Živy plot z tuji - hľadam dodavateľa aj pomoc

potrebujem niekoho kto pozna ake tuje a ako ich zasadiť aby bol plot krasny a husty...chcem zivy plot ale z tuji 180-200cm a preto hladam aj pomoc pri zasadeni tuji aby sa dobre chytili a nevyhynuli (samozrejme ze podu si vopred pripravim, aj vsetkym prisady a veci k sadeniu). najlepšie by bolo keby aj ten človek tie tuje pestoval. Nájdem niekoho? (pracu zaplatim) . vysadbu by sme zrobili na Jar 2018.
Odpovedať
@gabrielka450 uspech ujatia takychto velkych tuji vonkoncom nezavisi len od pripravy a sadboveho materialu ale od toho ako ich poopatrujes prve dva roky. Takze najprv si zabezpec zavlahu, bez tej ti prve leto nepreziju. A pocitaj s hektolitrami vody kazdy tyzden (10 az 20 litrov na rastlinu, podla zrazok a vonkajsej teploty). A potom byva kriticka aj prva zima, lebo aj v zime treba vzdyzelene rastliny zalievat. Ja na tvojom mieste zacnem na nete hladat zahradnicstva a okrasne skolky v okoli a oslovovat ich. Moze sa ti niekto aj na fore ozvat ale celkom kludne moze byt z opacneho konca republiky, lebo si ani miesto neuviedla. ,Cakat na nejakeho dobrovolnika mi pride take divne, treba veci riesit proaktivne a v ramci lokality.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielka450 my sme si sadili samy tuje smaragd a mali cca 50cm, velmi rychlo vyrastli, muz ich zrezaval a tym sa vytvoril husty zivy plot. na zaciatku sme cih polievali, ale potom- udrzba ziadna, zimu v tatrach prezili. Mne povedala zahradnicka, ze tuje sa sadia mensie aby vytvorili oekny husty plot, musia sa zrezavat. Ak chcem rovno vyssi, tak smrekovy.
Odpovedať
@zita19 ja necakam na dobrovolnika...ja hladam cloveka ktory by mi v tom poradil a ja mu za rady zaplatim...spravila by som si to aj sama ale sa bojim aby nevyhynuli
Odpovedať
@gabrielka450 ten dobrovolnik bol mysleny tak, ze sa sam prihlasi na zaklade tejto tvojej temy, nie ze to spravi zadara. A ani najdrahsi odbornik ti nepomoze, ked ich nebudes sama polievat cele leto a potom este aj cez zimu a nepostaras sa o to aby nevyschli cez dalsie leto. Vykopat jamy a nastrkat tam tuje, na to naozaj netreba vysoku skolu jamokopacsku. Uspech zavisi hlavne od kvality výsadbového materialu, a aj ten odbornik ti nemusi donest kvalitny a zivotaschopny, to treba ist vybrat a kupit osobne, najlepsie do skolky aj keby bolo pre to treba ist 100 km, lebo ak su vykopane mesiac do zadu, nespravne skladovane, tak ich ujatelnost rapidne klesa. A ani to, ze ti ich zakopal najlepsi odbornik icm k ujatiu nepomoze ak ich nechate na pospas osudu a nebudete sa o nich starat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?