Cement verzus anhydrid

Profilova fotka
Ahojtesa.... O mesiac budeme realizovat potery v nasej novostavbe a stale sa neviem rozhodnut ci investovat viac do anhydridu alebomzostat pri klasike, cementovy poter. Ake su vase skisenosti s anhydridom??? Kvalita pri uzivani / bzvani, nasledne lepenie napr. dlazby, hrubka, podmienky pred realizaciou/vyliarim, cena za 1cm.... Dik
Odpovedať
1
2
7
Riesim rovnaku otazku ale vyzera to v prospech anhydritu. Jednoducha aplikacia, zniveluje sa to v podstate same, dokonale obali trubky podlahoveho kurenia cize lepsi prestup tepla. Aka je vyhoda cementoveho poteru ? Cenovo to vychadza skoro nastejno, ked si zapocitam vsetky naklady.
Odpovedať
@xane vážne ti vychádza rovnaká cena?
Odpovedať
Aky nivelak sa ma pouzit ak je tam uz podlaha z anhydridu? Lebo bol som na jednej stavbe a po 4dnoch sa s toho kazdy nivelak odlepi,a aj ked pouzili adhezny mostik.
Odpovedať
Profilova fotka
sadra má výhody, využiteľné na veľkých plochách, ale dávať ju do RD je ako poťahy z pravej kože do embéčky. Ale ak je cena zhodná s cem. poterom, tak je to jedno.
Odpovedať
@rapidko Aky dovod pouzitia nivelaku na anhydrit ????
Odpovedať
@pie Anhydrit je jedna z najlepsich veci do ktorej som na dome zainvestoval. Ja som si robil vsetky dokoncovacky sam a aj dlazba aj laminatka sa nadherne robili. Rovina bola ako na zimnom stadione. Perfektne sa na tom robilo. A co sa tyka kurenia, tak to tiez nema chybu, vyborne to zohrieva dom, rovnomerne kazdu miestnost, ma to rychly nabeh do 2 hodin je uz podlaha tepla, co je vyhoda najma v prechodnom obdobi, ked sa uz nekuri, ale obcas si chceme vecer dokurit, pripadne nahriat kupelnu.
Odpovedať
preto tam davaju nivelák, lebo treba to zdvihnut o 1 a niekde o 1,5cm lebo prepajaju obyvacku s kuchynou. a v celom byte su take podlahy, no davala sa aj v kúpelni nova dlazba a isla lahko dolu a to tam bola nalepena cca polroka, aj viacej lepidla ostalo na dlazbe zo spodu ako na podlahe ked sa to vysekavalo. vobec tam dobre ziadne lepidla nedrzia, aj ten nivelak sa odlupil, a ide uplne lahko dolu vobec sa to nenaviazolo na ten anhydrit. nemate s tym skusenost co by tam mohli pouzit aby to tam dlhodobo drzalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidko a co takto tam dat zasa anhydrit ? nemam skusenost,ale kedze je to ten isty material,tak mozno sa chyti.skus ten anhydrit pred pokladkou dalsej vrstvy navlhcit,nech trochu ta stara vrstva zmakne.
Odpovedať
@rapidko mám taký dojem že nivello quatro od baumitu je vhodný aj na anyhidridy, nuž a ked nedrží treba použit betokontakt a chytí všetko :)
Odpovedať
dano, ten anhydrit tam nechcu davat zase preto,lebo to vyzera ze tam nechyta dobre ani lepidlo na dlazbu. skusali aj adhazny mostík a zase sa to odlepilo, ale nivello od baumitu tam tiez skusali,este su tam vrecia no neviem ci je to quatro ale v pondelok pozriem ja tam robim teraz sadrokartony. inak je to v kempinski riverpark, tak ta podlaha moze byt asi aj nejaky specialny anhydrit
Odpovedať
teraz som si pozrel dalsie fotky s toho bytu a daval sa tam baumit nivello quatro a aj ten adhezny penetrak baumit grunt a aj to poriadne pred tým povysavali a vysledok je na tej fotke :(
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidko ja mam tiez anhydrit.najprv som ho rucne vysmirgloval.potom som penetroval.penetrak od mapei a potom som lepil dlazbu.lepidlo bolo tiez od mapei.ziadny problem.vsetko drzi ok.ja by som skusil zistit odkial ten anhydrid je.teda aky vyrobca a potom mu zavolal nech poradi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
S tym smirglovanim by to mohlo pomoct,lebo isto je problem len v stycnej ploche. Ak ani to nepomoze tak potom jedine sa dopatrat k tomu vyrobcovi ;-)
Odpovedať
@rapidko Ktovie akej kvality je tam ten anhydrit. Vobec nechapem co tam riesis. To snad neodlievali kazdu miestnost samostatne ??? Ved to sa uplne stratila hlavna vyhoda, ze sa nemusia robit dilatacie. Inak co sa lepenia na anhydrit tyka, su na to presne normy a postupy. Prebrusit, penetrak urceny na anhydrit, flexibilne lepidlo a hotovo, dlazba bez problemov drzi uz 2 roky ...
Odpovedať
Nechapem ani ja ako to robili,lebo chodba a kuchyna su v inej vyske odliate ako zvysok bytu. Ono to bol holobyt, kde sa po case menili nejake priecky,dverove otvory a ktovie co tam na spodok malo ist,pripadne inak hruba dlazba
Odpovedať
Ak ide podlahovka, tak anhydrit. Na nete nájdeš prečo, a realizovať len s firmou, ktorá to fakt vie. Videl som už kade čo, aj anhydrit tuhnúci 4 dni, ale sú to len výsledky fušerov a amatérskych firem. Takže pozorne vyberaj a hlavne počuvaj kto Ti čo ponuka...
Odpovedať
Dobrý deň, aký je cenový rozdiel medzi cementovým a andrihyd poterom na m2? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidko ak je na poteri vytvorený tzv šlem ten treba zbrúsiť nakoľko vytvára nesúdržnú vrstvu, následne penetrácia a tenkovrstvý poter prípadne nivelačnú hmotu Ak je povrch pevný napenetrovať a následne tenkovrstvý poter prípadne nivelačnú hmotu najlepšie vidieť čo je vo veci kontakt na mňa 0902 905 159
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mate podlahove kurenie tak jednoznacne anhydrid. Cementovy poter neprepusta tak dobre teplo ako anhydrid. A anhydrid lepsie zatecie okolo trubiek podlahoveho kurenia, prepusta viac tepla. Ak nemate podlahove, tak staci cementovy poter.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@jmomietky čo Vás vedie k takýmto záverom, máte nejaké merania, odkazy? Nie sú to len pocity alebo JPP? Ako odovzdávajú teplo trubky, ktoré sa nezalievajú?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
www.winklmann.cz/dokument.ashx?idDoku...
Odpovedať
@pie ja som šiel do cementového, anhydrid bol výrazne drahší a nakoľko budem mať nadštandardne zateplený bungalov je zbytočne riešiť anhydrid. Pri nábehu podlahovky má anhydrid rýchlejší nábeh oproti cementovému.
Odpovedať
@darca46 hlavne v cene....
Odpovedať
Ludia ja som z tohto celeho rozhodovania ci dat anhydrid alebo cementovy poeter nestastny, uz som sa pytal mnozstva ludi a kazdy ma svoje argumenty, niektore sa opakuju, ine si protirecia, posudte: (mame bungalov, nepodpivniceny, 100m2 uzitkova plocha, Heluz38+10EPS, vyska celej podlahy 15cm, relativne rovna platna) argumenty: - anhydrid sa rychlejsie prehrieva (svokra stavala a fakt jej za hodinku temperoval cez dlazbu bolo citit) - ale vraj aj rychlejsie ochladne, nedrzi teplo - cement sa vraj nahrieva pomalsie, aj ked sa s pouzitm plastyfikatorov tato vlastnost zlepsuje a priblizuje anhydridu - zase vraj cementovy drzi teplo dlhsie ALE: ide tam o to ze mame aj teplovzdusnu krb.vlozku s rozvodmi, a u svokri vidim, ze ked tam zakuri podlahovka nezapina, cim mi vychadza vyhodnejsi anhydrid - na druhej strane bavil som sa s clovekom co vylieva oba druhy podlah, stavia teraz svoj vlastny druhy dom a opat ide dat na podlahovku klasicky cementovy - dost sa tu riesi aj voda ako nepriatel anhydridu, a napr v kupelni mi anhydrid jedna firma aj odmietala vyliat, - cena za cem/anh je 800€/1600€ co je dost rozdiel, kedze sa potrebuje cim skor nastahovat, ale nie taky aby som to neobetoval, - zaujimalo by ma napr aj ci sa da niekde cez nejake vzorce "vypocitat" orietacne, ci sa to vobec "oplati" , myslim rozdiely v tepelnej vodivosti poterov a prepocitane na energiu minutu napr za rok? Dakujem za odpovede vopred :-)
Odpovedať
@petaszm bungalow 108m2, porfix300mm+200mm eps, podlaha 200mm eps 150s, strop 420mm vlny, a dal som cement kvoli cene, nepotrebujem v dobre zateplenom dome ultrarychli nabeh.
Odpovedať
@petaszm Za cca 1-2 hodiny citit, ze zacalo kurit. Posledne tyzdne sa mi zapinalo kurenie iba v noci na par hodin. Mam termostat pre kazdu miestnos a ked napr. v noci kuri v kupelni, tak este na obed citim bosou nohou rozdiel medzi kupelnou a chodbou. V kupelni mam na celej podlahe tekutu hydroizolaciu, ktoru by som robil aj v pripade betonoveho poteru. Ak sa ti napr. voda dostane pod dlazbu, tak na anhydride narobi paseku, ale ani pri betone to nie je vyhra. Voda si najde cestu ku okrajovej dilatacii a steka k podlahovej izolacii. Co sa energie tyka, tak je tam rozdiel len minimalny a aj to len v pripade, ze budes kurit tepelnym cerpadlom, alebo kondenzacnym kotlom, ktorym vyhovuje nizsia teplota. Ale tie rozdiely budu uplne zanedbatelne (z teoretickeho hladiska, pochybujem, ze mal niekto cement a neskor anhydrid, aby to vedel porovnat)
Odpovedať
Profilova fotka
Anhydrid lepsie obtecie kurenarske trubky, lahsie sa s nim vytvori rovina podlahy a aj vzhladom na mensiu hrubku ma trosku lepsi prestup tepla. Podlahovka z anhydridom je pruznejsia, ale menej akumulacnejsia. Cement je v tychto parametroch malinko horsi, ale SIKOVNY MAJSTER zvladne hravo aj rovinnost a zase nevadi mu vlhko napr kupelne a pod. Ak by bol dvojnasobok ceny a mas v podlahe priestor, kludne chod do cementu.
Odpovedať
@danifedor no aj ja budem mat cca 40cm v strope nad sadrokartonom vlny, len podlahu mam teda mensiu. Ako dlho sa ti to nahrieva, od zopnutia po nahriatie ? @supiiik ano budem mat kondenzacny plyn.kotol na podlahovku, Ty mas anhydrid ? Tak dlho Ti drzal od noci teplotu ? @abobo menej akumulacnejsia znamena co som pisal = ze sa rychlo nahreje ALE AJ rychlo vychladne ? Kolko by malo byt min hrubka cementu ? a polysterenu podlahoveho ? Vdaka Vam za odp
Odpovedať
Profilova fotka
@petaszm ano menej akumulacnejsia je ze rychlejsie vychladne po vypnuti a rychlejsie sa nahreje po zapnuti. Podlahoveho polystyrenu zalezi ako mas ostatne hrubky zateplenia na dome a ci ides mat podlahove kurenie.
Odpovedať
@petaszm Nepovedal by som, ze tak dlho "drzal teplotu", on samozrejme po vypnuti kurenia pomaly chladne, ale aj po cca 1/2 dni bol citit rozdiel medzi vykurovanou podlahou a nevykurovanou.
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?