Anhydrid verzus cementový poter

Profilova fotka
Ahojte. Ktory z nich je lepsi pri podlahovom kureni? Dakujem.
Odpovedať
treba pozorne čítať na fóre, téma sa prediskutovávala už viac krát http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... každý poter má svoje pre aj proti - cena, rýchlosť ohrevu, schnutie...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Pred chvilou som tu diskusiu nasla...ale myslim, ze sa nic nestalo, ked som vytvorila taku istu diskusiu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_t chodte do klasiky,aj my sme premysllai nad anhydridom,dnes som rada,ze mame klasicky beton..inak niekde som sa aj docitala,ze je zdraviu skodlivy,jjaaaaj a teraz sa do mna pustia ludia
Odpovedať
@j_t Jednoznacne anhydrit. Mam ho a nelutujem tie peniaze. Bola to rychla a presna praca, vsetko nadherne rovne. Podlahovka kuri perfektne, ma rychly nabeh. Dnes by som nad betonom vobec neuvazoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec A do kupelni ste dali tiez? Pokial viem tak tam by sa nemal davat kvoli velkej vlhkosti...
Odpovedať
@j_t Nema problem s beznou vlhkostou. Neviem ako u vas, ja mam v kupelni tak 65% a to nie je pre anhydrit ziaden problem. Mal som dost vlhky dom, prvy rok, kym vyschol a na anhydrite sa to neprejavilo. Dokonca sa mi na nom aj rozliala voda z odvlhcovaca a stala na nom 3 dni a nebol s nim ziaden problem. Treba si to vyskusat, nie teoretizovat, alebo sirit bludy typu jpp ...
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne Anhydrid - ako povedal pivec...! Rýchlosť nábehu sa nedá zrovnať s betónom, za 1 hod a 20 min 95 m2 a odišli, rovnosť...skrátka bez problémov!
Odpovedať
Profilova fotka
@j_t ja mám anhydrid a zatiaľ max. spokojnosť. pri rozlohe 180m2 absolútna rovinatosť ,montáž cca 4 hod. Čo sa týka kúpeľní, tak na podlahu šla tekutá hydroizolácia aj som sieťkou, takže pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame anhydrid, ale ako sa uz pisalo vsetko ma svoje pre a proti. Pokial je poriadna tepelna izolacia a poriadne realizovany poter tak sa nic nepokazi a to je najdolezitejsie. Anhydrid mame v total rovine co by s betonom neurobili.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
ja mam anhydrid.uplna spokojnost.podla mna pod podlahovku to najlepsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rastislav82 pod liatu podlahu nemôže ísť anhydrit?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkapatrik my mame anhydrit, ale davali sme nan este nivelacku (kvoli dvihaniu podlahy do roviny so susednou podlahou) takze nesla priamo nan.. a ano, pokial viem nema sa davat priamo na ten anhydrid..
Odpovedať
Mam betonovy, cena oproti anhydridu polovicna, rovnost do max 2mm na 2m. Nabeh cca 2-3 hod pri hrubke 5cm. Ja som spokojny a nebanujem. Mozno anhydrid je pruznejsii, co sa tyka nabehu teploty, ale to je u mna zanedbatelny faktor, kedze podlahovku zapnem na jesen a vypnem na jar. O regulaciu sa stara ekvitermika.
Odpovedať
pokiaľ je nábeh teploty rýchlejší pri anhydride, tak rovnako je to aj o ochladzovaní... myslím že akumulácia tepla by mala byť lepšia pri betóne, dlhšie sa ohrieva a tým dlhšie sa aj ochladzuje. Ale samozrejme veľmi záleží na kvalite a hrúbke podlahovej izolácie... budúci rok začínam stavať a pôjdem do klasiky so silnou podlahovou izoláciou
Odpovedať
@janulikk ked je zima dlhodobo tak akumulacia je nezaujimava lebo kuris stale. Ked je v prechodnom obdobi nutne zakurit na jeden den, tak je dolezitejsi nabeh, akumulacia je skor na skodu, kedze na druhy den uz moze byt teplo ;-)
Odpovedať
@cubicomp jasné, máš úplnú pravdu, len čo je to stále... pokiaľ akumulácia je vyššia pri klasickom potere, tak kúriť by si nemusel stále, ale len temperovaním - niečo ako kondenzačný efekt. Ale je nechcem presviedčať o tej alebo tej variante, to sa prakticky nedá povedať, čo je lepšie, ako u tehly vs. porobetóne. Jasné že firmy budú ponúkať liaty poter a stavitelia zasa budú chcieť tlačiť dolu cenu, preto je to na zvážení každého individuálne. Ale opäť stará pravda - izolácie sú pri úsporách kúrenia alfou a omegou :-) .
Odpovedať
U anhydritu je este jedna podstatna vlastnost a to, ze pri beznej velkosti domu (tusim do 100m2), nepotrebuje dilatacie medzi jednotlivymi okruhmi a medzi izbami. Stacia dilatacie pri stene. Ja to mam tiez odliate v jednom kuse a je to bez problemov. Pri betone by to nebolo mozne. Potom si precitajte problem ako vznikaju ludom vyskove rozdiely medzi jednotlivymi platnami pri dilataciach, ako im praska dlazba na spojoch, ako sa im prehyba laminatka a tak podobne ...
Odpovedať
@janulikk S tym ochladzovanim to nie je uplne pravda. Nabeh je ovela rychlejsi pri anhydrite, lebo je tam minimalizovany tepelny odpor na styku s rurkami. Ale akumulacna schopnost betonu a anhydritu je takmer rovnaka. Betonovy poter moze mat vyssiu, pretoze sa ho dava vacsie mnozstvo. Betonovy poter mava hrubku tak 7cm, anhydrit staci 5cm. Cize nabeh je anhydritu je velmi rychly. Kotol pri zapnuti ma vyssiu spotrebu, bezi na vyssi vykon, lebo anhydrit dobre odobera teplo do seba. Ale pri ochladzovani je to uz jedno, teplo drzia oba materialy priblizne rovnako.
Odpovedať
@pivec no neviem o tom ochladzovani by som to az tak s urcitostou netvrdil.
Odpovedať
@pie myslis ze s CEMFLOW by rovinu nedosiahli?
Odpovedať
Profilova fotka
@karol333 neviem. Nie som odbornik ale vzdy plati 50% uspechu material a 50% realizacia!!! Univerzalne pravidlo!!! :-)))
Odpovedať
@pie ten Cemflow je tiez samonivelizacny-liaty ibaze namiesto sadrovca je cement. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nech sa paci...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame anhydrid v celom dome, aj v kupelkach a spokojnost. My sme nad cementovym poterom ani neuvazovali, kedze sme nechceli mat dilataciu kade tade po dome - mame dost velky otvoreny priestor.
Odpovedať
@karol333 Tak hod teda nejake parametre, ked nesuhlasis ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za CEMFLOW...podla mna je to zlata stredna cesta....
Odpovedať
Aka je cena CEMFLOW v porovnani s anhydridom? V akej hrubke sa aplikuje? Aka je rychlost odovzdania tepla v porovnani s cementovym a anhydridovym poterom?
Odpovedať
Napr. Tu je to dost rozpisane: http://imaterialy.dumabyt.cz/Technolo...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?