Ekostyrén/polystyrénbetón - vyrovnanie podlahy

Ahojte, idem si po radu, vie mi niekto povedať bližšie informácie k ekostyrénu/polystyrénbetónu? Áno na nete sú nejaké info no všetko čo som našla boli len firmy ktoré to robia a chvália to tam do nebies. No my by sme potrebovali porovnanie voči EPS, čo má lepšie tepelnoizolačné vlastnosti atď, výhody/nevýhody. Padol už aj návrh dať len ekostyrén úplne bez EPS, no nevieme či je to ten najlepší nápad. Máme dosť veľké výškové rozdiely základovej platne (stará časť domu vz. nová časť) a s ukladaním polystyrénu to vidíme minimálne na mesiac (aj elektrika ide po zemi). vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav čo má lepšie tepelnoizolačné vlastnosti ?.....tak asi ste si veľa práce štúdiom nedali lebo sedliacky rozum hovorí že ak mám betón a primiešavam do neho EPS tak zlepšujem jeho tepelno izolačné vlastnosti ale zhoršujem pevnosť..... Čím viac EPS pridám tým horšia pevnosť ale lepšia lambda....čistému EPS sa logicky nikdy lambdou nevyrovnám.
Odpovedať
@eagleowl tak priznám sa že zväčša som to študovala len ja, žena blondína, muž na to nemal čas, tak to primiešavanie EPS a následné zhoršovanie pevnosti som si z toho nevyvodila, fyzika nebola moja silná stránka 🙂 každopádne ďakujem za odpoveď! takže z tvojho pohľadu radšej ísť do EP aj keď sa s tým človek poriadne natrápi?
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav na konci videa je jedna možnosť aplikácie u Vás..... ale či to má zmysel a v akých hrúbkach, ktorý materiál....to musí riešiť Váš projekt... Web je plný podobných návodov..... https://www.youtube.com/watch?v=Flhei...
Odpovedať
@luckapav daj fotku. zaujimalo by ma na aky povrch by ste mesiac ukladali polystyren. - co mi pride ako najlepsie riesenie aj z hladiska pevnosti aj izolacie. Izoluje polkystyren, pevnost robi beton. Kombinacie mi nepridu rozumne. Kupit rozne hrubky EPS, poukladat povyriezat, zapenit medzery, nahodit foliu a zaliat poterom...
Odpovedať
@igor256 fotku nemám kde by to bolo vidno, ide o to že my sme k existujúcim základom pristavovali, už na tých pôvodných sú výškové rozdiely, ale oni nie sú vidno na oko, tá podlaha sa jemne zvažuje ako keby do kopca. S laserom sme prešli celý dom rozdiely jedna strana domu a druhá je cca 10cm (nie že skok, zrazu o 10cm +-, ale ono to pomaličky stúpa)
Odpovedať
@luckapav vsak chapem, ale tak nejako postupne zvysovat... ako som povedal, kupit rozne hrubky, nahadzat to na zem a na final to zrovnat poterom. Podlahovka tam asi nejde tak nevadi ked bude polystyren trosku krivo.
Odpovedať
@luckapav čo znamená veľké rozdiely? Je tam dáky skok alebo to klesá? Lebo niekde stačí dať hrubší niekde tenší a 2-3cm sa vyrovnajú poterom.
Odpovedať
@igor256 práveže tam ide podlahovka, preto potrebujeme dať ten polystyrén čo najviac do roviny. To je úplne kompletná rekonštrukcia domu, zostalo pár pôvodných múrov a pristavila sa ešte nová časť. @jumt, ako som písala vyššie jedna strana domu voči druhej je rozdiel cca 10cm keď sme si to celé prešli s laserom a naniesli výšky. ale tam nie sú skoky. to sa proste len tak zvažuje ako keby do kopca. možno v jednej miestnosti je skok lebo tam predtým bola vaňa alebo už neviem, ale takýto skok je čo najmenej dorovnať si myslím.
Odpovedať
@luckapav kolko je cela vyska ktoru chcete urobit? pouzite 2 vrstvy, to sa zrovna.. robi sa to takto bezne. je to najlacnejsie riesenie. Este by sa dalo nastriekat tvrdu penu a na to poter, alebo nejaky recyklovany polystyren ktory sa nasype na zem a stvrdne ale oboje je drahe podla mna.
Odpovedať
@igor256 nová časť by mala ísť hore do výšky 1 tehly, (bod 0 bude vo výške 25) už aj komplet s podlahou. tá zadná časť tam je len nejakých 14-15 cm k dispozícii. tak tam musí ísť menej polystyrénu. Poter by sme chceli dať cca nejakých 5cm. Vďaka za rady, asi sa trošku potrápime, ale čo nás už pri tejto rekonštrukcii nezabije nás posilní 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav Použi Liapor a z toho robiť liaporový betón. Podľa výškového rozdielu použiješ frakciu liaporu,ľahko sa s tým robí,nie je ťažký a navyše aj niečo zateplí.Za komunistov sa robili na panelákoch sendvičové vonkajšie panely a liaporová mazanina ako "zateplenie" a odlachčenie panelov.
Odpovedať
Dával som ekostyrén v spálni,kde som vykopal starú podlahu a hlinu,hrúbku cca 20cm po vyschnutí cca 2 týždne na to 2 vrstvy OSB dosiek krížom cez seba. Dajú sa namiešať rôzne pomery cementu,piesku a ekostyrénu. Od toho záleží pevnosť a izolačné vlastnosti. Odporúčal by som aspoň 10cm ekostyrénu s kari rohožou a 5 cm xps pod podlahovku. Je s tým trocha prplačka,lebo sa to lepilo v miešačke nech sme skúšali akýkoľvek postup.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jenom pozor liapor beton podle odpovedi technologa neni vhodny jako roznaseci vrstva na EPS nema na to pevnost (resil jsem to kvuli nizsi hmotnosti pri rekonstrukci).
Odpovedať
Profilova fotka
z ekostyrénu máme monolitné betonové stropy od roku 2007 v horných izbách je podlaha teplá akoby tam bolo podlahové kúrenie
Odpovedať
@raziel628 nechceme to dávať na EPS ale ešte pod aby sme aspoň na niektorých miestach dorovnali tie rozdiely
Odpovedať
@zmrzlina_sk táto možnosť sa nám zdá asi najschodnejsia, vďaka! Už to len zohnať, v stavebninach v blízkom okolí zatiaľ bezúspešne
Odpovedať
Profilova fotka
@luckapav https://www.prespor.sk/stavebniny/lia... dole kontakt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?