Ako spraviť parketovú podlahu, aby veľmi nevŕzgala.

Ahojte, idem robiť novú podlahu, suchým spôsobom, tzn. že starú škvaru a dosky vyhodím, dám tam liapor/cemwood, polystyrén a OSB a na to chcem dať pôvodné parkety. Viete mi poradiť ako to spraviť, aby nevŕzgali? Momentálne vŕzgajú len trochu, to im až tak nevadí, to sa mi aj páči, má to atmošku. Taktiež neviem či ich lepiť ako všade píšu, nakoľko momentálne sú uložené ako plávajúca podlaha - len položené na doskách, po ktorými je škvara. Dík.
Odpovedať
rovny podklad a hotovo, viac tomu netreba :D
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar dôvod výmeny? tepelnoizolačné vlastnosti sa zmenia minimálne
Odpovedať
@jan45 V kuchyni a chodbe už to mám spravené (okrem finálnej vrstvy, keďže tam pôjde vinyl) a tepelnoizolačné vlastnosti sa zmenili výrazne. Je tam 10cm polystyrénu.
Odpovedať
@petiar My ich mame nalepene na OSB a nevrzgaju vobec
Odpovedať
Máme lepené parkety a nevrzgaju. Lepí sa to celoplošne. Ale skoro nech nápisu ti ktorým vŕzgaju
Odpovedať
Profilova fotka
@petiar tiez si myslim, ze spravne vyrovnany podklad a nema tam co vrzgat :)
Odpovedať
@anna4_4 Skôr ma zmiatlo to, či parkety lepiť alebo nie. Ale vidím, že to radšej nalepím. :-)
Odpovedať
@jan45 dovod ? ta ma to zaujima lebo tiez nad tym uvazujem :D
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan skladba parkety , doska, vzduchová medzera (lebo tá tam je) piesok má len o málo menšie izolačné vlastnosti ako nová skladba, naviac smerom dolu sa teplo šíri menej . Iné je to, ak je podlahové kúrenie, tam je zohrievaná práve podložka a teplo sa vedením šíri dolu najmä pre väčší tepelný rozdiel.Treba si spočítať aké sú podmienky, pivnica, zem, násyp.
Odpovedať
@jan45 jaj takto, ja som stale v tom ze uz dava skoro kazdy podlahove :), ja by som ho tiez rad dal ...preto som sa pytal, dik
Odpovedať
Profilova fotka
nalepit ;-)
Odpovedať
@shadowmilan My nedávame podlahové. :-) Ako som písal vyššie - spravil som takto novú podlahu v kuchyni a v chodbe a ten rozdiel je veľmi výrazný - keď chodím naboso tak to cítiť riadne, tá nová podlaha je pocitovo teplá, na rozdiel od starej parketovej, kde sa ani nedá chodiť naboso. Podmienky pod podlahou sú tie isté, je to vedľajšia miestnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?