačná stierka po pár dňoch začala praskať

Dobry den, chcel som dorovnat podlahu v kuchyni s obyvackou. Rozdiel medzi podlahami je od 0,4-2cm. Podlahu som dokladne vycistil, napenetroval, okolo som nalepil dilatacnu pasku, nechal som ju postupne vyschnut, bez priameho slnka, mnozstvo vody presne podla navodu. Nivelak som pouzil Weber nivelit profi do 15mm. Par dni po vyliati podlahy zacala podlaha praskat. Ked som ju chcel vysekat, tak som zistil ze vobec nebola prichytena a dala sa vysekat vo velkych kusoch (vid. posledne foto). Ako hlavny problem ma napad podklad, vyzera ze uz je tam vyliata nivelacna stierka (nie som si na 100% isty). Mate s tym niekto skusenost? Je to mozna pricina problemu? Dakujem.
Odpovedať
@andrej1984 odlúpila sa ti len nová nivelačka ? ak je podklad súdržný nemal by byť s tým problém, iba ak je hladký možno by sa hodilo prebrúsiť ho- zdrsniť (ak dávaš viac vrstiev nivelačky tak sa tiež prebrusujú), napenetrovať poriadne (ja som volal technikovi výrobcu niveláku a ten mi poradil úplne iné pomery riedenia penetrácie ako v návode)
Odpovedať
@andrej1984 a píšeš že si dával až hrúbku 2 cm a použil si nivelačku do 15mm. Nivelačka je háklivá vec a držal by som sa hrúbok, Takže buď ju dať na 2 krát alebo použiť inú nivelačku
Odpovedať
ešte ma napadlo pozor na prievan a teploty po vyliatí
Odpovedať
@tino2 odkúpila sa len dá nová vrstva. Len mne hlavne zaujíma dôvodov prečo sa to vôbec neprichytilo. Či nemám použiť nivelak na inej ako cementovej báze (sú aj také?)
Odpovedať
@andrej1984 to "dôkladné vyčistenie" je veľmi všeobecné... pokiaľ si to neprebrúsil, dôkladne nepovysával, a potom penetrák a ďalšie vysávanie, tak to nebolo ani zďaleka dôkladné... a prečo si dával 15mm nivelačku vo vrstve 20 mm je tiež záhada. ale ja to vidím na prípravu podkladu. pred nivelačkou mám rešpekt. videl som pár videí na youtube, ktoré sa špecializujú na opravy zle spravených nivelačiek. je to dosť veda. to nie je len vyliať...
Odpovedať
ahojte, dakujem za feedback ale fakt si nemyslim ze podklad bol zle vycisteny (ocisteny, povysavany a napenetrovany. Po penetracii som ho uz nevysaval, naco?) Hrubka 20mm bola asi na 5% plochy, zvysok do 15mm. To si tiez nemyslim ako pricinu ze to nikde nechytilo a dalo sa to tak lahko odsekat. Teda chytilo to iba na dvoch kuskoch kde bola povodna stena co som vybural, na tych par kuskoch bol poter a na tom poteri to drzalo vyborne. Skor by som ocenil nejaku radu ako to druhy krat spravit aby som to uz zafungovalo ako ma, napadli ma tieto scenare: 1. podklad natret adheznym mostikom a na to vyliat kvalitnejsiu nivelacku (https://www.obi.sk/vyrovnavacie-hmoty...) 2. na podklad dat tensiu vrstvu baukleber lepidla a nasledne kvalitnejsia nivelacka 3. na podklad dat poter a nasledne kvalitnejsia nivelacka + pri vsetkych plati dorzanie vsetkych pravidiel pre vyliatie nivelacky. Co si myslite? Mate niekto skusenost s takymto postupom.
Odpovedať
@andrej1984 jop, vsetko si urobil spravne a preto mas krasne vyrovnanu podlahu. nikde ziadna chybka a vsetko pekne 🙂
Odpovedať
@marekjahoda nie nemyslim si ze bolo vsetko spravne a skus aj poradit ak mas skusenost, ci?
Odpovedať
@andrej1984 skús zavolať technikovi od výrobcu nivelačky
Odpovedať
este pozeram ze tu na fore, jeden podobny problem bol v tom ze podklad bol anhydrid poter. https://www.modrastrecha.sk/forum/pod... Vyzera dost podobne. Predopokladam ze toto je mozna pricina, ak je v mojom pripade anhydrid podlaha a na to sa snazim vyliat nivelak na baze cementu. Mate s tym niekto skusenost? Dakujem.
Odpovedať
Ja by som videl problem v penetracii.nesmie byt starsia ako 24 hodin.podla mna sa tam usadil prach.penetracia musi byt k tomu urcena ,najlepsie na baze polymerov,super vec na to vyraba Uzin. Lial som od 3mm po 2cm v jednej miestnosti a drzi ako kliest.ale som rucne kotucom na kamen vybrusil,povysaval , 2x napenetroval(musi chytit taky priesvitny lesk)a potom vylial ,oni predavaju taku co ma v sebe nejake vlakna (sklene).Je to super nivelacka.A potom nesmie byt prievan a salave slnko(normalne som zatemnil okna)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?