Domaci recept na nivelacnu stierku

Ahojte všetci ,určite budete mnohí namietat lebo su samozrejme nejaké postupy,ale mam podlahu staršiu betónovú a potrebujem ju aspoň približne vyrovnať , rozdiel je cca 1. až 3 cm ,niekde som čítal že do cementovej zmesi sa pridá flexibilné lepidlo a že to drží podobne ako nivelak ,takisto ma napadlo či by sa nedalo použiť sklenené vlákno prípadne nejaký plastifikátor zmiešať cement s pieskom nariedko a tak vyliať koniec-koncov hľadám nejaký lacnejší spôsob na vyliatie výšky 1 až 3 cm a zvyšok dokončiť nivelakom vrecovanym máte nejaký recept ktorý by na podlahe ako náhrada bol dostacujuci ?ďakujem
Odpovedať
namietať? nieee, nám je to fuk. kľudne si tam nalej rimano uni, to je do takej hrúbky :-D :-D :-D ty asi nevieš, že spraviť kvalitne nivelačku je hotová veda. originál nivelačku. nie kadejaké pozliepané vrstvy kdečoho.
Odpovedať
@pedrisito cement len s vodou zmiesat do riedka a s tym to vyrovnas, mozes si pomoct polozenim roxorov na zem a podla nich urobit rovinu, aspon takto sa volakedy vyrovnavali podlahy. Mozno este duvilax do toho namiestat.
Odpovedať
@worker_falcon ano viem ďakujem , sám som videl veľa vydutych popraskanych , ale ak má niekto dobrú skúsenosť s niečím prečo sa nepodelit ,je dobré vedieť lacnejší samozrejme funkčný spôsob ...
Odpovedať
@originalx ďakujem ,nad niečím podobnym som premýšľal ,napenetrovat pred tým dobre očistiť ...asi základné veci sú aby dobre prilnula vrstva so starým betónom ,aby to nevypraskalo a ako tak vyrovnalo ...musi byť nejaký iný spôsob ako 12 e za predražený nivelak ,aspoň nech už ide co najtensia vrstva
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito - neviem o ziadnom DIY recepte na nivelak. Ak by to bolo take jednoduche, tak uz davno sa pouziva a nikto nekupuje vrecovany material. Ak by si tam mal dat to co tam ma ist, tak si s cenou za 10e/25kg materialu a to sa ti uz potom neoplati. Rozriedeny cement vo vode nema vlastnosti nivel.stierky. mas v podstate viac moznosti, zalezi na rozmeroch (m2) starej podlahy a vyske rozdielov. 1) vyburat stary beton a spravit to ako cement. poter -> nevyhoda buranie a prach+odpad, ale novy poter mozes spravit pekne do rovna bez potreby nivelizacie 2) vyplnit najvacsie diery styrodurom (3500+), pripadne lepidlom (ale tam si zasa na cene 5-10e/25kg) co je nasobne viac ako za cementovu mazaninu. Finalnu vrstvu (do 1cm) vyliat nivelizacnou stierkou (Baumit/Weber Nivelit/Murexin) 3) kupit lacnu dlazbu a najvacsie diery podlepit, resp. spravit na viac vrstiev lepidla.
Odpovedať
@pedrisito "napenetrovat pred tým dobre očistiť" - nejaky dobry domaci recept na penetracny nater nemas? :-D
Odpovedať
@pedrisito a co spravis s tym, co ti poradi nejaku domacu alchymiu a nakoniec ti to vsetko odskace? Akoze, je dobre setrit ale nie na zakladnych veciach. Radsej kup lacnejsie baterie, ale nesetri na tom, co budes mat v stavbe zabudovane desiatky rokov, na co das este dalsie a nie lacne vrstvy... Ja viem, Grohe baterie vidi kazda navsteva co si u vas odbehne, nejaky prisprostaly poter uz neuvidi nikto...
Odpovedať
@gashtaan nevies? 10 litrov vody, kyblik duvilaxu (je jedno aky, hlavne ze duvilax) a ideeees... Uz som pocula aj take, ze kybel vody na 1 balakryl... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito 3cm by som asi riesil cementovym poterom. "ostry piesok" + cement. na hrubku 1cm by som pouzil kupovany nivelak. Ale zavisi to od konkretnych podmienok a plochy... Ale nivelak by som urcite kupoval. Setrit treba inde ;-)
Odpovedať
Do tejto témy som išiel s tým, že niektoré odpovede nebudú veľmi rozumné ...nerobím murárske práce prvý krát v živote ,sú murári s 50 ročnou praxou, ktori maju nejaký spôsob ,na niektoré veci ...centimeter ide nivelakom 3 CM sú uz dosť na veľkej ploche .. ak nikto nepozná inu moznost , tak to urobím ako píšete ,to bol môj pôvodný plán ..
Odpovedať
@zita19 no to uz je len domaci recept, ze duvilax... radsej mi povedz, kolko vajec a cukrom mam vyslahat, aby som ten duvilax nahradil?
Odpovedať
@gashtaan napadal mi aj povarit zemiakovy skrob, terpentin a pazur netopiera... Ale ten netopier neviem ci by si dal nechtiky ostrihat... :-D Takze ostaneme pri duvilaxe ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pedrisito aka otazka, taka odpoved... =-)
Odpovedať
@zita19 otázka je normálna ;-) ..kazdy vie sám ,ako odpovedal ...ale ja sa samozrejme aj zasmejem na niecom :-) niesom zase ako kameň a trochu srandy to oživí 8-)
Odpovedať
Ahoj, my sme usetrili par korun tym, ze do original nivelaku sme povkladali stare obkladacky a dlazbu. Ale len tam, kde malo ist viac nez cca 1.5cm. Najskor sme vyliali, az potom davali obkladacky, takze boli cele obalene nivelakom. Je to asi osem rokov, je na tom plavacka, zatial vsetko Ok.
Odpovedať
@pedrisito mozno by som to riesil obycajnym vrecovym cementon, ono je to dost jeme aj pevne, zalial som raz zvyskom taku dieru v starom betone vonku pri dverach do garze - len tak zo srandy a ta vec je tam doteraz, sice sa po rokoch oz oddelila od podkladu ale tam sa tru o seba vrstvy pocas zimy. Tazke som bol velmi prekvapeny kolko a ako dobre to drzi. Tak isto v garazi mame mnozno 25r+ na starom dodrbanom betone vylaity z kybla zvysok betonu a rozotrety do hladka, ziadne penetraky kraviny a driz to tam stale, ako vyrovnavaci lowcost podklad pod napr plavacku by som to asi dal keby som chcel setrit. 3cm je uz kurva hrubka liat nivelakom. Ak by so sa este placol po vrecku daj mozno daky adhezny mostik
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito - este ma napadlo, ze pripadne velke rozdiely sme vyrovnavali aj cementotrieskovymi doskami (CETRIS).
Odpovedať
Podkladný bertón povysávať a napenetrovať, na to vrecovaný cementový poter BPJ 421(vrece okolo 2.50,-), po miernom obschnutí sa po nom dá opatrne chodiť a stiahnuť prípadné nerovnosti. Rovinu vytvoríš buď pomocou pásov a vodováhy(laser pomôže), alebo si urobíť vodiace lišty(pozink. omietnik).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?