Dilatácie podlahy - umiestenie

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by ste umiestnili dilitáciu v byte . Nakreslil som svoj návrh, červenou som dal diltácie, ktoré bude treba si myslím, zelenou, tie ktoré by som možno nedal, najviac mi prekáža, tá ktorá je v časti , kde je kuchysnký stôl, tá do šatníka by mi nevedila, v kúpelni bude dlažba. V byte je podlahové kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, akú podlahu idete pokladať a akým spôsobom? Klikanie, lepenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od solidway:

Dobrý deň, akú podlahu idete pokladať a akým spô…
@solidway Pardon, neuviedol som, ale chcel by som plávajúcu podlahu , klikanie . Quick Step, Krono, Egger, medzi týmito budem vyberať, ale ešte nemám vybratú konkrétnu podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lukas311089:

@solidway Pardon, neuviedol som, ale chcel by so…
@lukas311089 záleží potom od konkrétneho výrobcu, koľko má v návode na pokládku. Napríklad KronoOriginal má pri H2O Floor Organic Classic 8mm uvedenú plochu pre dilatácie 12m, avšak upozorňuje na členitosť: „Ak má plocha položenej podlahy na dĺžku alebo šírku viac ako 12 m, ak je miestnosť veľmi členitá alebo ak sú v nej rozdielne klimatické pomery, odporúčajú sa dilatačné škáry (s min. šírkou 2 cm)“ Ak nepoložíte na podlahu linku, a oddilatujete podlahu v červených miestach + všade okolo stien, ten zelený prechod ku kuchynskému stolu by mal byť v poriadku. Ak teda v tej časti neočakávate výrazný teplotný rozdiel oproti obývačke.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od lukas311089:

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by ste umi…
@lukas311089 staci ked oddilatujete za soklom kuchynsku linku od ostatnej plochy a nemusite robit dilataciu medzi mistnostam 101 , 104 a 105 , miestnost 103 , treba oddilatovat . Vznikne vam spojity prirstor bez viditelnych dialtacii a , tie ktore urobite bude vsetky skryte pod zatvorenymi dverami .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od solidway:

@lukas311089 záleží potom od konkrétneho výrobcu,…
@solidway Ďakujem za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od parkett_mann:

@lukas311089 staci ked oddilatujete za soklom kuc…
@parkett_mann Ďakujem za radu.
Odpovedať
Ja mam okolo 100m2 a podlaha je arbiton kompozit. Nedaval som ziadnu dilataciu. Ani pod kuchynskou linkou. Vsetko je to jedna velka plocha. Okna mam orientovane na juhozapad. Tie velke balkonove a v obyvacke HS portal (teraz nvm presne ale nejak 4 metre na sirku ma). Takze cez leto mi nato pieklo. V zime zasa odostieram aby mi slnko usetrilo trocha na kureni. Nemam ziadne vlnky alebo rozchody. Mama ma laminat a tiez ma jednu velku plochu bez dilatacii. Asi 70m2. Tej sa na jednom mieste urobil rozchod. Asi 3mm. Uvidime tuto zimu co to spravi. Svokor ma 3iz asi 80m2 a tiez je to jedna velka plocha bez dilatacie. Nema ziadne rozchody. Treba pozriet technicky list. Ale myslim, ze pri kompozite je ozaj male riziko, ze sa nieco pokazi (nie som odbornik).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?